Minint A. Ramanausko-Vanago metus Druskininkuose – partizanų dainų festivalis

atgimimomokykla.lt nuotr. alkas.lt Spalio 25 d. 12 val. Druskininkų „Atgimimo“ mokykloje (M. K. Čiurlionio g. 92) įvyks jubiliejini...

atgimimomokykla.lt nuotr.

Spalio 25 d. 12 val. Druskininkų „Atgimimo“ mokykloje (M. K. Čiurlionio g. 92) įvyks jubiliejinis 10-asis nacionalinis partizanų dainų šventinis renginys „Laisvės kelias“. Renginyje pasirodys  moksleiviai iš 20 Lietuvos mokyklų ir svečiai iš Punsko Kovo 11 – osios licėjaus. Savo prisiminimais pasidalins ir autentišką partizanų dainą atliks legendinis Lietuvos partizanas ir buvęs politinis kalinys Juozas Jakavonis – Tigras (93 m). 

Maloniai kviečiame atvykti, pamatyti ir išgirsti, kaip jaunimas prisimena ir pasakoja šalies istoriją meninės išraiškos formomis. Šis dainų šventinis renginys – tai vienas iš istorinės atminties projektų, kurie yra įgyvendinami vykdant Tarptautinės komisijos koordinuojamos „Mokymo apie totalitarinių režimų nusikaltimus, nusikaltimų žmoniškumui prevencijos ir tolerancijos ugdymo programą“.

Šiemet renginys skiriamas paminėti Adolfo Ramanausko – Vanago metus ir prikelti naujam gyvenimui Dainavos apygardos partizanų dainas.  Festivalyje taip pat dalyvaus Druskininkų tremtinių ir politinių kalinių mišrus choras bei Druskininkų „Bočių“ moterų vokalinis ansamblis „Druskelė“.

Šiuo renginiu siekiama paskatinti moksleivių domėjimąsi šalies istorija, ugdyti jaunimo patriotiškumą ir pilietiškumą, išsaugoti ir populiarinti partizaninio karo laikų kultūrinį paveldą, prisidėti prie to, kad partizaninės dainos atrastų savo vietą mokyklinio jaunimo meninių kolektyvų repertuaruose.

Susiję

Istorijos politika 2545931085795281247
item