Klaipėda įamžins Adolfo Ramanausko-Vanago atminimą

Klaipėdos miesto savivaldybės taryba pritarė mokytojo, karininko, Lietuvos partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago atminimo įamžinimui Kl...

Klaipėdos miesto savivaldybės taryba pritarė mokytojo, karininko, Lietuvos partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago atminimo įamžinimui Klaipėdoje. Jam skirta memorialinė lenta bus atidengta ant buvusio Klaipėdos pedagoginio instituto pastato (S. Nėries g. 5), kuriame A. Ramanauskas-Vanagas studijavo 1937-1939 metais.

„Ta maža atminimo lentelė, dėl kurios pakabinimo mes šiandien diskutuojame, išjudino netikėtai galingą procesą, skaudžias mūsų valstybės istorines atodangas. Atrodo, kad Adolfas Ramanauskas-Vanagas ir šiandien kovoja, ir šiandien yra rikiuotėje, ir šiandien yra su visais tais, kurie vertina, gerbia ir girdi Lietuvą kaip laisvą, nepriklausomą, teisinę valstybę“ – tarybos posėdžio metu sakė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Dėl Lietuvos partizanų vado atminimo įamžinimo į Klaipėdos miesto merą kreipėsi A. Ramanausko-Vanago dukra Auksutė Ramanauskaitė-Skokauskienė. Siūlymui įamžinti šio Lietuvai svarbaus žmogaus atminimą vienbalsiai pritarė  Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų komisija.

Šiemet minimos 100-osios Adolfo Ramanausko-Vanago gimimo metinės, Seimas šiuos metus paskelbė Adolfo Ramanausko-Vanago metais. Lietuvoje yra ne viena šio partizanų vado įamžinimo vieta –  Vilniuje, Kaune, Panevėžyje, Alytuje, Lazdijuose ir kt.

Susiję

Istorijos politika 7677246509468247710

Rašyti komentarą

item