Lietuvos žiniasklaidoje - skandalinga cenzūra LGBT temomis

Kaip socialiniuose tinkluose informuoja Laisvos visuomenės institutas, rugsėjo 6 dieną portalo „Lietuvos žinios“ redaktorius Evaldas Laba...

Kaip socialiniuose tinkluose informuoja Laisvos visuomenės institutas, rugsėjo 6 dieną portalo „Lietuvos žinios“ redaktorius Evaldas Labanauskas sutiko paskebti politiškai nekorektišką publikaciją apie homoseksualumą, tačiau praėjus maždaug parai publikacija iš naujienų portalo buvo pašalinta. 

Laisvos visuomenės instituto teigimu, portalo „Lietuvos žinios“ redaktorius prieš skelbdamas publikaciją netgi ėmėsi iniciatyvos ir patikrino istorijos autentiškumą. Nepaisant to, paskelbta publikacija po paros buvo pašalinta, jos nuoroda nebeveikia. Laisvos visuomenės instituto žiniomis, portalo redaktorius patyrė spaudimą ir buvo verčiamas pašalinti interviu, nesuderinamą su seksualinių mažumų teisių judėjimo (LGBT) ideologiniais tikslais bei politinio korektiškumo reikalavimais.

„Gerbdami konstitucinę piliečių teisę skleisti ir gauti informaciją, pamatinį žodžio laisvės principą ir portalo redaktoriaus drąsą laikytis šių principų, jaučiame pareigą paviešinti šią informaciją ir išreikšti paramą politinį spaudimą patyrusiam redaktoriui. Laisvos visuomenės institutas visada smerkė politiškai motyvuotą cenzūrą, vis dažniau sutinkamą Lietuvos žiniasklaidoje. Tikimės, jog „Lietuvos žinių“ portalo redaktorius nepatirs jokių sankcijų už sąžiningą ir nešališką pareigų atlikimą. Bet kokios sankcijos jo atžvilgiu būtų skandalingos ir reikalautų visuomenės reakcijos“, - rašo Laisvos visuomenės institutas. 

Skandalo epicentre atsidūrusi publikacija - buvusio VDU docento dr. Arnoldo Zdanevičiaus interviu apie įveiktą homoseksualų potraukį, LGBT bendruomenę ir subkultūrą, link šios orientacijos vedančius veiksnius ir būdus ją įveikti, kaip ir bet kurias kitas pagundas. Interviu galima perskaityti įvairiose kitose svetainėse, tačiau nei viena iš didžiųjų šalies žiniasklaidos priemonių jo paskelbti nesutiko. 

papildyta Vytauto Radžvilo komentaru

Situaciją socialiniame tinkle „Facebook“ pakomentavo ir VU Filosofijos fakulteto profesorius Vytautas Radžvilas. Jo teigimu, informaciją apie išimtą „politiškai neteisingą“ straipsnį būtina skleisti kuo plačiau. 

„Okupacijos laikais it betono luitas trukdžiusi prasikalti laisvai minčiai ir žodžiui, iki skausmo pažįstama žiniasklaidos, akademinio gyvenimo ir meninės kūrybos cenzūra yra bendras „totalitarinės“ praeities ir „demokratinės“ dabarties bruožas. Nėra abejonės, kad sąžiningai vykdęs savo profesinę pareigą „Lietuvos žinių“ portalo redaktorius išėmė VU Filosofijos fakulteto studento R. Gasparaičio parengtą nuoširdų ir atvirą dr. A. Zdanevičiaus interviu (pasakojimą apie jo skausmingas ir pamokančias gyvenimo patirtis) ne savo valia. Tai padaryti privertė „aukščiau stovintys“ draugai, pastebėję nukrypimą nuo teisingos ideologinės ir politinės linijos.  Tokie „atsakingi draugai“ kadaise siuntinėdavo nurodymus nedelsiant ištaisyti ideologinio darbo su masėmis klaidas iš LKP CK ar GLAVLITO kabinetų. Dabar šie „draugai“ tapo lyg ir nematomi, bet niekur nedingo. Jie tebėra galingi ir demonstruoja „ideologinį budrumą“ gal net labiau nei „anais gerais“ sovietmečio laikais“, - komentare teigia Vytautas Radžvilas. 


Susiję

Šeimos politika 6200554364739069544

Rašyti komentarą

28 komentarai

Anonimiškas rašė...

Tai kad visi komunistai yra su iskripimais vienokiais ar kitokiais.

faktas rašė...

