Rosita Garškaitė. Per Žolinę – patyčios iš tikinčiųjų

bernardinai.lt Šventinė Švč. Mergelės Marijos Dangun Ėmimo iškilmės nuotaika vakar subjuro, pamačius tiesiogiai režisieriaus Emilio V...


Šventinė Švč. Mergelės Marijos Dangun Ėmimo iškilmės nuotaika vakar subjuro, pamačius tiesiogiai režisieriaus Emilio Vėlyvio transliuotą videomedžiagą „Mišios“ socialiniame tinkle „Facebook“. Ją lydėjo prierašas: „Žolinių proga ZERO LIVE SHOW komanda, tiksliau labiausiai religingi jos nariai, Dievo namuose kviečia tikinčiuosius šį spalį atvykti į jų tikėjimą sustiprinsiantį šou.“

Dviejų minučių filmuke rodoma, kaip trys vyrai, persirengę dvasininkais, išlipa iš mašinos Turgelių gyvenvietėje, Šalčininkų rajone, ir užeina į Bažnyčią, prieš atlaidų šv. Mišias pilną tikinčiųjų. Persirengėliai – Vitalijus Cololo, Mindaugas Papinigis ir Ainis Storpirštis. Pastarasis apsivilkęs baltai tarsi popiežius, veidas išdažytas. V. Cololo lenkiškai – mat parapijos tikintieji lenkakalbiai, ir Mišios Turgelių Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje vyksta lenkų kalba – kvietė parapijiečius į spalio mėnesį vyksiantį renginį, o vėliau jiems dalino įtartinai atrodančius paketėlius. Tv3.lt portalui V. Cololo sakė, kad suktines primenančiuose paketėliuose nieko nelegalaus, tik arbatinės žolelės. Tikintieji sutrikę klausėsi, filmuotos medžiagos pabaigoje pasirodė kunigas, klausiantis: „Kas jūs tokie esate?“

Populiarių filmų „Zero“, „Zero II“, „Zero 3” ir „Redirected / Už Lietuvą“ režisierius yra pagarsėjęs kaip nevengiantis skandalingai reklamuoti savo darbų, tačiau vargu ar šį atvejį galėtume pavadinti „provokacija“ ar „akibrokštu“. Į reklamos vulgarumą ir ribas peržengiančią nepagarbą dėmesį išsyk atkreipė socialinių tinklų vartotojai, įsitraukę į diskusiją su tais, kuriems ji pasirodė juokinga. Tačiau svarbu pastebėti ir agresyvų jos pobūdį – aktoriai netikėtai surengė pasirodymą, kurio Turgelių katalikai, susirinkę į bažnyčią, negalėjo nei išvengti, nei adekvačiai į jį sureaguoti. Pažymėtina, kad Baudžiamojo kodekso 171 straipsnis skelbia, kad trukdymas atlikti religines apeigas ar religines iškilmes yra nusikaltimas/nusižengimas asmens lygiateisiškumui ir sąžinės laisvei.

Pastaraisiais metais verslas religiją pasitelkė ne kartą. Galima prisiminti dizainerio Roberto Kalinkino drabužių reklamas, kuriose vaizduoti Jėzus ir Marija (Europos Žmogaus Teisių Teismas paskelbė, kad jos nėra žeidžiančios visus krikščionis ir buvo apribotos nepagrįstai). Taip pat Vartotojų teisių apsaugos tarnybos už religinių simbolių niekinimą reklamoje nubaustos užkandinės „Keulė Rūkė“ komunikaciją. Tačiau šis atvejis skirtingas nuo minėtų dviejų tuo, kad saviraiškos laisvės skydu niekaip neapsiginsi. Šiuokart šaipomasi ne iš tikintiesiems šventų simbolių, Bažnyčios kaip institucijos ar krikščionybės tiesų, o iš konkrečių Turgelių parapijiečių. Ir pasirodymas vyksta ne internete ar gatvėje, kur gali jo išvengti, o bažnyčioje, laukiant Mišių.

Galiausiai lieka klausimas, ką daryti. Ar Turgelių tikintieji apskųs šią reklamą kaip pažeidusią viešąją tvarką ir laisvę netrukdomai išpažinti religiją? O žiniasklaidai gal apskritai derėtų ignoruoti tokias piktybiškas „provokacijas“, nes kitaip prisidedama prie reklamos sėkmės? Šiuo metu vaizdo įrašą jau peržiūrėjo daugiau nei 125 tūkst. žmonių.

Mano galva, tylėti negalima, nes toks beatodairiškas reklamos būdas – žalingas visuomenei. Jos autoriams – tikslas pateisina priemones ir visiškai nerūpi, kad pakurstyta neapykanta ir katalikų, ir lenkų, ir regiono gyventojų atžvilgiu. Norint gyventi valstybėje, kuri gina žmogaus orumą, visuomenėje, kur bendrapiliečiai gerbia vieni kitus, apsimesti, kad nieko neįvyko – ne išeitis. Tyla šiuo atveju reikštų pritarimą. Jei toleruojame ar net juokiamės iš žmonių įžeidinėjimo komerciniais tikslais, neturėtume stebėtis patyčių kultūra mokyklose ir darbovietėse ar visuomenės abejingumu kam nors patekus į bėdą. 

