Trumpo administracija svarsto galimybę lytį apibrėžti kaip tik vyrišką arba moterišką

Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento Donaldo Trumpo administracija siekia „susiaurinti“ lyties apibrėžimą ir sustabdyti translyčių asme...

Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento Donaldo Trumpo administracija siekia „susiaurinti“ lyties apibrėžimą ir sustabdyti translyčių asmenų teisinio „pripažinimo plėtrą“, praneša The New York Times.

JAV Sveikatos ir Paslaugų departamentas kartu su kitomis institucijomis iniciavo svarstymą dėl teisinio lyties apibrėžimo, papildant Title IX, federalinį pilietinių teisių įstatymą, kuris draudžia bet kokią diskriminaciją dėl lyties.

Šis teisinis pakeitimas lemtų, kad lytis būtų apibrėžiama kaip tik vyriška arba moteriška. Lytis būtų traktuojama kaip nekintanti ir nulemta prigimtinių biologinių požymių.

Toks įstatymo papildymas sustabdytų prezidento B. Obamos valdymo laikotarpiu itin akcentuotą ir nuo to laiko nuolat spartėjusią translyčių asmenų „teisių“ priėmimo politiką. 

JAV Sveikatos ir Paslaugų departamento atstovė spaudai atsisakė viešai plačiau pakomentuoti pasirodžiusią informaciją, tačiau nurodė, kad departamentas savo veikime vadovaujasi JAV teismo išaiškinimu. 

Remiantis 2016-ųjų metų Teksaso apygardos teismo sprendimu,  suformuotu aiškinant Pacientų apsaugos ir prieinamos priežiūros įstatymo turinį (įprastai vadinamas „Obamacare“), JAV įstatymai į diskriminacijos kategorijos draudimus diskriminacijos pagal vadinamąją „socialinę lytį“ (angl. gender) neįtraukia.

Translyčių „teisių“ aktyvistai šiuos Trumpo administracijos veiksmus vadina „pavojingais“ ir „itin agresyviais“. 

„Jie elgiasi taip, lyg mes neegzistuotume“, – taip D. Trumpo administracijos iniciatyvą įvertino genderizmo ideologiją politiškai įtvirtinti siekiančio „Nacionalino translyčių asmenų teisių centro“ direktorė Mara Keisling.
  
Parengta pagal užsienio žiniasklaidos informaciją.

Susiję

Šiaurės Amerika 463608556127319870

Rašyti komentarą

11 komentarų

Anonimiškas rašė...

„Jie elgiasi taip, lyg mes neegzistuotume“, – taip D. Trumpo administracijos iniciatyvą įvertino genderizmo ideologiją politiškai įtvirtinti siekiančio „Nacionalino translyčių asmenų teisių centro“ direktorė Mara Keisling.
Kas per kliedesiai niekas neneigia jų egzistavimo, jie yra žmonės turintys lyties tapatybės sutrikimų ir juos reikia gydyti.

Nežiniukas rašė...

„Jie elgiasi taip, lyg mes neegzistuotume“

Taigi jie egzistuoja kaip vyrai ir moterys. Jeigu netiki - tegul pasidaro genetinius tyrimus. O jei jie tariasi esą transkažkas ar Marso atstovai, ar žmogiškieji katinai - taip, jų tokių valstybė negali pripažinti egzistuojant.

Versti žmones galvoti kitaip, tai tolygu rodyti Žemės vaizdus iš kosmoso ir tuo pačiu versti žmones galvoti, kad Žemė plokščia, kurią laiko trys drambliai. Kitaip manančius - apšaukti tamsuoliais ir mokslo neigėjais.

Anonimiškas rašė...

,,...lyg mes neegzistuotume'' - o jie tikrovėje ir neegiztuoja. Egzistuoja tik jų pačių susikurtas savojo ,,aš'' modelis jų pačių sąmonėje.

1Chingishan rašė...

tai ką čia svarstyt- primt reikia kuo greičiau ir baigt šitą marazmą.
kitas žingsnis - visų pedero-santuokų atkeitimas visose JAV valstijose ir įtvirtinimas Konstitucijoje neatkeistinai, kad santuoka tik tarp vyro ir moters.

Anonimiškas rašė...

Kai galvelėj vėjai, prisigalvoti galima ojoijoi... bet kam žmonijai priiminėt tas "tiesas"?

Anonimiškas rašė...

Jie kaip tik egzistuoja, kaip žmonės, kuriems reikia pagalbos, o ne pripažinimo, todėl šis įstatymas dar reikalingesnis. Jei jie neegzistuotų, tokio įstatymo net nereikėtų. Po Obamos oi, kiek mėšlo reikia kuopti. Bijau, kad Trumpui dviejų kadencijų neužteks, bet viliuosi, kad ir sekantis prezidentas laikysis šitos linijos.

Ayn Rand rašė...

Labiausiai tikėtina, kad JAV AT imsis iš naujo peržiūrėt Roe vs. Wade precedentą, tačiau nuspręs, kad tai nėra federalinių įstatymų dalykas, ir pačioms valstijoms paliks spręsti abortų legalumo klausimą. Naujai pręsti imsis todėl, kad teisėjų dauguma jau kitokia, ir todėl, kad Roe vs Wade akivaizdžiai prieštarauja šiuolaikinio mokslo žinioms apie vaisių (tai atskiras nuo motinos kūno organizmas, turintis savo DNR ir t.t.).

Anonimiškas rašė...

Šiuo klausimu ir Lietuva turėtų lygiuotis į Trampo iniciatyvas, o ne sekti ES primetamais reikalavimais įteisinti Dievo nesukurtas kažkokias socialines lytis, protui nesuvokiamas santuokas, vaikų žalojimą, atiminėjant juos iš normalių šeimų ir atiduodant juos toms nenormalioms "šeimoms", taip pažeidžiant jų teises augti ir būti auklėjamais jų prigimtį atitinkančiu būdu. Šaunuolis D.Trampas.

Anonimiškas rašė...

Sovietu laikais juos gyde. Ir gana sekmingai

Pikc rašė...

Kuo čia dėti sovietai? Gi apie JAV kalbame - o ten raudonoji fauna kaip tik už visokius iškrypimus pasisako ir juos "teisėmis" vadina (ypač tie padarai suaktyvėjo nuo t.v. "seksualinės revoliucijos" - beje, LABAI naudingos tiems patiems sovietams).

Pilietis rašė...

Ne veltui Lietuvos liberkomunistinė visuomenė tyčiojasi iš Amerikos prezidento. Tas pats likimas ir Lietuvos šviesuoliams, kurie turi drąsos pasisakyti dėl dviejų lyčių. Fantazijas tegul pasilaiko tarp laisvųjų fantazuotojų.

item