Mano nuomone, tai primityvus seksualinių parafilijų, informacinės diktatūros pavyzdys.
Akyvaizdus pavyzdys - jei tavo nuomonė ar patirtis nedera su LGBT ideologiniais mitais - tau nebus leista jos skelbti didesniuose žiniasklaidos šaltiniuose. Kagi, reikia įvardinti, kad žodžio laisvės sferoje Lietuvoje vietoje demokratijos įsigali LGBTkratija.
Įdomus kas toliau?

Prašom, straipsnis čia: rašė...

https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:YIv2UpFjmVQJ:https://www.lzinios.lt/lzinios/Prie-kavos/buves-homoseksualas-homoseksualizmas-yra-baisi-liga-sielos-liga-/271806+&cd=2&hl=lt&ct=clnk&gl=lt

Hm rašė...

Homokratija.

Pikc rašė...

Na, taip, kas kada nors pateko į internetą, turi daug šansų būti surasta net ir po bandymų pašalinti. Bet tai nekeičia fakto, kad straipsnis BUVO pašalintas. Beje, niekaip nesupratu pagyrų R. Terleckui - jos būtų pelnytos, jeigu jis NEBŪTŲ to straipsnio išėmęs - dabar gi pagyros "redaktoriaus drąsai" tiesiog groteskiškai atrodo, nes jis JOKIOS drąsos nepademonstravo. Ir, beje, tai ne pirmas kartas - jo sprendimu lzinios.lt atsisakė skelbti L. Šopausko straipsnį apie "sobolewskaite" (http://www.propatria.lt/2016/12/laisvunas-sopauskas-intelektualu.html), nutraukė sutartį su J. Laučiūte už tai, kad ji pritarė V. Radžvilui straipsnyje "Pirmyn! Į praeitį?" Nieko sau "drąsuolis"...

1Chingishan rašė...

Reikia išsiaiškint kas konkrečiai nurodinėja tokius straipsnius išimti ir būtent šiuo atveju.
Be to jei kas gerai verčia į anglų tai šitą straipsnį gerai būtų persiūsti tipo: c-fam.org , lifenews.com, lifesitenews.com ir t.t. čia būtų iškrypeliams smūgis kaip reikia tiesiai į angas.
O Radžvilui ir Vilniaus bei Tautos forumui reikia paraštyti manifestą smerkiantį lgbt judėjimą, jos remėjus politikoje ir visuomenėje, pareikalaut kad jeims būtų nutraukta veikla, nutraukt jiems galimybę gaut finansus, teisiškai uždraust organizuot bet kokius paradus, uždraust naudot savo smirdinčią vėliavą, bei uždraust rašyt ar kalbėt apie juos televizijoje ir dienračiuose. ir visi Leituvos intelektualai turi pasirašyt šitą manifestą- tai būtų šitai uškrypelių organizacijai mirtis. Be to tokį patį išsiūst ir į tarptautines organizacijas su siūlymu tokį Manifestą pasirašyt kitų šalių intelektualų grupėms. Tai būtų tiesiog euforija žiūrėt kaip iškrypeliai verkia sodoma ašaromis ir perka bilietus į kelias likusias iškrypelių saleles, kur netrukus ir ten bus jie uždrausti, gydomi ir netrukus jau ir sodinami.

Anonimiškas rašė...

Tai, kas vadinama homoseksualumu, atsiranda dėl netyrosios dvasios, kuri apsėda žmogų. Tai kankinanti dvasia, nuo kurios žmogus kenčia, jam gali atrodyti, kad pasipriešinti jis neturi jėgų. Homoseksualumo dvasia yra viena iš stipresnių. Netyrosios dvasios gali apsėsti ir gyvūnus. Todėl ir pastebime, kad ir kai kurie, pavyzdžiui, šunys ar pingvinai elgiasi homoseksualiai. Apskritai tai netyrosios dvasios gali apsėsti daug ką: mergelės Marijos statulą (tada ji verkia kruvinom ašarom arba pajuda pati), kokį nors paveiklslą, nešiojamą kompiuterį, pieštuką...

Pikc rašė...

Čia rimtai? Jau matau nečystos dūšios apsėstą pieštuką. :D
O gamtoje nenormalus gyvūnų elgesys turi visiškai paprastą, toli gražu ne antgamtišką priežastį - nenormalios sąlygos. Tik tiek. :)

Unknown rašė...

O nuo kada G.Landsbergis komunistas?

Anonimiškas rašė...

jo laikraščio komentarų skiltyje pastoviai "orakulai" iš LLRI ir bankų. tiesa sakant labai nuobodus leidinys. net Aro Lukšo istoriniai straipsniai neatperka visos liberoidinės tr..dos ir varymo ant gandragalvių (nesu jų fanatas) namiškiai dar iš inercijos užsisakinėja, bet gal perkalbėsiu.

