Suomija nori, kad imigrantai grįžtų namo – du kartus padidinta grįžimo išmoka

tiesos.lt Šiuo metu Suomija svarsto, kaip paskatinti šalyje esančių imigrantų repatriacijos procesą. Tikimasi, kad pavyks to pasiekti...


Šiuo metu Suomija svarsto, kaip paskatinti šalyje esančių imigrantų repatriacijos procesą. Tikimasi, kad pavyks to pasiekti dvigubai padidinus ekonominę išmoką visiems savanoriškai grįžtantiems į savo šalį, pranešama žiniasklaidos.

Pastaraisiais metais daugelis imigrantų nė nebandė slėpti savo nepasitenkinimo dėl sąlygų, kurias jiems sudarė Suomija. Viename video reportaže „pagalbos reikalingas“ imigrantas, kalbėjęs su vakariniu laikraščiu „Italehti“, į klausimą, kuo migrantai nepatenkinti, atsakęs: Suomija vaišina tik vandeniu iš tualeto.

Kad Suomija griežtins reikalavimus ir neskubės vaišinti kuo nors daugiau, buvo aišku dar 2016 m., kai Suomijos ministras Jorma Vuorio per interviu BBC radijui jis aiškiai pranešė į šalį besiveržiantiems imigrantams, kad nepuoselėtų didelių lūkesčių. Suomija „nėra jiems rojus“, – tąkart pareiškė ministras..

Tačiau tiems migrantams, kurie persigalvoja ir pasirenka grįžti į savo tėvynę, nuo šių metų pradžios Suomija padidino ekonominę išmoką. Imigrantas dabar gali rinktis arba paramą grynaisiais pinigais, arba vadinamąją būtiniausią pagalbą, tarp kurios paslaugų, kaip praneša Suomijos Migracijos tarnyba, yra numatoma padėti rasti būstą ar pradėti savo verslą.

Tie imigrantai, kurie gauna padvigubintą nuo 2500 iki 5000 eurų grįžimo išmoką būtiniausiai pagalbai, priklauso grupei šalių iš „A“ sąrašo:

Afganistanas, Angola, Burundis, Bangladešas, Beninas, Butanas, Burkina Faso, Čadas, Džibutis, Pietų Sudanas, Etiopija, Eritrėja, Gambija, Gvinėja, Gvinėja Bisau, Haitis, Jemenas, Kambodža, Centrinės Afrikos Respublika, Demokratinė Kongo Respublika, Korėjos Liaudies Respublika, Laosas, Lesotas, Liberija, Madagaskaras, Malavis, Malis, Mauritanija, Mozambikas, Mianmaras, Nepalas, Nigeris, Ekvatorinė Gvinėja, Ruanda, Zambija, Senegalas, Siera Leonė, Somalis, Sudanas, Sirija, Tanzanija, Togas, Uganda, Zimbabvė.

Net migrantams iš „B“ grupės šalių grįžimo išmoka didinama nuo 2500 iki 3000 eurų. Į šią grupę įeina tokios šalys:

Armėnija, Bolivija, Dramblio Kaulo Krantas, Egiptas, Salvadoras, Filipinai, Gruzija, Gana, Gvatemala, Gajana, Hondūras, Indonezija, Indija, Iranas, Jordanija, Kamerūnas, Žaliasis Kyšulys, Kenija, Kirgizija, Kongo Respublika, Vakarų Krantas, Marokas, Moldavija, Nikaragva, Nigerija, Pakistanas, Svazilandas, Tadžikistanas, Tunisas, Ukraina, Uzbekistanas, Vietnamas.

Visose šalių grupėse šeimos, grįžtančios su savo vaikais, gauna papildomus 1500 eurų.

Pagal užsienio spaudą parengė Daiva Jakubonienė.

Susiję

Pasaulis 3646857037171401284
item