Kviečiame į mitingą „Laisvės kovų atminties trynimui ir šliaužiančiai okupacijai – NE!“

propatria.lt nuotr. Gerbiami Lietuvos piliečiai! Brangūs tėvynainiai! Atėjo diena, kai esame pasiruošę tesėti savo pažadą Lietuvos didv...

propatria.lt nuotr.
Gerbiami Lietuvos piliečiai! Brangūs tėvynainiai! Atėjo diena, kai esame pasiruošę tesėti savo pažadą Lietuvos didvyriams! Kviečiame Jus į mūsų Tėvynės sostinę Vilnių apginti Tautos ir jos Laisvės kovų istorinę atmintį bei Lietuvos valstybės orumą. 

Š. m. rugsėjo 5 d. rinkimės į S. Daukanto aikštę, kur 18 val. vyks pilietinis mitingas „Laisvės kovų atminties trynimui ir šliaužiančiai okupacijai – NE!“  Kviesime J. E. Lietuvos Respublikos prezidentą atvykti į mitingą ir išsakyti savo nuomonę aktualiausiais Lietuvos valstybės istorijos politikos, tautos istorinės bei laisvės kovų atminties ir šalies nacionalinio saugumo klausimais.

19 val. prie Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekos bus iškilmingai pagerbtas J. Noreikos-Generolo Vėtros ir visų kovojusių ir žuvusių už Lietuvos laisvę didvyrių atminimas. Šia patriotiškų piliečių dėkingumo ir pagarbos herojams manifestacija drąsiai valingai pasakysime Lietuvai ir pasauliui: esame laisva tauta ir apginsime savo teisę patiems rašyti savąją Istoriją! Vieningai ir valingai šiuo pilietiniu veiksmu paliudysime: esame gyva tauta ir ori valstybė! Jokia priešiška jėga neištrins šviesaus didvyrių atminimo iš mūsų atminties ir širdžių! Jų pasiaukojamas kovas ir kilnius darbus įamžinantys atminimo ženklai viešosiose erdvėse bus ginami ir atkuriami tol, kol gyvuos juos prisimenanti Tauta ir tik jų aukos bei kančios kaina sukurta ir išsaugota Lietuvos valstybė!

APGINTI TRINAMĄ LAISVĖS KOVŲ ATMINTĮ – MŪSŲ ŠVENTA PAREIGA IR AMŽINO DĖKINGUMO DOVANA KOVOJUSIEMS IR KRITUSIEMS UŽ TĖVYNĘ!

Patriotinio jaunimo sambūris „Pro Patria“
Tautos Forumas
Sąjūdžio iniciatyvinės grupės klubas
Vilniaus Sąjūdis
Lietuvos laisvės kovotojų sąjunga
Nevyriausybinių organizacijų, padedančių stiprinti Lietuvos gynybinius pajėgumus, koordinacinė taryba
Politinių kalinių ir tremtinių sąjunga
Politinių kalinių ir tremtinių bendrija
Lietuvos Sąjūdis

Susiję

Demokratija ir valdymas 6457290671507309029

Rašyti komentarą

36 komentarai

Gerbiami Lietuvos piliečiai? Brangūs tėvynainiai? rašė...

Toks kvietimas turi prasidėti žodžiais : LIETUVIAI! BROLIAI IR SESĖS ! Politkorektiškumas neleidžia ar šiaip "kažkaip nepatogu"?

Hm rašė...

Gerai, kad ne „brangūs Lietuvos žmonės“ :)

Anonimiškas rašė...

Tuo tarpu Vilniaus apygardos prokuratūra atsisakė taikyti viešojo intereso gynimo priemones pagal pareiškimus dėl karininko J.Noreikos-Generolo Vėtros atminimo lentos galimai neteisėto nuėmimo nuo MA Vrublevskių bibliotekos pastato sienos ir galimai neteisėto K.Škirpos alėjos pervadinimo.

Anonimiškas rašė...

Išsimiegojote, paatostogavote ir dabar jau tęsėsite pažadą didvyriams. Žodžiu, šimašizmas vasaros metu gali reikštis plačiai, atkirčio iš Propatrios sulauks, tik kai jie visi išsiatostogaus. Gerai, ateisime. Nors jau buvome ir kituose mitinguose.

Anonimiškas rašė...

Normaliam mitingui paruošti reikia laiko ir resursų, čia jums ne apverktinos akcijos su 20 žmonių.

Anonimiškas rašė...

O Shimashiu ar paliksime Vilniaus mero kedeje? Ar nuolankiai priimsime teismu ishvedziojimus?