Anonimiškas rašė...

Nenormalios sąlygos - be galo nekonkretu.
Šaipykis šaipykis, Pick.

Pikc rašė...

Štai konkreti nenormali sąlyga: ryškus patinų ar patelių perteklius ar trūkumas konkrečioje populiacijoje. Dar viena nenormali sąlyga iš realiai matytų pavyzdžių: labai jauname amžiuje iškastruoti skirtingų lyčių šunys suaugę imitavo lytinį aktą nepriklausomai nuo lyties - t.y. kartais kalė "lipo" ant šuns, kartais - šuo ant kalės. Ir jokių "nečystų dūšių". :)

Studentas rašė...

Suprantate, visi komunistai yra iškrypėliai, bet ne visi iškrypėliai yra komunistai, ši loginė klasifikacija paaiškina Gabrieliaus situaciją

Anonimiškas rašė...

Pikc, jeigu skirtingų lygčių žmonių trūkumas populiacijoje reiškia užsiiminėjimą seksu su tapačia lytimi, tai, panašu, būsite paveiktas national geographic dokumentikos. Ten visada galima buvo matyti, kaip patinas gundo patelę, bei kaip patinai ėdasi. Kai vienos lyties žmonių daug, o kitos - nėra, ir taip atsitinka vienoje vietoje (pavyzdžiui, kalėjime), rizika atsirasti seksui tarp tos pačios lyties iškyla dėl national geographic įtakos, arba dėl demonų. Demonai pasinaudos bet kokia aplinkybe, kad tik žmogų pražudyti. Pagal jus, Pikc, tai, kad trūksta vienos lyties, seksas tarp tos pačios lyties atrodo kaip natūrali pasekmė. Bet tada išeitų, kad žmonės yra sekso vergai, taigi tada išeitų, kad nesvarbu su kuo tuo užsiimti, nors ir su siena ar pačiu savimi, jei jau tikima, kad viską lemia aplinkybės. Tikrovė ta, kad aplinkybėmis pasinaudoja demonai ir kankina žmones, gyvūnus taip pat.

Pikc rašė...

Na, tarkim, vieni ant kitų "lipantys" buliai garduose National Geographic dokumentikos nežiūri, tad tie demonai kaip ir neturi galimybės prie jų prieiti. ;)
O dėl "natūralios pasekmės" - aš sakiau, kad nenormalios sąlygos gali būti ir dažniausiai yra nenormalaus elgesio priežastis. Priminsiu, kad kalbėjome apie GYVŪNIJOS pasaulį - kaip žinia, gyvūnai, skirtingai negu žmogus, savo instinktų valdyti negali. Tamstos tolesni samprotavimai yra tiesioginis žmogaus prilyginimas gyvūnui ar gyvuliui (ką, beje, paprastai daro liberastai - nors jiems patiems toks prilyginimas gal ir tinkamas). Jeigu jau tampa "nesvarbu su kuo tuo užsiimti", tai reiškia paprasčiausią sugyvulėjimą, ir tiek - be jokių ten antgamtinių "bes papūtal". Bet, skirtingai nuo gyvūnų, žmogus už tokį savo degradavimą yra ATSAKINGAS. Postringavimai apie visokius "demonų apsėdimus" tą atsakomybę nuima, nes jei visus iškrypimus ar nusikaltimus galima "nurašyti" visokių "demonų" įtakai, tai tada ir bausti nei iškrypėlių, nei nusikaltėlių nėra kaip - taigi jie vargšai nekalti aukos, kuriuos tiesiog "apsėdo". Suprantate, kur toks suprimityvinimas gali nuvesti?

Anonimiškas rašė...

Demonai sugundo daryti vieną ar kitą veiksmą. Iš jūsų, Pikc, komentaro seka, kad Ieva nekalta, kad ją sugundė gyvatė uždrausto vaisiaus valgyti. Bet gyvatė gavo savo bausmę, o Ieva - savo. Vadinasi, atsakingi už savo veiksmus yra ne tik žmonės.

Homoseksualus žmogus kenčia nuo netyrosios dvasios. Ta dvasia jį kankina nuolat. Vaizdais, sapnais, garsais, stumia į tamsą, keičia žmogaus elgseną, verčia daryti šlykščius dalykus. Tai viena iš stipresnių demoniškų dvasių.

