Vokietijos vidaus reikalų ministras: „Imigracija – visų problemų motina“

tiesos.lt Vokietijos vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis, anksčiau grasinęs atsistatydinti, jei kanclerė Angela Merkel nesuti...


Vokietijos vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis, anksčiau grasinęs atsistatydinti, jei kanclerė Angela Merkel nesutiks, kad nelegalūs migrantai būtų sulaikomi prie valstybinės sienos, Vokietijos žiniasklaidos duomenimis, yra įsitikinęs, kad būtent imigracija yra visų problemų motina.

Laikraštis „Die Welt“ kalbėjosi su žmonėmis, trečiadienio vakarą dalyvavusiais susitikime su H. Seehoferiu ir girdėjusiais, kaip vidaus reikalų ministras išsakė tokį požiūrį.

Pasisakymo kontekstas – didelis skaičius imigrantų nužudytų vokiečių, o ypač paskutinė žmogžudystė, įvykusi Chemnizo mieste ir išvedusi į gatves tūkstančius vokiečių.

„Pirmiausia mes turime brutalų nusikaltimą, po to stebime debatus, kur pradinis nusikaltimas neturi jokios ypatingos reikšmės“, –  tvirtinama jį sakius.

Teigiama, kad Seehoferis taip pat pareiškė, jog suprantantis demonstrantus, kurie reikalauja iš institucijų kaip nors spręsti problemą. Be to, jis pabrėžęs kad jų įtūžis nepaverčia jų nacistais, kaip kai kas norėtų juos pavaizduoti, tarp jų ir Angela Merkel.

Pati A. Merkel ketvirtadienį nuo pasisakymo susilaikė ir teigė, kad migracija yra „iššūkis“ Vokietijai, bet taip pat ir sėkmė.

Pagal užsienio spaudą parengė Daiva Jakubonienė.

Susiję

Europa 7920038125533825399
item