Vokietijos vidaus reikalų ministras: „Imigracija – visų problemų motina“

tiesos.lt Vokietijos vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis, anksčiau grasinęs atsistatydinti, jei kanclerė Angela Merkel nesuti...


Vokietijos vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis, anksčiau grasinęs atsistatydinti, jei kanclerė Angela Merkel nesutiks, kad nelegalūs migrantai būtų sulaikomi prie valstybinės sienos, Vokietijos žiniasklaidos duomenimis, yra įsitikinęs, kad būtent imigracija yra visų problemų motina.

Laikraštis „Die Welt“ kalbėjosi su žmonėmis, trečiadienio vakarą dalyvavusiais susitikime su H. Seehoferiu ir girdėjusiais, kaip vidaus reikalų ministras išsakė tokį požiūrį.

Pasisakymo kontekstas – didelis skaičius imigrantų nužudytų vokiečių, o ypač paskutinė žmogžudystė, įvykusi Chemnizo mieste ir išvedusi į gatves tūkstančius vokiečių.

„Pirmiausia mes turime brutalų nusikaltimą, po to stebime debatus, kur pradinis nusikaltimas neturi jokios ypatingos reikšmės“, –  tvirtinama jį sakius.

Teigiama, kad Seehoferis taip pat pareiškė, jog suprantantis demonstrantus, kurie reikalauja iš institucijų kaip nors spręsti problemą. Be to, jis pabrėžęs kad jų įtūžis nepaverčia jų nacistais, kaip kai kas norėtų juos pavaizduoti, tarp jų ir Angela Merkel.

Pati A. Merkel ketvirtadienį nuo pasisakymo susilaikė ir teigė, kad migracija yra „iššūkis“ Vokietijai, bet taip pat ir sėkmė.

Pagal užsienio spaudą parengė Daiva Jakubonienė.

Susiję

Europa 7920038125533825399

Rašyti komentarą

4 komentarai

Anonimiškas rašė...

Juodšikniai niekada nesugebės visapusiškai integruotis į Vokietijos visuomenę, prašyčiau jouodesnes odos spalvos gyventojų neįsižeisti,Jūs vistiek liksite juodašikniais,čia ne įžeidimas bet tikrovė, ir nereikia čia slėptis po antklode.

Anonimiškas rašė...

truputį ne į tema, bet šalia šiandienos rinkimų Švedijoje: "„Daugumai gyventojų jau atsibodo imigracija, nes paprasčiausiai apsigyveno pernelyg daug žmonių. Tačiau tu to juk nesakai viešai, nes nežinai, kas gali klausytis“, – tikino 72 metų Marianne Fröberg." - kaip SSSR laikais, kai vykdavo virtuviniai pokalbiai :)

Anonimiškas rašė...

H.Seehoeris pasisake neblogai, čia jau geras ženklas. Galimas dalykas, kad netrukus vokiečiai imigracijos ribojimui nustatys tokius teisinius barjerus, kad iš jų bus verta pasimokyti ir mums. Ar tiesa, kad šiandien rinkimai Švedijoje? Atrodo, Švedijos patriotinėms jėgoms sekasi visai neblogai. O pažvelgus į pasaulio istoriją, tereikia palyginti kultūros, meno ir mokslo pasiekimus įvairiose šalyse bei įvairiuose regionuose, ir iškart bus aišku, kas ko vertas.

robotas rašė...

Kiekvienam savo. Ir kiekvienas savo vietoje yra vertas. Bėdos prasideda tada, kai ima kliedėti apie keistai suprastą lygybę. Žinoma, visi lygūs, bet ne visi viską gali ir sugeba. Visi lygūs, kol savo vietoje. Užtenka ir natūralios migracijos, o maišalynė urmu yra blogis visiems. Mažas procentas sugeba prisitaikyti. Didžioji masė nusėda kriminalinėje aplinkoje. Bet išaiškink šitą fanatiškiems ideologams. Liksi naciu ir rasistu. Va todėl visi ir kalbasi virtuvėse. Arba bando rašyti komentarus.
P.S. Kaip suprantu, įrodyti, kad nesi robotas, reikia tam, kad praeitų noras rašyti komentarus. Irgi savotiškas stūmimas kalbėti tik virtuvėj.

item