Matau, jūs neigiate dvasinį aspektą žmonių nusikaltimuose, o aš sakau, kad žmogui nusikalstant demonai irgi dalyvauja. Jums, matyt, atrodo, kad homoseksualumas yra reiškinys, kuris yra pasekmė kažkokiu atsitiktinai sukritusių statistinių populiacijos rodiklių dėl aplinkybių ar kažkas panašaus į tą pusę. O aš sakau, kad problema daug gilesnė, sakau, kad žmogus nesugalvotų pats užsiiminėti NUOLAT tokiais bjauriais dalykais, turi būti gilesnė priežastis, kuri žmogų pastūmėtų taip blogai elgtis. Kažkas šioje situacijoje veikia slapta ir tas kažkas yra labai stiprus ir moka užvaldyti.
Tai tokie būtų mano ir jūsų, Pikc, esminiai nuomonių skirtumai.

Kai rašiau apie pieštuko apsėdimą, tai aš apibendrinau t.y. pasakiau, kad apsėdimas vyksta ne tik ant žmonių, bet ir daiktuose, gyvūnuose. Tad pieštukas - ne išimtis. Juolab jei ant pieštuko nupaveiksluotas drakonas, ar kaukolės, tikimybė tik didėja. Sąsiuvinių viršeliai ir t.t.
Frazę NATIONAL GEOGRAPHIC pavartojau, kad ir kaip nuorodą į dokumentiką, bet taip pat ir kaip bendrinį vardą visoms gyvuliško vyriškumo kaip normalaus vyriškumo propagandoms.

1Chingishan rašė...

tu mažiau brolius grimus skaityk ir serialus žiūrėk apie zombius ir demonus.
Iškrypeliai yra tiesiog iškrypeliai dėl aplinkos, protinių ligų ir protegavimų visų degradacijų. juos gydyt arba sodint reikia (kas tikiuosi netrukus ir bus daroma)

Anonimiškas rašė...

1Chingishan, neskubėkite sumenkinti ir nurašyti, to, ką parašiau. Neskubėkite sumenkinti manęs, apsigausite. Patys patikrinkite dvasinius dalykus. Pasidomėkite. Aš irgi domėjausi ir ilgai. Ne filmai daro man įtaką dvasiniais klausimais. O ir brolių grimų neskaičiau. Atsisveikinu.

Pikc rašė...

Psichologija, fiziologija, patologija, propaganda, degradacija... Šitie žodžiai "į kontekstą įsipaišo" - o štai demonai ir apsėdimai - nelabai. Faktui, kad iškrypėlis yra iškrypėlis, pilna visai žemiškų paaiškinimų - pvz. iškrypimų propaguotojai gauna labai gerą finansavimą ir karjeros galimybes. Gyvuliško "mentaliteto" ypatoms to daugiau, negu pakanka, kad entuziastingai "vystytų veiklą" - ir jokių demonų jiems nereikia. Atitinkamai, ir "gydymui" šitai faunai reiktų baudų ir cypės, o ne egzorcisto. Už pirmojo varianto veiksmingumą galėčiau garantuoti, o antrojo - nė velnio. :)

Sodininkas Antaninis rašė...

Neseniai vykę incidentai padeginėjant jųjų duris, panašėja į jų pačių organizuotą akciją. Vėliavos jau buvo paruoštos ''atsakomajam'' aktui. Policija privalo patikrinti ir tokią versiją. Ir manau, apgins policininkę. patarusią neerzinti piliečių.

Anonimiškas rašė...

Joks padorus save gerbiantis portalas ar žurnalas nepublikuotų to fanatiško Zdanavičiaus straipsnio. Žmogui reikia rimtos psichologinės pagalbos, o ne kad publikuotų jo kontraversišką istoriją.

nemo rašė...

Vau, o aš dar Zdanavičiaus kursą apie socialinių (seksualinių) normų reliatyvumą išklausiau, paskui stebėjau, kaip jis tapo Lietuvos Gėjų Lygos vėliava, kai jį iš VDU atleido ir kai jį bandė padaryti gėjų diskriminacijos simboliu. O štai dabar va toks viražas:)

Anonimiške: ką čia šneki? Delfi tai krūvą straipsnių spausdino, kai Zdanavičius pasakojo apie sąmokslus prieš jį VDU dėlto, kad jis gėjus - nei patikrintus, nei įrodytus. Nes tai buvo PAGAL liniją. Tai pirma. Antra, jei žmogus pasidarė iš tokio kitoks - tavo akyse fanatiškas ir ligonis, vis dėlto tai yra JO TIKRA istorija ir žiniasklaida nieko tokio nepameluoja ją papasakodama.

