Europos Parlamentas kritikuoja Lenkijos planus bausti mokytojus už vaikų lytinį švietimą

voruta.lt Europos Parlamentas (EP) ketvirtadienį išreiškė  „ gilų susirūpinimą ”  dėl Lenkijoje svarstomo įstatymo projekto, pagal...


Europos Parlamentas (EP) ketvirtadienį išreiškė gilų susirūpinimą dėl Lenkijoje svarstomo įstatymo projekto, pagal kurį už lytinį švietimą mokytojams grėstų laisvės atėmimas.
Priimtoje rezoliucijoje (471 balsas už, 128 prieš, 57 susilaikė) europarlamentarai kritikuoja įstatymo projektą, pagal kurį jaunuolių lytinis švietimas Lenkijoje būtų prilygintas pedofilijos skatinimui ir pripažintas nusikaltimu. Pasiūlytos šalies baudžiamojo kodekso pataisos numato iki trejų metų įkalinimo bausmę mokytojams ir kitiems asmenis, viešinantiems informaciją apie nepilnamečių lytinius santykius.

EP smerkia siekį Lenkijoje skleisti klaidingą informaciją apie lytinį švietimą, jį stigmatizuoti ir uždrausti. Europarlamentarai ragina šalies parlamentą nepriimti siūlomo įstatymo pakeitimo. Jų giliam nerimui, pernai Lenkijoje jau buvo siekiama apriboti lytines ir reprodukcines piliečių teises, taip pat ir teisę į nėštumo nutraukimą.

Europarlamentarai savo ruožtu ragina ir kitas ES valstybes užtikrinti išsamų, jaunuolių amžių atitinkantį lytinį švietimą. Jie pabrėžia, kad tokios informacijos trūkumas esą kelia grėsmę jaunuolių saugumui ir gerovei, nes taip jie tampa labiau pažeidžiami ir prasčiau pasirengę atpažinti seksualinio išnaudojimo, smurto ir prievartos atvejus. Jaunų žmonių švietimas apie lygių lygybę ir abipusę pagarbą gali padėti užkirsti kelią lyčių stereotipams, homofobijai, transfobijai ir smurtui dėl lyties, įsitikinęs EP.


Susiję

Šeimos politika 1933990777481813660

Rašyti komentarą

20 komentarų

Unknown rašė...

Sėkmės Lenkijai.

Anonimiškas rašė...

na, jei į pamokas kviečia diedus, persirengusius suknelėmis vaikams "šviesti" tai lenkai teisingai daro.

Povilas Jankunas rašė...

Prisimenu “Sviesius komunistinius laikus “ .Kaip paimdavome Komjaunimo tiesa arTiesa ir skaitydavome tarp eiluciu.Gi kitokios info nebuvo,nebent traskanciai girdimas Amerikos balsas ar Laisves radijas.Tad jeigu tuose mano paminetuose laikrasciuose budavo kas labai peikiama ar jau labai giriama vos ne viska reikedavo suvokti priesingai.Kitaip sakant reikejo netiketi propogandiniais leidiniais ir informacija analitiskai pasverus pirmiausiai priimti priesingai.Gi vos ne visad tai/ta parode laikas/budavo teisinga. Dabar kiti laikai,kita ideologija,bet propogandiniu leidiniu metodai islieka tie patys.Is esmes jie ir saknimis labai nesuskiria/Ta pati kaires pozicija,vis radikalejanti/. Taigi dabar apie Lenkija.Si salis islieka salele/Vengrija taip pat/dar neuzvaldytame neoliberalizmo vandenyne.Tad nenuostabu,kad ju valdomuose mediose vyksta nuolatinis puolimas ant jiems/neliberal-globalistams/dar napavaldziu saliu.Tai ir informacijos iskraipymas,nutylejimai,ir totalus melas su siekiu kiek imanoma sumenkinti siu saliu pasiekimus ir isputimas siu saliu nesekmes.Griztant prie tu mano paminetu sovietiniu laiku siulyciau skaitant neoliberal propogandinias medias naudoti mano sovietine patirti-vos ne viska suvokti atvirksciai

Anonimiškas rašė...

Kas dar nežinojot, tai dabar jau žinot, iš kur tas "gilus rūpestis" europiečių vaikais. Mūsiškiai EProto kalnai ten irgi "labai susirūpinę". Vargšai, kokią sunkią naštą jie neša! Ką darytų Europa be šitų?!

Anonimiškas rašė...

Lenkija turi stuburą, tofdėl tvirtai laikosi, mūsų jau bestuburiai, šliužai, jie gali tik šliaužiot.

x rašė...

