Prezidentė teikia Seimui ratifikuoti Stambulo konvenciją

propatria.lt nuotr. Primename, kad kartu su įvairiomis LGBT organizacijomis ruoštos Stambulo konvencijos ratifikavimas reikštų, kad į t...

propatria.lt nuotr.
Primename, kad kartu su įvairiomis LGBT organizacijomis ruoštos Stambulo konvencijos ratifikavimas reikštų, kad į teisinę Lietuvos bazę būtų įtraukiama ir „socialinės lyties“ (angl. gender) sąvoka. Pažymime, kad Prezidentės pranešime – kaip jau įprasta Stambulo konvencijos gynėjų tarpe – prisidengiant kova prieš smurtą, šis esminis ir akivaizdus bei kitose Europos valstybėse pripažįstamas faktas yra neigiamas visiškai be jokio pagrindo. 

Siūlome susipažinti su Prezidentės pranešimu spaudai.


Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė teikia Seimui ratifikuoti Europos Tarybos konvenciją dėl smurto prieš moteris ir smurto artimoje aplinkoje prevencijos.

Šiandien fizinį ar seksualinį smurtą patiria kas trečia Lietuvos moteris – tai rodo, kad dabartinių įrankių padėti moterims ir jas apsaugoti nepakanka. Be to, Lietuva nuolat sulaukia Jungtinių Tautų, kitų tarptautinių ir žmogaus teisių organizacijų raginimų stiprinti kovą su smurtu prieš moteris.

Ši konvencija yra svarbiausias europinis standartas kovai su fizine, seksualine, psichologine ar ekonomine prievarta prieš moteris. Konvencija įpareigoja valstybes vykdyti smurto prieš moteris ir smurto šeimoje prevenciją, užtikrinti aukų apsaugą, smurtautojų baudžiamąją atsakomybę ir numato tarptautinius priežiūros mechanizmus.

Pasak Prezidentės, konvencija ne tik taptų papildomu instrumentu kovoti su smurtu, bet ir padėtų efektyviau įgyvendinti Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymą. Nuo šio įstatymo įsigaliojimo 2011 metais pranešimų apie patirtą smurtą išaugo trigubai – tai parodė, kad žmonės nebijo ieškoti pagalbos, o mūsų pareiga yra kuo efektyviau ją užtikrinti.

Prezidentė pabrėžia, kad nuogąstavimai, jog šia konvencija siekiama keisti lyties sąvoką yra klaidinantys ir nepagrįsti. Konvencijoje kalbama tik apie socialines lyčių funkcijas ir lygių galimybių skatinimą, diskriminacijos mažinimą, kovą su stereotipais. Konvencijos apibrėžimai bus taikomi tik šio dokumento rėmuose.

Lietuvoje pernai buvo užregistruota net 48 tūkst. pranešimų apie smurtą artimoje aplinkoje ir pradėta 13 tūkst. ikiteisminių tyrimų. Net 80 proc. smurto aukų yra moterys.

Šiuo metu iš 47 Europos Tarybos valstybių narių konvencijos nėra pasirašiusios tik Rusija ir Azerbaidžanas. Konvenciją jau ratifikavo 30 šalių, įskaitant 18 ES valstybių, tarp jų – ir mūsų kaimynės Lenkija, Estija,  taip pat Italija, Ispanija, Malta, Vokietija, Prancūzija.

Prezidentės spaudos tarnyba.

Susiję

Pažangos ideologija 3833552754995945539

Rašyti komentarą

31 komentaras

1Chingishan rašė...

Gerai kad šitame Seime šitos senos KGB aktyvistės (jau nekalbant apie jos pačios orientacijas) nepraeis. Karbauskio seimo rinkimų laimėjimas Lietuvai tarsi apvaizda, nes kad iš grybcės buvo galima laukti bandymo prastumti sodomiją- tai buvo senai aišku- tik ji prieš tai tai bandė daryti liberastų ir koncervų rankomis, o dabar pamačius kad tai nepraeis- bando mesti paskutinę kortą ir net jei nepavyks (o matomai nepavyks) - ji savo degrdavusiems patronams geyropoje galės pasakyti, kad "padariau viską kas įmanoma, bet tamsi liaudis degraduotis atsisako ir taškas".

