J. Trudeau žada naują eutanazijos įstatymo Kanadoje praplėtimą

lifesitenews.com/ Rugsėjo 11-ąją Kvebeko (Kanada) teismas panaikino Kanados eutanazijos įstatymo nuostatą, reikalaujančią nepagydomos...

lifesitenews.com/


Rugsėjo 11-ąją Kvebeko (Kanada) teismas panaikino Kanados eutanazijos įstatymo nuostatą, reikalaujančią nepagydomos paciento ligos, kad jam galėtų būti atlikta eutanazija.

Teismas nuspręndė, jog reikalavimas, kad asmens „natūrali mirtis turi būti pagrįstai iš anksto numanoma“, yra antikonstitucinis ir skyrė vyriausybei 30 dienų apeliacijai, žinodamas, kad šalyje tuo metu vyko federaliniai rinkimai.

Kanados eutanazijos įstatymas teigia, kad asmuo turi teisę į mirtį injekcijos pagalba, jei jo „liga, negalavimas ar neįgalumas sukelia jam ilgalaikę fizinę ar psichologinę kančią, kuri jam yra nepakeliama ir negali būti palengvinama sąlygomis, kurios asmens laikomos priimtinomis.“
Taigi reikalavimas, kad asmens „natūrali mirtis turi būti pagrįstai iš anksto numanoma“ susiaurino prieinamumą eutanazijai dėl pschologinių priežasčių tik nepagydomai sergantiems ligonims. Kadangi teismas panaikino šį apsaugos mechanizmą, ar tai išplės eutanazijos taikymą vien tik žmonėms, turintiems psichologinių problemų?
Televizijos debatuose Kanados Ministras Pirmininkas  Justin Trudeau pareiškė, kad jis neskųs Kvebeko teismo sprendimo panaikinti minėtąjį reikalavimą, maža to, Trudeau patikino pristatysiąs naują, dar liberalesnį eutanazijos įstatymo variantą. 
Nuo 2016 m. birželio iki 2018 m. gruodžio Kanadoje buvo 7949 eutanazijos atvejai. Eutanazijos procentas nuo 2017 iki 2018 m. išaugo daugiau nei perpus nuo 2704 iki 4235 mirčių.





Susiję

Pažangos ideologija 8648060384843524373
item