Štai, lietuviška Eurovizijos laimėtoja irgi pasakoja, kad susituokė bažnyčioje, o štai dabar po kelių metų jau nori susituokti pagal vedas, nes dabar lyg yra vedistė-induistė, ir jai tai yra labai graži ir svarbi gyvenimo prasmė. Ir nori prisikviesti daug žmonių į apeigas, kad visi tai pamatytų. Ir ką? Spausdino šitą interviu delfiai ir 15 minučių be problemų, visi tokie atviri ir tolerantiški tokiai žaviai merginai, kuri štai eina savo keliu ir taip maloniai apie jį pasakoja. Na ir ką, tai IRGI TIKRA istorija: žmogus manė tai, o dabar mano va taip. Nors aš galiu manyti apie ją ne kaip. Kaip ir visus kitus dalykus, kur šiandien paskelbė Lietuvos žinios ar kas nors kitas. O kai man patiks, ką paskelbė, kitam nepatiks ir sakys, kad čia nesąmonės. Trumpai tariant, straipsnių skelbimui ne kriterijus, kad daliai skaitytojų istorija pasirodys nesąmonė.

D.M. rašė...

Tikrai nustebau, kad portalas lzinios "išsigando" LGBT spaudimo. Šiuo atveju, LGBT,visam pasauliui klijuodami sąvoką "homofobai" kaip absoliutų negatyvą, matomai patys išsigando, kad žmonės suvoks realią faktinę tiesą -gėjais ir pan. tampama, o ne gimstama - tad kyla pagrįstas klausimas: kas čia labiausiai bijo žmonių/kas didžiausi homofobai?..

Unknown rašė...

pritariu Jūsų nuomonei.

Pikc rašė...

Ar tikrai lzinios.lt išsigando? Tiek jų ankstesnis elgesys (žr. mano 2018-09-10 23:52 komentarą), tiek dabartinis (pvz. be komentarų skelbia išties bolševikinį bns "opusą": https://www.lzinios.lt/lzinios/Pasaulis/dalai-lama-europa-priklauso-europieciams-/272177) yra gana nuoseklus. Mane labiau stebina, kad jie karts nuo karto dar A. Lukšo tekstus skelbia - gal jaučia silpnybę dėl šito: http://i1273.photobucket.com/albums/y406/Pikc_Kazinkavicius/polonofilija_zpse1c4093c.png?
O dėl to idiotiško "homofobijos" termino aiškinimo drįsčiau ginčytis: jis ne lotyniškas, o graikiškas, tad "homo" šiuo atveju reiškia ne "žmogus", o "toks pat". Konkrečiau:
Pirmiausia, "homofobija" yra visiškai kvailas ideologinis lipdinys: pagal prasmę - "tokių pačių bijojimas". Tik kad nei, tarkim, pederastų kas bijo, nei jie tokie patys, kaip normalūs žmonės. Pagal to termino prasmę, tai nuokrypos vieni nuo kitų - t.y. nuo tokių pačių turėtų bėgioti. :) Žiūrim toliau – daryba: jei nemėgstantis homoseksualų yra "homofobas" (bijantis tokių pačių - apie tą nesąmonę jau rašiau), tai nemėgstantis pedofilų - "pedofobas" (bijantis vaikų), nemėgstantis zoofilų - "zoofobas" (bijantis gyvūnų), nemėgstantis transvestitų, vištgaidžių ir pan. – "transfobas" (bijantis perkėlimo) ir t.t. Logiška, ne? :)
Tęsiant dėl darybos: paimtas "homoseksualus" (t.y. jaučiantis potraukį tai pačiai lyčiai), nuimta antra dalis ir palikta tik "homo" - t.y. toks pat. Prasmės kaip ir nebelieka. Toliau: paimta "phobos" (baimė) - na, jūs man pasakykite, kiek logiška tą patį terminą lipdyti ir, pvz. panikos priepuoliui įlipus į liftą (klaustrofobija) ir, tarkim, pasišlykštėjimui, įlipus į išmatų krūvą (tikriausiai turėtų vadintis "koprofobija")? Taigi, sukabinam tas dvi nederančias ir iškraipytai išaiškintas dalis, ir gaunam "homofobiją". Reziumė: iškrypusi ideologija, iškrypusi ir jos terminija. QED. ;)

Tarp mūsų vertybių yra tolerancija rašė...

Beje, šiandien (2018-09-13) Vilniaus universiteto Sarbievijaus kieme kabo gėjų vėliava. Pagaminta gamykloje ir pakabinta pro bibliotekos darbuotojų kabineto langą, iš ko matyti, kad tai padaryta centrinės administracijos nurodymu.

Unknown rašė...

Gėda.

1Chingishan rašė...

čia negalima tokių dalykų palikti nenubaustus.

item