Homoseksualų aktyvistai agituoja už Ingridą Šimonytę

A. Sartanavičiaus (alkas.lt) nuotrauka  Dar prieš pirmąjį turą, balandžio 30 dieną, ilgametis Lietuvos Gėjų Lygos (LGL) teisininkas, o ...

A. Sartanavičiaus (alkas.lt) nuotrauka 
Dar prieš pirmąjį turą, balandžio 30 dieną, ilgametis Lietuvos Gėjų Lygos (LGL) teisininkas, o dabar Vilniaus miesto tarybos narys, pasiskelbęs vienaragiu, Tomas Vytautas Raskevičius agitavo už Ingridą Šimonytę kaip homoseksualų reikalavimus labiausiai palaikančią kandidatę. 

„Kaip LGBT žmogus ir laisvos Lietuvos pilietis, artėjančiuose Prezidento rinkimuose balsuosiu už Ingridą Šimonytę. Politiniuose debatuose Ingrida yra VIENINTELĖ kandidatė, aiškiai išsakanti poziciją, jog tos pačios lyties poros yra ŠEIMA. Tokia laikysena man aiškiai rodo, kad kandidatės pozicija šiuo klausimu yra ne žmogaus teisių talismanas, o realus lietuviško politinio konteksto išmanymas. O kompetencija ir tvirta vertybinė pozicija leidžia spręsti ir pačius sudėtingiausius klausimus! Už Ingridą!“, - tada rašė jis. 

Prieš antrąjį turą už Ingridą Šimonytę dėl tos pačios priežasties - gėjų porų laikymo šeima - stojo agituoti ir kiti žinomi homoseksualų aktyvistai. Simonas Bartulis paskelbė kandidatų palyginimą, iš kurio akivaizdu, kad I. Šimonytės pozicija LGBT klausimais yra ženkliai liberalesnė nei G. Nausėdos. Jis pateikia, kaip pats įvardija, tris akivaizdžius pasisakymus, turinčius padėti prasklaidyti abejones tiems, kurie mano, jog ir LGBTQ klausimu Šimonytė tapati Nausėdai ar neaiški.

Pirma, Nausėda dėrėtųsi dėl LGBTQ teisių su homofobais ir katalikiška bendruomene, juos kviečiant prie stalo išsakyti savo pozicijas. Lyg to nebūtų buvę jau 20 metų. Išties, būtent LGBTQ asmenys visada apie problemas kalbėjo, o kitos grupės juos ignoravo. Kaip manote, koks bus šio susėdimo prie stalo rezultatas? Aš nenorėčiau spręsti dėl katalikų galimybės lankyti mišių ar tuoktis bažnyčioje. Tai jų prigimtinės teisės. Toks požiūris turėtų būti visiems. 
Antra, Nausėda trumpuoju laikotarpiu palaikytų Širinskienės bendro gyvenimo pakaitalą partnerystėms. Tai nebus visavertė partnerystė, o labiau įžeidimas, lyginant dviejų asmenų meilę su verslo partnerių santykiais, ir įstatymas daug simbolinių ir realių teisų nesuteiks. Jis taip pat atitolins partnerystės galimybes, tad Nausėda turbūt meluoja sakydamas, kad stums šita toliau.
Trečia, Nausėdai tos pačios lyties poros, gyvenančios kartu ilgus metus, nėra šeima. Jis sau leidžia taip autoritetingai spręsti apie kitų asmenų santykių turinį. Šimonytė, nors santūri šeimos klausimu, pastebi teisingai: žmonės patys sprendžia kas yra šeima. Ne Nausėda, ir net ne Konstitucija/santuokos institutas.
Šiomis dienomis į I. Šimonytės remėjų gretas vieša parama įsitraukė ir skandalais pagarsėjęs homoseksualus aktyvistas, režisierius Romas Zabarauskas. 

„Sveikinu Ingrida Šimonytė užsitikrinus plačiausią rinkėjų paramą ir palaikau šią kandidatę antrame ture. Įveikti konkurentą bus labai sunku. Tikiuosi, jog per dvi savaites diskusijų visgi daugiau sužinosime ir galėsime apsispręsti teisingai. Gitanas Nausėda, norėdamas konkuruoti dėl jaunimo / miesto / emigrantų balsų, visų pirma turėtumėte atsiprašyti LGBT+ bendruomenės. Europoje gėdingai kylančias NEONACIŲ jėgas primena jūsų šių metų retorika, neva lygybės siekiai Lietuvai „išsuktų rankas“, veiktų „plaktuko pagalba“ ir „daužant kūju“. Tai yra žemiausias lygis ir jums laimėjus, nupieš Lietuvą pasaulinėse antraštėse kaip atsilikusią, neapykantos kupiną šalį. Atsiprašykite, jei rūpi mūsų šalies prestižas – tai būtų garbinga!”, - gegužės 13 dieną rašė jis. 

Akivaizdi ir vieninga LGBT aktyvistų parama Ingridai Šimonytei pagrįsta. Tai iš tiesų nedviprasmiškai prieš Bažnyčios ir visuomenės daugumos poziciją šeimos klausimais pasisakanti kandidatė. I. Šimonytė Seime balsavo už vienalyčių partnerysčių įteisinimą, smerkė bendro gyvenimo instituto kūrimo projektą kaip žeminantį homoseksualius asmenis, išėjo iš salės Seimui balsuojant dėl tarnybų galimybių atimti vaikus apribojimo, pasisakė už genderistinę Stambulo konvenciją, o apibendrintai laikosi nuostatos, kad šeima yra tai, ką žmonės patys laiko esant šeima. 

Prezidento rinkimų antrasis turas vyks gegužės 26 dieną. Tą pačią dieną vyks rinkimai ir į Europos Parlamentą. 



Susiję

Šeimos politika 5649693031697853259
item