Anonimiškas rašė...

Tai dabar pasakykite man, kieno gi ji prezidentė. Man ji po šito, nebe autoritetas. Ji ne Lietuvos žmones atstovauja...

Pikc rašė...

Nereiktų per daug džiaugtis dėl Karbauskio: prisiminkite, kad jis Seiman atvedė Šakalienę, Skvernelį, Pranckietį - turbūt nereikia spėlioti, kaip ŠITA fauna balsuos? ;)
O demagogija ir atviras melas iš prezidentūros - čia jau LYGIS. :)

stv rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
stv rašė...

Grybauskaitė sulaužė priesaiką tarnauti Lietuvos žmonėms ir apgavo rinkėjus nuslėpdama savo pažiūras. Balsavau už ją abu kartus ir dabar esu kaip dvokiančiu skuduru per veidą gavęs.

Audrius rašė...

Lietuvoje už ką balsuotum, visada pasjausi kaip su skuduru per veidą gavęs. Visi po rinkimų parodo tikrąjį veidą, kurį pamačius norisi bėgti kuo toliau :(

Anonimiškas rašė...

Neomarksistinę neapykantą prieš vyrus ir lytinius sutrikimus propaguojančią bei prigimtinę šeimą niekinančią Stambulo konvenciją toliau stumia neomarksistinės feministinės ir LGTB grupuotės per savo tikėtina netradicinės orientacijos apologetę raudonąją Tulpę Magnoliją ir jos statytinį Mento Švarkelį

stv rašė...

Lietuvoje skubiai reikia partijos kaip Fidesz, Afd ar pan., tik be prorusiškumo. Visiškas sveiko proto vaakumas politikoje, o kitais metais- treji rinkimai.

ale, rašė...

Tamsta vėl kaip iš medžio iškritęs atrodai. Sakai, atvedė nekokius seiman? O ar pats toks pat būdamas nesidedi Lietuvos patriotu, kad kažkas patikėjęs, ir tave tokį įsipareigojusį jankiams tarnauti, atsitemptų seiman?

Kęstutis Gediminaitis rašė...

Partijos taip greitai nesukursi...
Tačiau labai reikėtų rimto dešinių pažiūrų konservatyvaus leidinio (ir tinklapio), kuris galėtų konkuruoti su mainstreamine liberalia žiniasklaida. Sveikai mąstančių žurnalistų ir intelektualų dar yra, tik, žinoma, reikia rasti lėšų ir žmogaus, kuris dėl šio tikslo, galima sakyti, aukotų savo gyvenimą.

Ultrakrikscionis rašė...

Propatria !!!

Anonimiškas rašė...

Ale, o kuo tu pats save laikai ir kam tarnauji?

Anonimiškas rašė...

Tai jau net bobai užvošt už proto knisimą nebegalėsiu?

Anonimiškas rašė...

Tomas Čyvas rimtas žurnalistas buvo, ir į ProPatriją parašydavo. Žmogus galėjo ir straipsnį sukalt, ir bobai taip į dantis kalt, kad ta apie jokias konvencijas nebegalvotų.

Pikc rašė...

Taigi tas "ale" - "etatinis" vatnykas-koloradikas, lendantis į normalių žmonių forumus, kur, apsimetęs "didžiu patrijotu", atkosinėja savo juodai-oranžinius vatos gumulus, svaigsta apie "pasaulinius sąmokslus", bei pseudodvasingais postringavimais iš serijos "duchovnyje skrepy" juokina publiką. :)

Pikc rašė...

Simptomai labai primena liberastinio teletabio ligos paūmėjimo epizodą. Panašu, kad vėl vaistukus bus pamiršta išgerti. ;)

Pikc rašė...

Vaistukus, vaistukus išgerk, teletabi - nes jau visai psichinė krizė, kaip matom. ;)

Anonimiškas rašė...

