Siekiama įsteigti Austrijos, Vokietijos ir Italijos aljansą prieš nelegalią imigraciją

Austrijos kancleris Sebastianas Kurzas siekia sukurti tarptautinį aljansą prieš nelegalią imigraciją. Kanclerio teigimu, šis aljansas...

Austrijos kancleris Sebastianas Kurzas siekia sukurti tarptautinį aljansą prieš nelegalią imigraciją.

Kanclerio teigimu, šis aljansas susidarytų iš Vienos, Berlyno ir Romos.

Kalbėdamas greta Vokietijos Vidaus reikalų ministro Horsto Seehoferio – Bavarijos konservatorius, pritariančio Kurzo pažiūroms dėl reikiamybės griežtinti Europos sienų kontrolę – Austrijos kancleris tvirtino, kad kova prieš nelegalią imigraciją bus pagrindinis prioritetas antrojoje 2018 m. pusėje, Vienos vadovavimo Europos Tarybai metu.

„Mes neturėtume laukti, kol atsitiks katastrofa, kaip 2015-aisiais“, – teigė Kurzas, nurodydamas į vadinamąją pabėgėlių krizę, kuri įvyko, kai Vokietijos kanclerė A. Merkel atidarė Vokietijos sienas šimtams tūkstančių migrantų.

Kurzo susitikimas su Seehoferiu reiškia, kad Vokietijos ministras nedalyvavo tuo pačiu metu Berlyne vykusiame aukščiausių šalies vadovų susitikime integracijos klausimais. Vokietijos vidaus reikalų ministras aiškino, kad šiame susitikime dalyvauti atsisakė, nes jame dalyvavo Ferda Ataman, žurnalistė, kuri jo vykdomą politiką migracijos klausimais palygino su nacistine.

„Mano manymu, būtų idealu, kad išorinės Europos Sąjungos sienos būtų apsaugotos“, – po susitikimo su S. Kurzu  tvirtino H. Seehoferis. „Kancleriui Kurzui pažadėjau, kad išorinių sienų stiprinimo klausimu jis turi mano, kaip vidaus reikalų ministro, visišką palaikymą.“

Antradienį H. Seehoferis telefonu kalbėjosi ir su Italijos Vidaus reikalų ministru Matteo Salvini bei patvirtino, kad nauja Romos valdžia taip pat pasisako už partnerystę tarp Italijos, Vokietijos ir Austrijos saugumo, kovos prieš terorizmą ir imigracijos klausimais.

Parengta pagal politico.eu.

Susiję

Europa 1095401700671104605
item