Trumpas į Aukščiausiąjį Teismą paskyrė konservatyvų teisėją Brettą Kavanaugh

JAV prezidentas Donaldas Trumpas paskelbė, kad siūlo pasitraukiantį ilgametį liberalųjį JAV Aukščiausiojo Teismo teisėją Anthony Kennedy...

JAV prezidentas Donaldas Trumpas paskelbė, kad siūlo pasitraukiantį ilgametį liberalųjį JAV Aukščiausiojo Teismo teisėją Anthony Kennedy pakeisti konservatyviu teisėju Brettu Kavanaugh.

B. Kavanaugh savo trumpoje prisistatymo kalboje teigė esąs originalistas: „Mano teisės filosofijos supratimas yra nesudėtingas – teisėjas privalo būti nepriklausomas ir turi įstatymą interpretuoti, o ne jį kurti“.

„Teisėjas privalo statutus interpretuoti taip, kaip jie parašyti, ir teisėjas turi interpretuoti konstituciją taip, kaip ji parašyta – remdamasis istorija, tradicija ir precedentais“, – aiškino Trumpo siūlomas kandidatas.

Dėl Kavanaugh kandidatūros gyvenimo trukmės paskyrimui dirbti Aukščiausiame Teisme dabar bus balsuojama Senate. 

Kadangi respublikonų senatorius J. McCainas šios Senato sesijos metu dėl ligos nėra Vašingtone, Kavanaugh patvirtinimui reikės visų 50-ies likusių Senato respublikonų arba ir dalies iš 49-ų Senate esančių demokratų balsų.

Parengta pagal užsienio spaudą.

Susiję

Šiaurės Amerika 8712479565134858697

Rašyti komentarą

1 komentaras

1Chingishan rašė...

Tai ką jis sako apie Konstitucijos "teisėjas turi interpretuoti konstituciją taip, kaip ji parašyta – remdamasis istorija, tradicija ir precedentais“- tai ir pasakoma kad bus siekiama atšaukti pedero-sąjungas visoje Amerikoje. Kaip jau ne kartą minėta tada ir prasidės visame pasaulyje 'Resodomista". oi inkščia ir cypia žiedinės brolijos nariai save sodoma klubuose, grąžo rankles ir glamžo savo šlykščias vėliavėles nežinodami ko imtis :))

item