Bernardinai.lt - Interneto dienraštis

Susiję

Rosita Garškaitė 7799892763588388559

Rašyti komentarą

48 komentarai

Pikc Kažinkavičius rašė...

Na, kad tuos debilus reikia į teismą - kaip ir akivaizdu. Bet pažiūrėkim dar iš kitos pusės: o ar šitie degeneratai būtų išdrįsę savo idiotišką "performancą" daryti sinagogoje ar mečetėje? O jei būtų išdrįsę - kuo jiems tai būtų pasibaigę? Iš musulmonų ar žydų tyčiotis - baisus nusikaltimas, o iš krikščionių - "geras bajeris"? Tai krikščionys kaip ir žemesnės kategorijos, kad iš jų tyčiotis nebaudžiamai galima, ar kaip čia dabar?
P.S. Taip, suprantu, kad ten "liankaj" buvo - ir dauguma jų, ko gero, yra koloradai ir separatistai, bet juk ne dėl to iš jų tyčiotasi? Beje, prie kaltinimų siūlyčiau pridėti ir "tautinės nesantaikos kurstymą" - tai TIKRAI turi daugiau šansų suveikti, negu vien tik tikėjimo įžeidimas (iš to "progresyvieji" tik išsityčios - ne pirmas kartas). Dar pasistengus ir kokį "psichologinį smurtą prieš tautines mažumas" galima sugalvoti (taip, idiotizmas - bet "progresyvai" tuo tiki). O jeigu dar Lenkijos rūstybe pagrasinus, tai išvis... ;)

Audrius rašė...

Dar bjauriau, kad tokia "produkcija" žavisi daug žmonių, eina į filmus, "šou". "Aktorių" atstumiantys įvaizdžiai puošia reklaminius stendus, jie vaidenasi TV. Va kur baisumas. Juk jei niekam nebūtų įdomu, nebūtų ir tokių "aktorių".

Anonimiškas rašė...

Jau niekas nestebina. Užaugo tokia chunveibinų karta, kuriai nieko nėra švento. Apdergta Lietuvos sostinė - kaip paskutinė prostitutė, tyčiojamasi iš patriotizmo, iš nusipelniusių mokslui ir kultūrai žmonių. Kodėl nepasityčiojus iš tikėjimo ir tikinčiųjų? Prisimenu sovietmetyje Palangos bažnyčioje, rusų turistai net lipdavo į sakyklą. Dar gerai, kad šiuo atveju Vilniaus "artistai" neįsilipo į sakyklą ir nepasakė pamokslo. Gyvename visuotino šou laikais.

Unknown rašė...

O kas negerai? Katalikų bažnyčia atvira visoms religijoms, visokioms apeigoms, visi čia randa vietą, kiekvienas tiki, kaip jam patinka. Kaip sakoma, iš kiekvieno pagal sugebėjimus, kiekvienam pagal poreikius. Visų su visais laisvė, lygybė, brolybė.

Andrius rašė...

Yra aktorių, kurie scenoje gali suvaidinti ką nori, o gyvenime yra visai kitokie žmonės. Tuo tarpu šitie kokius personažus vaidina, tokiais yra ir tikrame gyvenime - tikri chamai.
Gaila tik, kad neatsirado vyrų, kurie būtų atsistoję ir kitus paraginę išvesti šituos kiaules iš Dievo namų.

Alfred Naujocks rašė...

Gyvenime esu visokiausių velnių prišveitęs, bet iš religinių įsitikinimų tyčiotis neteko. Šie dvasios ubagai tampo likimo liūtą už ūsų.

Markas Eyn Lettowe rašė...

// V. Cololo lenkiškai – mat parapijos tikintieji lenkakalbiai, ir Mišios Turgelių Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje vyksta lenkų kalba // ------- Tokie ir "lenkai" ten. Ne "lenkai", o lenkiški Lietuvos runkeliai. Kažkaip apie Turgelius geresnė nuomonė buvo - visgi, aršiausių lenkybės šalininkų centras. Ir normalūs, save gerbiantys valdžios neužguiti žmonės, be komandos iš aukščiau, be lenkiškų vietinės LLRA autoritetų paraginimo (tokių, matyt tuo metu bažnyčioje paprasčiausiai nebuvo) būtų savo iniciatyva išgrūdę įsibrovėlius pajacus iš šventovės. Tai rodytų vietinės bendruomenės saviorganizuotumą ir nuovokumą. Ir tikrą, o neišgalvotą lenkiškumą.

Anonimiškas rašė...

Tokie turbūt ir tėvą bei motiną parduotų ir dar "selfį", fiksuojantį gerą sandėrį, pasidarytų. Bet ir tokius kartais gyvenimas pakrato: kas nors iš artimųjų suserga ar patys avariniu nusileidimu besileisdami prisimena tą aukštai, nuo kurio kelionės baigtis priklauso.

Pikc rašė...

