Kviečiame į eiseną Vilniuje Sausio 13-osios aukoms atminti

Sausio 12 d., šeštadienį, 19 val. Vilniuje, nuo Katedros Varpinės bokšto, iki Antakalnio kapinių vyks Eisena Sausio 13-osios aukoms atmin...

Sausio 12 d., šeštadienį, 19 val. Vilniuje, nuo Katedros Varpinės bokšto, iki Antakalnio kapinių vyks Eisena Sausio 13-osios aukoms atminti.

Renginio metu įžiebta Laisvės Ugnis lydės eisenos dalyvius iki pat Antakalnio kapinių, kur dalyviai uždegs žvakutes ant Sausio 13-osios naktį žuvusių gynėjų kapų, sugiedos Tautišką giesmę.

Jau vienuoliktus metus iš eilės jaunimas renkasi ir žygiuoja į Antakalnio kapines prisiminti Lietuvą apgynusių ir Laisvės giesmę širdyse į dausas išsinešusių Lietuvos gynėjų. Įsiliepsnojant didiesiems atminimo laužams jaunimas dega mažas liepsneles degluose, kurios susispietusios kartu skaisčiai nušviečia amžino atilsio sutemas ir neša jaunosios kartos padėkas ir džiaugsmą už gimtą kalbą, šalį ir laisvą mintį, bei žodį Sausio 13-osios didvyriams. 

„Sausio 13-oji man visada yra bekompromisinio pasipriešinimo ir pergalės diena, už kurią buvo sumokėta patriotų kraujo kaina. Pergalė buvo pasiekta žmonių, kuriems Lietuvos likimas buvo svarbesnis negu jų pačių gerovė. Jie troško teisės tautai kurti savo valstybę. Bekompromisinis pasipriešinimas prieš dažnai skaičiumi, turtu ar jėga didesnį priešą, kartojasi per visą mūsų istoriją. Taip pat ir kartojasi nepalaužiamos dvasios tvirtybės pergalės mūsų tautos istorijoje. Suprasdami tai, turime pareigą kiekvienais metais atiduoti pagarbą žuvusiems Sausio 13-ają”, - sako vienas organizatorių Tomas Skorupskis.

Prisijungti prie eisenos dalyvių galima ir pasižymėjus facebook renginyje: https://www.facebook.com/events/400984447134912/


Susiję

Įvykiai 317612683760507568

Rašyti komentarą

item