Lietuvos Vyriausybė nesudarys taikaus susitarimo byloje dėl CŽV kalėjimo

Šiandien vykusiame Vyriausybės pasitarime nuspręsta nesudaryti taikaus susitarimo su Saudo Arabijos piliečiu Mustafa Ahmed Adam al-Hawsaw...

Šiandien vykusiame Vyriausybės pasitarime nuspręsta nesudaryti taikaus susitarimo su Saudo Arabijos piliečiu Mustafa Ahmed Adam al-Hawsawi, kurio peticiją prieš Lietuvą nagrinėja Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT).

Pasiūlymą su pareiškėju sudaryti taikų susitarimą Lietuvos Vyriausybei pateikė EŽTT. Nesudarius tokio susitarimo, Vyriausybė turės per 6 savaites pateikti atsakymus į bylos šalims suformuotus klausimus.

Anot pareiškėjo, jis buvo perkeltas į Lietuvoje veikusį slaptą CŽV kalėjimą ir čia buvo laikomas nuo 2005 m. iki 2006 m. kovo 25 d., kai CŽV slaptasis kalėjimas, kaip aiškinama, buvo uždarytas dėl negalėjimo suteikti būtinąją medicininę pagalbą.

Pareiškėjas Al-Hawsawi buvo pateikęs skundą EŽTT ir prieš Lenkiją, dėl galimo kalinimo šioje šalyje veikusiame CŽV kalėjime. Tačiau išslaptinus daugiau CŽV dokumentų, paaiškėjo, kad pareiškėjas tuo metu buvo kalinamas Afganistane. Todėl ši byla buvo išbraukta iš EŽTT bylų sąrašo.

Susiję

Demokratija ir valdymas 8984161710262123049

Rašyti komentarą

item