"Kažkaip apie Turgelius GERESNĖ nuomonė buvo - visgi, aršiausių lenkybės šalininkų centras. Ir normalūs, save gerbiantys valdžios neužguiti žmonės [...] būtų savo iniciatyva išgrūdę įsibrovėlius pajacus iš šventovės. Tai rodytų vietinės bendruomenės saviorganizuotumą ir nuovokumą. Ir TIKRĄ, o neišgalvotą LENKIŠKUMĄ." - dar vienas iškalbingas faktas "į dosjė". ;)

Unknown rašė...

O as galvoju,kad nereiketu"tikintiesiems"taip putotis.Aktoriai nieko blogo nepadare,tik surenge juokinga sou ir tai truko labai trumpai.Jie niekam blogo nepadare.Jei vaidinate"tikinciaisiais",tai bukite ir supratingaisiais ir nuolankiaisiais.Neteisk,ir nebusi teisiamas.Ir tie aktoriai,nesitikejo tokio puolimo,manau daugiau nebedarys tokio sou...

Pikc rašė...

Na, aš nesu prie tų tikinčiųjų, tad nemanau, jog reikia nuolankiai leistis, kad visokie degeneratai ant galvos dergtų.
O dėl šito "Ir tie aktoriai,nesitikejo tokio puolimo,manau daugiau nebedarys tokio sou..." - kaip sako, o sancta simplicitas! Taigi šita fauna TYČIA daro tokio tipo "performancus", kad žmones išerzintų - tai jų TIKSLAS. Nes gi - REAKCIJA. Kai esi niekas, tai yra svarbiausia. Jei reakcijos nebus, kitą kartą jie ką nors dar įžūlesnio sugalvos (prisimenate posakį apie kiaulę ir bažnyčią?) - ir tik realios bausmės baimė gali tokius padarus sustabdyti.

Markas Eyn Lettowe rašė...

Vėl šizikui darbo uždaviau )).

Pikc rašė...

Tas momentas, kai pacientai pradeda manyti esą įgalūs rašyti diagnozes... :)
Na, šiaip ar taip, aš savo darbą padariau: dar vieną šito "savu" apsimetinėjančio frukto "viartibiū skalės" elementą išryškinau - o dabar tegul taškosi seilėmis ir springsta putomis, man "dzin". ;)

Markas Eyn Lettowe rašė...

"Savu"? Čia - kuriam? Anava šitam nesavam (prote) šizikui? Med. išvada: susireikšminimas ir begalinis noras atkreipti į save dėmesį - dar viena šizikų ypatybė. ))

Pikc Kažinkavičius rašė...

Matom, matom tą tamstelės ypatybę - kaip ir nesugebėjimą "įkirsti", kas atviru tekstu, juodu ant balto parašyta. ;)
Skanių putų! ;)
https://www.youtube.com/watch?v=-gf9gYCz3fI&t=0m12s

1Chingishan rašė...

Aš toli nuo tikinčiųjų- bet tuos urodus reikia imt ir pasodint. Vieną kartą tiesog surast jėgų ir pasodint išsigimelius. Ne pagrasint, ne lygtinai- o imt ir duot 5 metus pagulėt prie parašos- kad daugiau niekam niekada į galvą nebešautų su tokiais dalykais juokaut ir sau reklamos darytis. Ir visai dzin ką ten pasakys kokioj nors suknistoj geyropoj- jie turi atsedėt po 5 metus ir garantuotai daugiau čia niekas nebedrįstų panašių nesąmonių išdarinėt.

Markas Eyn Lettowe rašė...

// o dabar tegul taškosi seilėmis ir springsta putomis, man "dzin". ;) // ----- Tipiškas šizofrenijos atvejis: "jau viskas, dzin, nebekreipsiu dėmesio" - ir tuoj pat vėl prie kompo rašyt atsakymą )). Šiziukas tiek susireikšminęs, kad savo ribotame pasaulėlyje vykstančias batalijas be užuolankų kelia į realybę. Į komentarų sritį. Čia jo liguista įaudrinta vaizduotė išmeta į eterį norimą matyti realybę su putomis springstančiais bei seilėmis besitaškančiais. Čia jis kažką demaskuoja, papildo savo paranojinę "dosje" ir galų gale skelbia realybėje nieko nereiškiančius verdiktus: atia. )) Kažkas yra sakęs, kad psichiniai ligoniai labai sunkiai pakelia savo menkavertiškumo ir ribotumo diskusijose įrodymą. Kad to išvengti, jie išgalvoja oponentų žodžius ir po to juos triumfališkai paneigia. Taip bus ir čia: pusės anonimiškų komentatorių sąmoningai apykvailių tekstų - paties šiziko kuryba, kurią jis po to, jau kaip protingas asmuo, sudirba kopipasto argumentais. Mano klaida, kad nenusileidau šizogenijui ir bendravau kaip su normaliu. Neužilgo paaiškėjus, kad šiziko loginis mąstymas silpnas ir IQ nepakankamas, ypatėlė užėmė alia maldeikienės pozą: moralė nereikalauja argumentų. Visiškai be reikalo sutrikdžiau, matyt, praeinanačio gydymo kursą šiziko dvasinę pusiausvyrą. )) P. S. nors str. - ne tope, bet 100%, kad šizikas eis tikrinti, ar kas neparašyta ir n-kartų skaitys šitą tekstą. )))

supratingas rašė...