Anonimiškas rašė...

Ar ORGANIZATORIAI bandė VISAI Lietuvai tai per LRT paskelbti? Juk mūsų NACIONALINIS vis dar laiko save SĄJŪDŽIO RUPORU?

Pikc Kažinkavičius rašė...

"elertė" turi rimtesnių užsiėmimų - pvz. platinti kremlinę propagandą: https://www.facebook.com/balys.tulevicius/posts/2416517515129489 ir https://www.lrt.lt/naujienos/novosti/17/1091812/vanagaite-v-otkrytom-pis-me-prosit-mid-litvy-prekratit-tainuiu-slezhku

Anonimiškas rašė...

Nu pagaliau! Dar reikėtų tokios pačios akcijos prieš visokių Globalių migracijų pasirašymą. Kad kolaborantai nesiteisintų, kad priklausom tokiam klubui ES.

Anonimiškas rašė...

Kas tik galit eikit, kuo daugiau bus, tuo daugiau baimės įvarysit, ir jiems miegas naktimis nebus toks ramus, sapnuos kaip kėdes iš po subinių traukia.

Anonimiškas rašė...

Verskime lauk Šimašių iš Vilniaus mero kėdės.

Anonimiškas rašė...

Paliksim, paliksim. Juk jei vietoj jo atsirastų normalus, tai kam gi galėtume būti dėkingi, kad duoda pretekstą mums pavaidinti kovotojus?

ale, rašė...

Ale tikrai, būtume labai, labai laimingi, jei jiems miegas nebūtų ramus..? Nu, kai kitiems blogai bus, mums - gerai nuo to..? Tai bent tikslas, tai bent prasmė. O gyrėmės, kad profesionali opozicija būsime. Dabar gi, kaip geri ožiai - ant liepto ragais įsirėmę - blogus ožius įveikti užsimojom. Niekaip suprasti negalime, kad žmonės su ožiais nesibado, jie racionalesniais metodais ožius prižiūri. Bet mes, gi didvyriai ožiai, kaip gi galėtume iki žmonių lygio...
Brolyčiai, ne tie didvyriai, kurie kitus niekinam, neva, tie negerbia didvyrių. - Per prievartą niekas nieko nepamils... Beviltiška kitus versti mylėti kažką. Jei nori, tai pats gerbk pagarbos vertus, ir daryk tokius pat darbus, kaip kad tie darė. Manote kliedžiu tarybine propaganda? Nieko panašaus:
Jėzus bylojo savo mokiniams:
„Ne kiekvienas, kuris man šaukia: 'Viešpatie, Viešpatie!', įeis į dangaus karalystę, bet tik tas, kuris vykdo mano dangiškojo Tėvo valią. Daugelis man sakys, anai dienai atėjus: 'Viešpatie, Viešpatie, argi mes nepranašavome tavo vardu, argi neišvarinėjome demonų tavo vardu, argi nedarėme daugybės stebuklų tavo vardu?!' Tuomet aš jiems atsiliepsiu: 'Aš niekuomet jūsų nepažinojau. Šalin nuo manęs, jūs nedorėliai!'
Kas klauso šitų mano žodžių ir juos vykdo, panašus į išmintingą žmogų, pasistačiusį namą ant uolos. Prapliupo liūtys, ištvino upės, pakilo vėjai ir daužėsi į tą namą. Tačiau jis nesugriuvo, nes buvo pastatytas ant uolos.
Kas klauso šitų mano žodžių ir jų nevykdo, panašus į paiką žmogų, pasistačiusį namą ant smėlio. Prapliupo liūtys, ištvino upės, pakilo vėjai ir daužėsi į tą namą, ir jis sugriuvo, o jo griuvimas buvo smarkus“.
Kai Jėzus baigė tas kalbas, minios stebėjosi jo mokslu, nes jis mokė ne kaip jų Rašto aiškintojai, bet kaip turintis galią.

Anonimiškas rašė...

baikite fašistuoti

Anonimiškas rašė...

Nepamirškite nusiriaugėti "slava ukraine". Juk banderovcai, kurie žudė lenkus ir žydus, mūsų kraujo broliai....

būdon, rašė...

Kremliaus šunėke.

Sėlis rašė...

Baik 🤮

Anonimiškas rašė...

Samdiniai komentatoriai atrado Pro patria. Kaži, jiems papildomai sumoka ar už tuos pačius? Mitingas "Pro patria", geriausias priešnuodis prieš tą supelijusią ideologiją, pamėklę iš praeities. Jie primityvūs kaip trys kapeikos.