Stambulo konvencija - genderizmo Trojos arklys. Du viename - perki "kovą su smurtu prieš moteris" (kiekvienas padorus žmogus tam pritartų!), gauni genderizmą ir iškart kelias "socialines lytis", sankcijas prieš "kitaminčius" ir įteisintą vyrų diskriminaciją - radikalų ultrafeminizmą. Ar sekantis žingsnis nebus „Estrelos“ rezoliucija ir „planuotos tėvystės‘ įteisinimas? Konvencijoje pateikiami dvigubi standartai, kad prievarta prieš moteris yra galima tik lyties pagrindu, o prievarta prieš vyrus – tai jau visai ne lyties pagrindu. Kas slypi po skambiais Konvencijoje moterų ir „socialinio konstrukto“ teisių apsaugos reikalavimų lozungais? Aišku, kad normalios šeimos ir tėvų (vyrų/moterų) diskriminacija. Ignoruojami moksliškai nustatyti ir pagrįsti faktai, vaikų ir tėvų prigimtinės teisės ir viešai prieinama statistika ir moksliniai tyrimai, kad biologinė lytis nėra smurto priežastis ir, kad smurtauja ir vyrai ir moterys beveik vienodai (vyrai dažniau fiziškai, moterys dažniau psichologiškai ir emociškai), o bet koks smurtas yra netoleruotinas ir nepateisinamas, nepriklausomai nuo smurtautojo ar aukos lyties, amžiaus, religijos, tautybės ar lytinės orientacijos. Konvencija, deja, savo esme net nesiekia ginti moterų nuo smurto, o tik demonizuoja ir stigmatizuoja vyrus, tarsi smurtauja išimtinai tik vyrai ir tik prieš moteris, nors realybė, kaip jau minėta, yra visiškai kitokia: statistiškai beveik vienodai smurtauja abiejų lyčių atstovai - tiek moterys, tiek vyrai. Jei ši konvencija vienodai gintų tiek moterų tiek vyrų teisės ir iš jos būtų pašalintos nuostatos apie moksliškai nepagrįstą „socialinį konstruktą“ arba „socialinę lytį“, tai šis feminisčių ir LGTB lobistų interesas kovoti su smurtu greitai išgaruotu kaip vanduo. Gal tada Lietuva, kaip valstybė, ir galėtų viešai ir atvirai svarstyti apie šios konvencijos ratifikavimą.

Anonimiškas rašė...

Tačiau, kad ir kaip feministiniai ir LGBT judėjimai bandytų demonstruoti savo „lytinę laisvę ir demokratiją“, jų propaganda ir realūs veiksmai parodo ir demaskuoja jų tikruosius tikslus - tradicinės šeimos modelio ardymas ir beveik prievartinis vaikų ir paauglių „lytinis švietimas”. Moterų įėjimas į seksualinės „laisvės“ pasaulį sukūrė daugybę socialinių poreikių: „išsivadavimas“ iš lūkesčių dėl santuokos ir vaikų (feministinis politinis judėjimas), kontracepcija pagal poreikį, abortas pagal poreikį ir galiausiai skyrybos „be kaltės“ (skyrybų įstatymų liberalizavimas 1970 m.). Šios politikos rezultatas – gėjų tikslo pasiekimas, kuris buvo išreikštas Kinsey mokymuose: augantis santuokos denormalizavimas ir nemažėjantis seksualinio palaidumo normalizavimas. Statistiniai duomenys 1998 m. parodė, kad skyrybų skaičius nuo 1970 m. iki 1996 m. išaugo keturgubai, tuo tarpu kartu gyvenančių porų, kurios niekada nebuvo susituokusios, skyrybų skaičius išaugo daugiau nei dvigubai.
Siuolaikines moteru teises ar “privilegijos” : siandien noriu buti nekalta, rytoj noriu dulkintis su vyru, poryt noriu dulkintis su moterimi, dar veliau su dviem moterimis o dar veliau buti vyru… Stambulo konvencija siekiama panaikinti zmoniu (vyru ir moteru) prietarus, papročius, tradicijas ir visą kitą praktiką šeimoje arba stereotipiniais moterų ir vyrų vaidmenimis.
Isivaizduokite situacija su tualetais mokyklose, teatruose, lėktuvuose... Sergantis cukriniu diabetu ar veziu buriasi i draugijas, bet NESIAFISUOJA, o issigime pagal lytini potrauki - reklamuojasi. Stai "mes" - gerbkite ir mylekite mus, nes mes esame "kitokie". Kuri normali moteris noretu, kad i moteru tualeta uzeitu buves vyras (ar transvestitas), kuriam nupiauti kiausiai, jeigu jis (ji) neras WC skirta transgender? Arba i vyru tualetu užsuktu biologine moteris, nusipjovusi papus, bet su falloendoprotezu ir pradetu masturbuotis...? JAV mokesčiu mokėtojai jau protestuoja - kodel "jiems" turetu buti statomi ir is mokesciu moketoju pinigu islaikomi atskiri tualetai traukiniuose, teatruose, lėktuvuose...
Faktas, jeigu nebutu siuo "sveikuoliu" nemokamos reklamos per mas media, jie gyventu savo gyvenima ir niekam netrukdytu, o dabar mes pratinami priimti sia "demokratija" Kazin, ar Vainauskas ir Co apie tai susimasto, ar tik skaiciuoja pinigus....