Kraštutinumai, kraštutinumai. Jūsų neapykanta kitaip mąstantiems ir besielgiantiems akis bado. Tik kyla klausimas kuo jūs pats nuo jų skiriatės? Mano akimis žiūrint esate ta pati panelė tik kita suknelė. Iš jūsų pusės nuolat sklinda raginimai sodinti, uždrausti, kitokie apšaukiami išsigimėliais ir t.t. Apskritai, ar jaučiate skirtumą tarp priešiškumo ideologijai ir priešiškumo asmeniui?

1Chingishan rašė...

nejaučiu. o jūs mano akimis dar vienas ne-naudingas ir nesupratingas idiotas.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Yra toks "lengvas skirtumėlis" tarp "kitaip mąstančių" ir bukų degeneratų, kurie apskritai mąstyti neįgalūs. Šis straipsnis - apie pastaruosius. ;)
P.S. Šitame katalikų portale aš, netikintis, esu netgi labai "kitaip mąstantis" - ir, žinote, kažkaip tos neapykantos iš Pro Patria komandos neteko pajusti. ;)

Pikc Kažinkavičius rašė...

Papildymas - specialiai naivuoliams, kurie manė jog šitie degeneratai "nesitikejo tokio puolimo,manau daugiau nebedarys tokio sou": https://plus.google.com/118198014712853689988/posts/UXs37BeLQB5
QED, kaip sako. ;)

supratingas rašė...

Siūlyčiau pasibadyti savo storą skūrą su adata, gal atsiras kokie pojūčiai?
Kaip ir sakiau molis tas pats, gimęs kokioj kitoj kultūrinėj terpėj, sakykim, kur nors Artimuosiuose Rytuose galėtumėte tapti uolus islamistų smogikas. Jie ten panašūs, bais viskuo piktinasi visus smerkia, protestuodami prieš modernybę, archaiškai baudžia netikėlius kapodami galvas, bet nieko nelaimi ir nelaimės. Kaip ir tamsta.
Manyčiau, man reikėtų rimtai susirūpinti jei tokie mužikai kaip jūs manyje įžvelgtų kažkokią naudą:)

P.S. Pone Pikts, aš ten (kaip, beje, ir jūs) nebuvau, visko nemačiau ir negirdėjau, bet iš to ką mačiau poelgis pasirodė nevykęs. Tačiau jūs lyg koks aiškiaregys tvirtinate, kad padaryta tyčia. Galbūt. Bet gal ir ne. Man labiau panašu į nuovokos stoką. Ar visi stokojantys nuovokos - degeneratai? Ir jei jau ten buvo kažkas tokio labai labai įžeidžiančio ar nebutų pakakę tiesiog išgrūsti juos lauk, pakeliui truputį pamasažavus šonkaulius? Kažkokie išglebę patapome, nebemokame patys žmoniškai klausimų spręsti, reikia būtinai kitų pagalbos. Kai šiaip tai teismai ir VR sistema - sovietiniai, bet kai reikia reikalą apginti tada jau pas juos bėgama skųstis.

1Chingishan rašė...

to supratingas
savo 3ioko pamąstymus pasilaikyk prie savęs. niekam tavo pliurpalai nerūpi. jei tau pederastija ir tyčiojimasis iš visko kas žmonėms šventa yra modernybė- tai tu esi išsigimęs degradas, kurį kaip minimum reikia izoliuot (gydymas jau nepadės)

Henrikas Miuleris rašė...

''Tačiau jūs lyg koks aiškiaregys tvirtinate, kad padaryta tyčia''

- trys suaugę ir prakutę vyrai Žolinių dieną prieš pat pamaldas įsivelka bažnyčion atititinkamai pasirėdę padalinti suktinių. Visiškas atsitiktinumas, taip karts nuo karto nutinka.

supratingas ne rašė...

Chingischan (teatleidžai man jo genijus, kad į tokį aviną kreipiuosi jo vardu), tai ko atsakote jei nerūpi? :)O šiaip tai jo ,jo pilnai pritariu mažų mažiausiai reikia izoliouoti, bet dar geriau į kaliuzes be teisės susirašinėti, koncentracijos stovyklos irgi neprošal atgaivinti. Jergau, kai pagalvoji, kad toks infantilus šyzikas dedasi didžiu patriotu...

supratingas ne rašė...

Kad ne atsitiktinai ir drambliui aišku, bet ar turėjo sąmoningą ketinimą įžeisti ar tik reklamos tikslais, štai kur klausimas. Žiūrėkim ir iš praktinės pusės. Sakykim, ponas Vėlyvis, kurio nepažįstu, bet kurio kūryba aiškiai rodo, kad įtaigiausią meno rūšį jis naudoja tikrai ne šviesai skleisti, gudriai ir ciniškai viską pramatė ir įvyko būtent taip kaip numatyta. Tuomet išeitų, kad tauta eilinį kartą išsidūrė, nes ponas Vėlyvis savo renginiui reklamuoti gavo gausybę eterio laiko DYKAI. O skirs jam blogiausiu atveju kokią nereikšmingą baudelę.


