Klaipėdos pilietinės organizacijos reikalauja nepritarti Migracijos paktui

lrp.lt nuotr. Klaipėdos regiono pilietinės organizacijos – Lietuvos Piliečių Sąjunga, Mažosios Lietuvos reikalų tarybos Klaipėdos krašt...

lrp.lt nuotr.
Klaipėdos regiono pilietinės organizacijos – Lietuvos Piliečių Sąjunga, Mažosios Lietuvos reikalų tarybos Klaipėdos krašto skyrius, Asociacija „Jūros veteranai“, NVO Asociacija „Klaipėdos Piliečiai“, Klaipėdos miesto ir apskrities profesinė sąjunga, Žemaitijos Baldininkų Darbininkų Sąjunga, Klaipėdos forumas – kreipėsi į LR Prezidentę, Seimą, užsienio ir vidaus reikalų ministrus, reikalaudami nepritarti Jungtinių Tautų Migracijos paktui. Žemiau skelbiame šių organizacijų pareiškimą.

Pareiškimas

Mes, žemiau pasirašiusių visuomeninių organizacijų nariai, kreipiamės į Lietuvos Respublikos Prezidentę reikalaudami nepritarti JT Migracijos paktui. Esame įsitikinę, kad Lietuvos atstovams pritarus šiam paktui, mūsų valstybė ateityje bus spaudžiama priimti teisės aktus, įtvirtinančius migraciją kaip vieną iš žmogaus teisių. Priėmus tokius įstatymus ir Lietuvai praradus savo sienų ir migracijos kontrolę, tolesnis ekonominės, socialinės ir nacionalinio saugumo politikos vykdymas taptų neįmanomas. 

Reikalaujame, kad prezidentė, kaip Lietuvos Respublikos Konstitucijos garantas, užtikrintų Lietuvos sienų apsaugą, nepritartų šiam JTO migracijos paktui, bei prisijungtų prie JAV, Austrijos, Kroatijos, Lenkijos Estijos, Čekijos, Australijos, Bulgarijos ir kitų šalių, atsisakančių pritarti šiam paktui. 

Susiję

Demokratija ir valdymas 6216825420850285196

Rašyti komentarą

12 komentarų

Anonimiškas rašė...

Ačiū už pilietiškumą.

Unknown rašė...

Šiuo metu turime visi stovėti išvien.

Anonimiškas rašė...

Ir aš nepritariu tam paktui. Peticiją pasirašiau. Dauguma tautos nepritaria. Ir ką. Dzin tai mūsų valdžiukei žmonių nuomonė. Šiandien Marakeše tas paktas pasirašytas.

Anonimiškas rašė...

joo,šaunuoliai klaipėdiečiai.

Anonimiškas rašė...

Kiek iš tų Seimo narių, pasirašiusių Maroko ,,sutartį'', yra išrintki, o kiek patekę į Seimą pagal partijų sąrašus?
Tie, kurie tapo Seimo nariais pagal partijų sąrašus, yra nelegitimūs ir jų parašas nieko nereiškia.
Kiek apskritai Seimo narių yra išrinkti, o kiek patekę į Seimą pagal partijų sąrašus?
Lietuvos Konstitucija nenumato tokio dalyko kaip tapimas parlamentaru pagal partijų sąrašus.
Todėl galima sakyti, kad nemaža Lietuvos įstatymų priėmė nelegitimūs Seimo nariai.
Ir turi galioti Lietuvos Konstitucija, priimta Lietuvos Laivės atkūrimo metu, t.y. 1990-ųjų metų redakcija.
Lietuvos Konstitucijos pakeitimai gali būti vykdomi tik tada, jeigu konstituciniai klausimai yra pateikti Lietuvos visuomenei referendume.
Nei Lietuvos Konstitucinis teismas, nei Lietuvos Seimas neturi teisės keisti Lietuvos Konstitucijos be referendumo.
Jeigu Konstitucinis teismas imasi keisti Lieuvos Konstituciją be referendumo, tokiu savo veiksmu jis pats paeidžia Lietuvos Konstituciją ir turi būti išformuotas; tuomet turi būti teikiamos naujos visų teisėjų ir pirmininko kandidatūros.
Apskritai dar didelis klausimas, ar Konstitucinis teismas išvis reikalingas.

Unknown rašė...


Do You Seek Funds To Pay Off Credits and Debts? { [email protected] } Is Here To Put A Stop To Your Financial Problems. We Offer All Kinds Of Loan (Personal Loan, Commercial Loan, etc.) We Give Out Loan With An Interest Rate Of 2.%. Interested Applicants Should Contact Us Via Email: [email protected]

Please Fill the Application Form Below:
- Complete Name:
- Loan Amount Needed:
- Loan Duration:
- Purpose Of Loan:
- City / Country:
- Telephone:
- How Did You Hear About Us:

If You Are Interested To Get A Loan Then Kindly Write Us With The Loan Requirement. Please, Contact Us via email: [email protected] ,,,

Pikc rašė...

Amerikonų pareiškimas: https://usun.state.gov/remarks/8841?fbclid=IwAR0jdVwaXwbhg5x-djWa-jBA8Xegv5D4sgB199cKj9eJNx0nYN19m0k1Qzg. Skaitai - ir tiesiog skausmingai akivaizdžiai matai skirtumą tarp šalies vyriausybės ir grindų skudurų.

Anonimiškas rašė...

Pašalinkite šitą nesąmonę - dar koks kvailys ims ir susigundys. Eilinį kartą taikomasi į socialiai pažeidžiamus Lietuvos visuomenės sluoksnius.

Pikc rašė...

Ne į "socialiai pažeidžiamus Lietuvos visuomenės sluoksnius", o į skyles apsaugoje nuo šiukšlių. Į tuos pažeidžiamus sluoksnius taikosi visokie "credit24", "bobutės paskolos" ir pan., o ant šitos nesąmonės "išsidurti" gali nebent koks visiškas nuopuša, kuriam "če kūl, nes taigi ušsienietiška!" - bet tokių čia nelabai (na išskyrus kelis čia "paspaminti" atropojančius "egzempliorius iš anapus tvoros" - bet anų negaila :)).
Bet kad trinti tą šlamštą reikia - visiškai sutinku.

Anonimiškas rašė...

Rasyk nerases pareiskimus siai porelei ne motais.Peticijos, pareiskikimai, viskas metama i siuksliu deze.Referenduma paskelbti nebus jokiu galimybiu.Prisiminkim kaip buvo su zemes isparceliavimo istatymu.Vaiku nusavinimo istatymas.Neprileidziamas net iki svarstymo.Cia tokia pavyzdine Lietuvos demokratija.Cia jos pirmas etapas.Matyt sulauksim ir sekancio.

Anonimiškas rašė...

Ar tiesa, kad Misiūnas Maroke pasirašė ne vieną migracijos sutartį, o dvi? Kokia yra antroji sutartis?
Ir štai Lietuvai iškart nurėžta 0,5 milijardo ES paramos.

Anonimiškas rašė...

Antroji jau patvirtina pirmą. O melavo kgbistų snukiai, kad tai niekuo neįpareigoja ir nieko niekas nepasirašinės.

item