Anonimiškas rašė...

viskas gerai. reiškia tie padugnės pradeda bijot, jei į tokį nereikšmingą, jų nuomone, portalą siunčia savo trolius.

Hm rašė...

Renginys buvo tiesiog TOBULAS!!

Šaunuoliai organizatoriai, pagarba!

supratingas rašė...

Ar daug žmonių buvo susirinkę? Ar daug jaunimo?

Anonimiškas rašė...

Galiu jums atsakyti, grįžau iš mitingo iš Daukanto a. Žmonių buvo šiek tiek mažiau nei prie Mindaugo /rugpjūčio pradžioje/. Visa organizacija buvo tokia pati kaip ir prie Mindaugo. Tik prie Mindaugo dar buvo pakviesta muzikantų. Mitinge mačiau ir aiškiai ne propatrios žmones: Buškevičių, mačiau vėliavą "Lietuva yra čia" gal buvo ir kitos tautinės jėgos, kurias Radžvilas ignoruoja... Kalbėjo jis gerai, bet grynai propatrios žmonių, manau, buvo nedaug. Taip, kad nemanau, kad čia kažką reikėjo ypatingo organizuoti...

Anonimiškas rašė...

Tikrai daug daugiau nei praneša ta melagių kontora elertė.

Anonimiškas rašė...

Tuo pat metu buvo kabinama lenta. Atsisukau TV reportažus, tai įamžinusius - ten ir buvo propatrijiečiai ir forumiečiai. Mačiau VU docentą, prilaikantį stelažą.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Kažkam Stalinas su Hitleriu irgi didvyriai, tai ar galim kabinti atminimo lentas visi kas nori ir kaip nori? jei yra visuomenės grupė kurią žeidžia tokios lentos jų būti ir neturi. Aišku suprantu propatria galvos yra fašistuojantys kvaileliai, tai dėl to kiek pykčio. Kartais pagalvoju, kad nebe reikalo sibire protėviai mirė. Karma egzistuoja

Anonimiškas rašė...

Juokinga, kai nepritari lietuvos naciams ir esi vadinamas samdiniu komentatoriu. Matyt būtų proga vėl garažų kiemuose žudytumėt kitaip galvojančius ar atrodančius. Lietuva ateities ir neturi, per tokius kaip jūs.

Paulius rašė...

nieko juokingo, kadangi iš vartojamos terminijos ir akivaizdžiai propagandinių klišių esi arba užzombintas, arba agitpropo „darbuotojas“. Terminija „Lietuvos naciai“ - visiškai nerelevantiškas, arba turi būti paaiškinta kas turima omenyje. šiaip tai įprastinis leftistinio agitpropo iš bolševikinio „Lietuvos buržuaziniai nacionalistai“ perimtas ir „patobulintas“ „perliukas“. akivaizdžiai melaginga sugestija, kad Škirpa su Noreika kariniai nusikaltėliai lygintini su stailinu hitleriu ar žudžiiusdiais garažų kiemuose. tai jau šmeižtas. visų kitų demagoginių paistalų neverta ir minėti. ir nori kad visas šitas kliedesių ir demagogijos paistinys ta būtų laikoma tavo „gerbtina nuomone“? už gerokai mažiau valatka savo laiku viešai gavo nuo Patacko į snukį. drąsūs tie anoniminiai kiauksėtojai....

linalk rašė...

garažų kiemuose, Rainių miškeliuose, KGB kalėjimuose...Tie, kas žudo, tautybės nebeturi

Hm rašė...

Pritariu.

Beje, lentos gaminimas irgi kainavo. Prie to irgi norėtųsi prisidėti.

Anonimiškas rašė...

Šnekuti, būdamas nuoseklus turi tada ir holokaustą aiškinti karmos dėsniais.

Anonimiškas rašė...

Pauliau 08.06, ar ne su tavimi šnekėjome apie atominę energetiką?

Sėlis rašė...

Leiskite paklausti, o ar yra visuomenėje tokia grupė, kurios šiais laikais kas nors nežeistų? Ar į kiekvieną įsiskaudinusį debilėlį reikia dėmesį kreipti?

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas 08.06, jau iš labo ryto iškart atsivertei ProPatria? Verta dėmesio detalė, o dėl Šimašiaus - jeigu visją matuoti tavo siūlimu matu, tai tokiam dalykui į Šimašiaus vietą yra vieni juokai pasodinti nepalyginamai geresnį. Bet kad sumanei tokį aspektą - irgi svarbu, dabar aišku, kokia kryptimi žiūrite.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
item