P.S. Leiskite jūsų paklausti kaip reikėtų suprasti jūsų vieno iš okupantų aukšto hierarcho pasirinkimą slapyvardžiu tautiniame portale?

Pikc Kažinkavičius rašė...

Herr Miuleri - būtent! Jau nekalbant apie tai, kad šitos "nuovokos stokos" atvejų būta jau ne vienas, o ši konkreti fauna tų "netyčinių incidentų" ketina ir daugiau surengti - ir panašu, kad "rimtesnių".
Supratingas - nereikia jokios aiškiaregystės dovanos - gi šitos faunos patologinė psichologija yra "kaip ant delno", o simptomatiką jie gi jau ne pirmus metus demonstruoja.
O dėl "šonkaulių pamasažavimo" - taigi tokiu atveju tie padarai patys žviegdami lėktų skųstis "žurnalistams" (pirmiausia), paskui teismams, pateikdami save kaip "tamsoliū inkvizicijos" aukas - ir dar klausimas, kaip teisminė sistema sureaguotų. O štai jei bausmė būtų ne "acilikusiū religiniū fanatikū smurtinė savivalė", o konkretus nuosprendis, "auką" vaidinti būtų jau sunkiau.
Dėl "Kai šiaip tai teismai ir VR sistema - sovietiniai, bet kai reikia reikalą apginti tada jau pas juos bėgama skųstis." - pardon, bet kritika nereiškia raginimo atsisakyti: jei sakoma, kad teisėsaugos sistema neveikia taip, kaip reikia, tai toli gražu nereiškia, kad kviečiama spjauti į ją ir daryti savo "teismus". Palyginimui - ar kritika valdžiai reiškia raginimą paleisti Seimą ir įvesti anarchiją?
Na, o Čingischanas gal kartais kiek per daug karščiuojasi ir per aštriai pasisako (antra vertus - "le nom oblige" :)), bet iš esmės jis teisus - sugyvulėjusi fauna į argumentus ir paprotinimus nereaguos (tiksliau, priims tai kaip silpnumo ženklą ir suaktyvins dergimąsi). Jie sureaguos tik į labai konkrečią grėsmę (tarkim, cypę), o tiksliau - kai, vaizdžiai tariant, gaus per nagus arba bus snukiu sugrūsti į jų pačių š... Bet tai turi būti padaryta teisiniu keliu.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Taip, turėjo sąmoningą ketinimą įžeisti - ir tai visiškai logiška. Kaip jau sakyta anksčiau, šita tuščia fauna mato vienintelį "savirealizacijos" būdą - sukelti REAKCIJĄ. Nesvarbu, kokią - svarbu, kad ji BŪTŲ. Koks yra primityviausias ir kartu lengviausias būdas tokią reakciją sukelti? Įžeisti, papiktinti. Ir kuo įžeidimas bus stipresnis, tuo stipresnė bus ir reakcija - o juk būtent to ir reikia. Čia jokio gudrumo, įžvalgumo ar apskritai mąstymo nereikia (ar daug gudrumo reikia, kad "pramatytum", jog, pridergus po kaimyno durimis, anas pakels triukšmą?). Tyčiojimasis iš to, kas žmonėms šventa, yra akivaizdus pasirinkimas - juolab, kad krikščionybės atveju tai ne tik praktiškai nebaudžiama, bet netgi laikoma "kūl". Tai praktiškai scenarijus be pralaimėjimo: jei įžeistieji sureaguos - gausi REAKCIJĄ, eterio laiką, reklamą purvasklaidoje ir t.t., o jei ne - padarysi ką nors DAR "labeu kūl", į ką nereaguoti tie žmogeliai jau tiesiog nebegalės. Ir taip be galo - nes gi "už tai nieko nebus", o "pliusai" akivaizdūs. Jei dar kyla abejonių - paklauskite savęs, kodėl jie tokių "performancų" nedaro prie sinagogų ar mečečių - juk reakcija irgi būtų. ;)
Tai ar tikrai tas Čingischanas toks jau neteisus?

Henrikas Miuleris rašė...

''P.S. Leiskite jūsų paklausti kaip reikėtų suprasti jūsų vieno iš okupantų aukšto hierarcho pasirinkimą slapyvardžiu tautiniame portale?''

- kad bereikalingų interpretacijų kurioj ''barikadų pusėj stovim'' nekiltų, kas kaip taisyklė, visada baigiasi apeliacijom į kokį tajs entelektą jei tik atkreipi dėmesį į kokį leftistinį degeneratą. Ne priešų aš čia ieškau, o bendraminčių.

Pikc Kažinkavičius rašė...

