Vokietijos ministras: atšauksime prieglobstį atostogauti namo grįžtantiems pabėgėliams

Vokietijos vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis paskelbė, kad šalies valdžia atšauks prieglobsčio statusą sirams, kurie vyksta ato...

Vokietijos vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis paskelbė, kad šalies valdžia atšauks prieglobsčio statusą sirams, kurie vyksta atostogauti į Siriją.

Kaip praneša Kronen Zeitung, kalbėdamas vadinamųjų pabėgėlių klausimu, H. Seehoferis teigė, kad situacija, kuomet žmonės reguliariai grįžta atostogoms į savo gimtinę, nors tuo pat metu teigia, kad joje yra persekiojami, yra neadekvati.

Vokietijos vidaus reikalų ministras tvirtina, kad Vokietija renka informaciją apie taip besielgiančius asmenis ir kad dėl tokių veiksmų iš jų bus atimtas „pabėgėlio statusas“.

H. Seehoferis taip pat pridūrė, kad Vokietijos valdžia stebi situaciją Sirijoje. „Jei situacija leis, vykdysime repatriacijas“, – pabrėžė jis.

Tai, kad vadinamieji pabėgėliai ir prieglobsčio prašytojai grįžta atostogauti į šalis, kuriose tariamai yra persekiojami, nėra naujiena. 2017-ųjų sausį atskleista, kad Šveicarijoje prieglobstį gavę Eritrėjos piliečiai valstybės lėšas naudojo tam, jog grįžtų namo – į šalį, kurioje, kaip jie teigė, yra persekiojami.

Tais pačiais metais Vokietijos federalinis migracijos ir pabėgėlių biuras (BAMF) pranešė žinantys, kad „pabėgėliai“ savanoriškai grįžta į valstybes, kurios teigė esą persekiojami. Tuomet BAMF atstovai teigė, kad nėra jokių įstatymų, galinčių sustabdyti tokį migrantų elgesį.

Parengta remiantis užsienio žiniasklaidos informacija.

Susiję

Pasaulis 4441716997404578224
item