Vengrija didina paramą daugiavaikėms šeimoms

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas sekmadienį paskelbė, kad nuspręsta ženkliai didinti finansinę pagalbą ir subsidijas daug...

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas sekmadienį paskelbė, kad nuspręsta ženkliai didinti finansinę pagalbą ir subsidijas daugiavaikėms šeimoms.

Tarp įvairių lengvatų numatomas ir keturis ar daugiau vaikų pagimdžiusioms mamoms visą gyvenimą galiosiantis atleidimas nuo pajamų mokesčio, šeimoms su 3 ar daugiau vaikų numatoma 2,5 mln. forintų (~7820 eurų) vertės subsidija 7-ų vietų automobiliui įsigyti bei galimybė pirmą kartą ištekančioms 40-ies metų ar jaunesnėms moterims žemomis palūkanomis gauti 10 mln. forintų (~31280 eur) vertės paskolą.

Vakar pasakytos viešos kalbos metu V. Orbanas sakė, kad šiomis priemonėmis siekiama sukurti geresnes sąlygas auginti daugiau vaikų. 

Pakartotinai pabrėždamas, kad dabartiniai Europos Sąjungos lyderiai Briuselyje nori Europą pripildyti migrantais iš kitų žemynų, Vengrijos premjeras teigė, tokio tipo įstatymai, o ne imigracija yra „Vengrijos atsakymas“ į šalies demografinio nuosmukio problemas.

Parengta pagal Associated Press informaciją.

Susiję

Šeimos politika 5653737761733557287
item