P.S. Beje, kuo Čingischano pasiūlymas tuos padarus pasodinti (t.y. nubausti teisiniu būdu) yra blogesnis už tamstos pasiūlymą "pamasažuoti šonkaulius" (t.y. surengti "Linčo teismą")? Jei jau jo pasiūlymas kelia asociacijas su konclageriais (dar gerai, kad visokių halakaustų neištraukėte), tai tamstos pasiūlymas turėtų žadinti asociacijas su kartuvėmis. Jei jau hiperbolizuojam, tai visais atvejais vienodai - reikia gi pusiausvyrą išlaikyti. :)

1Chingishan rašė...

to supratingas ne
avinas ir šyzikas degrade pas tave pridergtose triusikuose.
greit mes tokius vaflius gydysim chemija :)

Ultrakrikscionis rašė...

Hear hear

Pikc Kažinkavičius rašė...

"Supratingo ne" klausimas "ar turėjo sąmoningą ketinimą įžeisti ar tik reklamos tikslais, štai kur klausimas" buvo atsakytas: http://www.propatria.lt/2018/08/vytautas-radzvilas-patycios-is.html

Pikc Kažinkavičius rašė...

"Čingischane", tvardykitės - negi nematote, kad esate provokuojamas? :)

supratingas ne rašė...

Adekvatumu.
O bakstelėjimą alkūne prilyginti Linčo teismui švelniai tariant ne visai tikslu.
Kai dėl asociacijų panašu, kad tamsta tiesiog susipainiojote žinutėse. Anas marozas siūlė mane kaip minimum izoliuoti, o konclageris kaip žinia yra vienas iš izoliatorių.

"Jei dar kyla abejonių - paklauskite savęs, kodėl jie tokių "performancų" nedaro prie sinagogų ar mečečių - juk reakcija irgi būtų. ;)"

Jei turite omeny Lietuvą tikslaus atsakymo neturiu, gal dėl to, kad žydai ir musulmonai mums tiesiog per mažai neaktualūs? Net jei ir įžvelgtumėme kažkokį aktualumą musulmonų tikslinė grupė per maža ir per konservatyvi, o žydus judinti pavojinga, nes jie įtakingi. Jei turėjote omeny Europą tuomet nesakyčiau, kad nedaro, prisiminus Čarlio "kūrybą" su kurią lyginant vietiniai tėra nekalti pūkuotukai. Ir, beje, ta "kūryba" sulaukė didžiulįo palaikymo įvairiose šalyse (įskaitant Lietuvą ir šį portalą) ir buvo vainikuota gėdinga pusantro milijono nesusivokusių eisena.


supratingas rašė...

Ir kaip jūs įsivaizduojate šio išsišokimo įrodymą esant sisteminiu?

Alfred Naujocks rašė...

Akivaizdu, jog vakaruose ''liberali demokratija'' naikina krikščionybę. Islamo infliuksas, begalinis - viena kryptimi veikiantis - teisių beigi laisvių eskalavimas ir t.t. Jeigu numeti dešrą prie mečetės durų Britanijoj - tave pasodina į kalėjimą, o ten - ant peilio.

Mohamedo sekėjai gali darkytis kaip tik nori ir iš ko nori. Jie gali išsinuomoti furgoną, tėkštis juo į minią, ir iš jo iššokę pribaigti likusius. Niekas netraktuoja to kaip atakos prieš krikščionis, apie tai nesusimąsto net laisvojo pasaulio intelektualai (nes daugumoj patys ateistai). Vienok, pabandykite kur nors Birminghame ar Berlyne ar Paryžiuj įskrieti per pamaldas su slidininko kauke į mečetę - ot taip sau, savo naują šou pareklamuoti - manau, vaizduote dažnas čia apdovanotas pakankamai, kad įsivaizduotų tokio meninio performanso tęsinį.

supratingas rašė...

"Akivaizdu, jog vakaruose ''liberali demokratija'' naikina krikščionybę."

Sakykime teiginys teisingas, tačiau tuomet kyla klausimas ką "liberali demokratija" ketina daryti su islamu? Liberalizuoti???

Pikc Kažinkavičius rašė...

Bijau, kad jie taip toli nežiūri - svarbiausia gi yra "pasaulį seną išardysim!"
Antras variantas - jie, būdami fanatikais, tiesiog tiki, kad alach-babachai pamatys liberastizmo tobulybę ir "atsivers beigi įtikės", nes taigi "laisvės!" ,"teisės!", "tolerancija!"
Trečias variantas - jie tiesiog psichai (kas puikiai suderinama su pirmais dviem variantais).
Ir juk nė vienas iš jų nėra visiškai neįtikimas. :)

1Chingishan rašė...

to supratingas ne
dar karta degrade- marozas pas tave triusikuose.
izoliacija matau čia nebepadės- tiesiog čia metodas būtų vienas- pritrėkšt išgama kad nesmirdėtų ir kitų neužkretinėtų.
ateina iškrypelis į saitą kuris skirtas tikrai ne tokias urodams- ir dergiasi, kankinasi, kažką įrodinėja- matomai šlapiaklynis į intelektualus paišosi :))

Pikc Kažinkavičius rašė...