Nuo vieno kraštutinumo į kitą. Bus 1:1 kaip Brežnevo laikų SSSR, kur sekso nebuvo, bet čikatilos buvo.

Anonimiškas rašė...

Saunuoliai lenkai, gera tureti tokius kaimynus!

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

"...tokios (lytiškumo) informacijos trūkumas esą kelia grėsmę jaunuolių saugumui ir gerovei, nes taip jie tampa labiau pažeidžiami ir prasčiau pasirengę atpažinti seksualinio išnaudojimo, smurto ir prievartos atvejus..."
---
Kas iš tikrųjų kelia grėsmę jaunuolių saugumui ir kaip toks "švietimas"-propaganda padės juos apsaugoti nuo pedofilų, agresyvių homosekų, smurto ir prievartos?
Homosekų lobistai Briuselyje labai stiprūs, ten metami tokie pinigai...! Nes šita "pažanga" paplitusi aukščiausiuose elituko sluoksniuose.
Atsakymas tokiam Centro spaudimui yra tik vienas "Ačiū, mums nebereikia". Jie neturi teisės kištis į valstybių gyvenimą! Ir šitą reikia jiems aiškiai pasakyti.
Sėkmės lenkams! Lietuva musėt jau pasirašiusi ant tuščių blankų. Nes, kaip kažkada sakė Adamkus, su Brazausku agitavęs pirmiems net neskaičius pasirašyti Lisabonos konstituciją, kurią paskui visa ES atmetė, - "Stodami į ES, iš anksto su viskuo sutikome". Sakralinė kolaboranto frazė.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

23.47-Blogiausia, kad Jūs parašėte gryną tiesą: tikrai gėda prieš šalis, kurių vadovai išlaikė sveiką protą ir išmintį. O dar labiau gėda, kad LT homoliberai užtraukia gėdą visai tautai, kuriai tikrai svetimi visokie pakrypėliai, todėl ir tenka tam tikrų spalvų eisenoms samdytis atvykėlius iš svetur. Bet mane nustebino kitų komentatorių pasakos, kaip jie ,,versdavo" anuometinių ,,tiesų" paistalus į, atsieit, tikrąją prasmę. Pasiimkite archyvuose tas berazumių paklodes ir mėginkite paskaityti nors trečdalį tos rašliavos kolonėlės... Sunkiai įsivaizduoju tokį ,,didvyrišką" darbą. Šiaip tai, kiek žinau, žmonės mėgo tą lektūrą, kaip pigiausią žaliavą prakuroms krosnį pakurti, o ne dėl skaitymo

Anonimiškas rašė...

Šliažiantis LGBT maras, paremtas gerais pinigais, atšliaužė ir į ėlėrė,ir nacionalinis transliuotojas, tampa vaivorykštiniu LGBT transliuotoju, be kitos kritiškos nuomones, kurią vadina supriešinimu ir neapykantos kurstymu, kritinė mintis naikinama.

Povilas Jankunas rašė...

Matai is tavo supratimo tuometinei spaudai darau isvada,kad esi dar jaunas zmogus ir neisivaizduoji to laikotarpio.Tada nebuvo interneto,ir jokios—jokios kitos spaudos.O zmogus/aisku ne visi/jau taip sutvertas,kad nori zinoti.Taigi tau paciam is dabartinio laikmacio juokingai atrodo,kaip pats sakai pavarcius ta tu dienu rasliava,bet tada kaip jau minejau be traskanciu radijo laidu is anapus jokiu kitu informaciniu saltiniu nebuvo.Taigi tokiu budu perskaite tuos propogandinius strapsnius ir vos ne viska isverte priesingai gaudavome daug maz apciuopiama tiesa

Anonimiškas rašė...

Tegu kritikuoja. Ta jų kritika tiek verta, kiek ir "susirūpinimas" dėl visko.
Sėkmės tiems, kas saugo savo tėvynainius. Ir užuojauta lietuviams, kad neturi tokių politikų.

Anonimiškas rašė...

-> x 14.32

X, kodėl tai vadinate kraštutinumais?

Anonimiškas rašė...

Būtų labai puiku, jeigu Lenkiją paremtų kitos Vyšegrado šalys ir Italija.
Tada eurofederastai tikrai pabruktų uodegas.

x rašė...

> 00:30. O kai tai kitaip dar pavadinti? Nors del Lenkijos tai nestebina, ten gi valdžioje davatkų talibanas, manantis galintis prievarta spręsti klausimus apie abortus, lytinį švietimą ir pan. Beje, turbūt visus valstybės valdymo klausimus. Ir jei ne isteriškas ES klyksmas ir rimbo pliauškėjimas, lenkai dar ne tokių dalykų sulauktų.

item