A, pardon, ne taip supratau - galvojau, kad užkliuvo "Aš toli nuo tikinčiųjų- bet tuos urodus reikia imt ir pasodint".
Čia aš matau abipusį situacijos eskalavimą ir (galbūt) nesusikalbėjimą:
1. Čingischanas pareiškia, kad tuos degradus reiktų cypėn įkišti (visai neprieštaraučiau).
2. Tamsta jį prilyginate talibui, plaustančiam galvas protestuojant prieš modernybę.
3. Čingischanas nusprendžia, kad tamstai "pederastija ir tyčiojimasis iš visko kas žmonėms šventa yra modernybė", prieš kurią kovoja tik "talibaj-tamsolei" ir "užsiputoja".
4. tamsta "užsiputojate" atgal - ir prasidėjo...

"Šonkaulių masažas" ir "bakstelėjimas alkūne" toli gražu ne tas pats gali būti - bet tai ir nesvarbu. "Linčo teismas" tiesiog reiškia minios teismą, be teisinio proceso taikymo, ir tiek. Taigi, "šoonkaulių masažas" būtų pats tikriausias Linčo teismas (beje, tikrai nesu linkęsw kategoriškai teigti, kad tai visais atvejais blogai - tiesiog reikia su tuo atsargiai).
Dėl žydų ir musulmonų "užkabinimo" - BŪTENT, kad bijo pasekmių, todėl ir nekabina. O krikščionių atveju pasekmių nebijo - tai ir elgiasi atitinkamai.
"Šarly" degeneratai gavo pamoką (tik gaila, kad alach-babchai nemoka sistemingai dirbti) - bet, aišku, nė velnio iš to nepasimokė. antra vertus, apie mečetėse besidarkančius degeneratus juk neteko girdėti, ne?

Galiausiai, malonėkite pagrįsti teiginį "Ir, beje, ta "kūryba" sulaukė didžiulįo palaikymo įvairiose šalyse (ĮSKAITANT Lietuvą ir ŠĮ PORTALĄ) [...]". KUR KONKREČIAI Pro Patria išreiškė palaikymą "šarly" degradų "kūrybai"?

Pikc Kažinkavičius rašė...

Čingischanai - tvardykitės. Neatmestina galimybė, kad "marškinius plėšotės" vien dėl nesusišnekėjimo - o nesivaldymu sudarote įspūdį, kas "supratingas" ne toks jau ir neteisus.

1Chingishan rašė...

man "supratingas" vertinimai nerūpi. elgsiuos ir rašysiu taip kaip skaitau reikalinga.
tiesiog šūdo gabalą reikia pastatyt į vietą.
tau irgi nereiktų per giliai kapstyt ir užsiimt analize kažkokių degradų- kas, ką, kiek ir kam parašė, eskalavo ar provokavo. Kova vistiek vyks ne čia ir ne komentarais- taip kad pradėk nuo to kad pradžiai gauk leidimą ginklui (jei dar tokio neturi)- tai bus 100 kartų didesnis darbas nei čia kažkokio pederasto rašinius analizuot.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Pirmiausia, reiktų žinoti, kad "šūdo gabalas" išties YRA šūdo gabalas - šiuo atveju aš toli gražu nesu tikras. Jūsų asmeninis "apsistumdymas" dar nieko neįrodo.
Antra, aš suprantu, kad Lietuvoje, panašu, yra susikaupusi tokia "užslopinto pykčio bomba", kad "kipišo" atveju (tarkim, jei rusai iš tikrųjų sugalvotų pulti - kas abejotina, bent jau artimiausiu metu), tarpusavio "santykių aiškinimosi" tikimybė dėl to susikaupusio užspausto pykčio būtų vos ne šimtaprocentinė - ir ta kova būtų, ko gero, net žiauresnė, negu su okupantais. Bet pradžiai reiktų žinoti, ar prieš vamzdį - TIKRAI priešas. Bet kokiu atveju, artimiausiu metu vesterno stiliaus santykių aiškinimosi "neprasišviečia", tad siūlyčiau nesikarščiuoti ir išsiaiškinti, ar nebuvo paprasčiausio nesusišnekėjimo. Man, pvz., "supratingas" nesudarė iškrypėlių ir degeneratų fanklubo nario įspūdžio. Bet gal tai aš suklydau? Tada, tikiuosi, "supratingas" mane pataisys. :)

Henrikas Miuleris rašė...

supratingas
2018-08-19 21:45


''tačiau tuomet kyla klausimas ką "liberali demokratija" ketina daryti su islamu? Liberalizuoti???''

Esmninis ir labai sunkus klausimas. Pagal liberalizmo sklaidos principą taip, viskas bus liberalizuota, įskaitant islamą. Todėl aš ir teigiu, jog ''liberali demokratija'' neturi šansų prieš islamą dėl priežasties, jog pats islamas neįsileidžia naujovių. Pas juos viskas aišku dėl paiderasteios, transgenderių ir tikėjimo. Plinta islamas geometrine progresija, ir tai visai ne juokas. Taktika jų - mirtina. Nors ir džihadas paskelbtas ant baltojo žmogaus skūros, tas vis naiviai tiki, jog įmanoma pritaikyti ''vakarietiškos'' mąstysenos kategorijas ir Mohamedo sekėjams, kas yra šokiruojantis nesusipratimas. Mohamedo demokratijos tu neišmokysi niekaip, juo labiau ''liberalios''. Todėl ir plūsta Europon spausti sultis ir daugintis, o paslapčia galanda kirvį.

Beje, Lietuvoje įprasta manyti apie juos kaip apie kažkokius kvailus murzinus bėdžius. Aš siūlyčiau pagalvoti dar kartą, turint omenyje kad daugumoje vakarų valstybių jų jau gimė ir užaugo trečia karta pakistaniečių/afganių-britų, irakiečių/iraniečių skandinavų, bei turkų/kurdų vokiečių. Ir dirba jie jau kas žurnalistais, kas bankininkais, kas merais, politinėj partijoj jų yra kiekvienoj. Žinoma, absoliuti dauguma giliai tikintys ir meldžiasi kelis kartus per dieną. Pagalvokite, kokia tai yra milžiniška jėga - ta bendra malda Dievui. Juk pagal islamo atpasakojimus, kolkas kiekviena Mohamedo pranašystė išsipildė, o antruoju Kristaus atėjimu tiki ir jie patys, kurio rezultatas bus suvienyta bendruomenė (įskaitant žydus ir krikščionis) - ISLAMAS. Todėl sekuliari perpuvusi ''liberali demokratija'' čia šansų neturi jokių.

Mūsų Šventraštyje sakoma, jog pasaulio pabaigai atėjus bus labai nedaug krikščionių. Juozaitis įdomią mintį mini - buvome paskutiniai Europos pagonys - būsime ir paskutiniai krikščionys.

Na o jeigu visai pasiduoti racionalumui ir pasikliauti istorijos mokslu, prisiminkime civilizacijų raidą pgl. A.J.Toynbee, pagal kurį mūsų civilizacija esti paskutiniame savo raidos etape - ''žlugime'', kurio vienos iš esminių sąlygų yra :

1. Negerbimas tėvų;
2. Atsisakymas religijos.

Visos mums žinomos kada nors žemėje egzistavusios civilizacijos šį etapą priėjo.

Pikc Kažinkavičius rašė...

"Ir dirba jie jau kas žurnalistais, kas bankininkais, kas merais, politinėj partijoj jų yra kiekvienoj." - nepamirškim ir jėgos struktūrų - kariuomenės, policijos, saugos tarnybų...

supratingas rašė...

Pone Pikts, tamsta ganėtinai tiksliai nupasakojote įvykių eigą išskyrus gal tai, kad nenorėčiau sutikti su tamstos vertinimu dėl eskalavimo. Turiu prasmingesnių laiko praleidimo būdų nei erzinti dvasios proletarus. Sprendžiant iš reakcijos neklydau dėl jo nė trupučio, padaras labai greitai atsiskleidė. Jūsų optimizmą dėl nesusikalbėjimo vertinčiau kaip šiek tiek lengbabūdišką.
Taikliai pastebėjote dėl ore tvyrančio pykčio, vienok pyktis ir įtampos nelaikymas nesuteikia pagrindo koneveikti kitų. Dar pasisklaidys, teks apkartinti ir taip nesaldų jo gyvenimą.
Jei nesibičiuliavimas ir nesitaikstymas su marozais ir jų sklaidymųsi yra iškrypėliškumo ir degeneracijos požymiai tuomet galite drąsiai priskirti mane fanklubui.

Dėl "Je suis Charlie", atsipraūau, bet panašu, kad negaliu pagrįsti savo teiginio. Kažką būsiu supaniojęs, nes aiškiai prisimenu savo nusitebėjimą kodėl tik kunigas Grigas nesitapatina, bet negaliu rasti (paieška PP galėtų būti ir geresnė) nieko iš to meto straipsnių kas galėjo nusodinti tokią mintį mano galvoje. Dabar beieškodamas radau ir nesitapatinantį Rubavičių, ir Patacką ir kitus, žodžiu, negaliu paaiškinti kuo man užkliuvo PP.

O dėl Vėlyvio tamsta buvote visiškai teisus, teko perskaityti jo pasisakymą.

Pikc rašė...

Dėl "eskalavimo" - 2-as punktas iš mano išvardintų būtų kažkiek į tą pusę. ;)
Dėl "fanklubo" - ne, nepriskirsiu - nematau priežasčių. :)
Dėl "šarly" - jau pats faktas, kad Pro Patria paskelbė tiek Grigo, tiek Rubavičiaus, tiek Patacko tekstus, yra savaime iškalbingas. Vienintelis dalykas, dėl kurio galima bandyti kabinėtis (nors, mano galva, nėra kaip) - keli V. Sinicos tekstai (http://www.propatria.lt/2015/09/vytautas-sinica-islamo-taika-europai.html ir http://www.propatria.lt/2015/11/vytautas-sinica-paryziaus-zudyniu.html), kuriuose kalbama apie musulmonų grėsmę Europai ir naudojamas tų "šarly" debilų iššaudymo pavyzdys. Bet apie jokį (nekalbant apie "didžiulį") jų palaikymą čia nėra ką kalbėti.

item