Unknown rašė...

Diskusija būtų kaip diskusija - jau pripratau prie komentatorių ir su malonumu perskaitau kiekvieno nuomonę, vienam pritardama, kitam mintyse paprieštaraudama. Tik Pikc čia sunkiai derinasi, baisiai disonuoja su savo aršiais ir perdėtais palyginimais ("atkosinėja savo juodai-oranžinius vatos gumulus, svaigsta apie "pasaulinius sąmokslus", bei pseudodvasingais postringavimais iš serijos "duchovnyje skrepy" juokina publiką."). Fuu..

Jei kitų negerbi, tai bent save gerbk, Pikc, jau sakiau.
Jota

ale, rašė...

Ot fruktas... "Ir iš kur mergaičiui tiek drąsos?" Pats kaip šarikovas paskutinis trykšta pykčiu viskam, naudoja tobulai įvaldytą kriminalo terminologiją, ir kaip žydas įtaisytas į konslagerį ruošiuja savo aukas, kam į dujų kamerą, o ką nušauti... - Tai bent patriotas... to internacioonalo.

Unknown rašė...

Vakar viename saite perskaičiau, kokia iš tikrųjų turi būti krikščioniška šeima, t.y. sukurta pagal Dievo valią, ir pakraupau nuo šiuolaikinės šeimos karikatūros.
Katalikišką šeimą bando apibrėžti fsspx - https://fsspx.lt/straipsniai/morale-ir-seima/kodel-zmona-turi-paklusti-vyrui, bet daug aiškiau apie tą patį rašo ortodoksų tinklapis http://3rm.info/publications/8145-kak-zastavit-zhenu-boyatsya-ili-vverennaya.html
Įdomiausia tai, kad vaikai nėra pagrindinis šeimos tikslas - jis viso labo trečioje vietoje. Svarbiausias santuokos tikslas - patirti būties pilnatvę savo antrojoje pusėje, rasti savo antrąjį "aš", rasti tą žmogų, su kuriuo galėtum susilieti taip, kad taptum viena, viena siela ir vienu kūnu. Žmogus ne pats atranda savo antrąją pusę - jis viso labo pritaria Dievo valiai, pasiuntusiai jam mylimą žmogų. Meilė - tai ir dovana, ir tam tikras Dievo įpareigojimas laisvos mūsų valios rėmuose.
Jota

Sėlis rašė...

Durneli, ir be tos konvencijos tau negalima “bobai užvošt už proto knisimą”. Tam užtenka lietuviškų įstatymų, tik jų reikia LAIKYTIS. Geriau sakyk, kad negalėsi savęs vadinti belyčiu homopedotransesksualu, tai tada suprasim tavo sielvartą.

Anonimiškas rašė...

Privalu gerbti tradicinines vertybes, ir teisę duot bobai į snukį už neklausymą.

Vingių Jonas rašė...

Mauči boba, tuoj gauni į snukį.

Pikc rašė...

Akivaizdu, kad psichelis piktybiškai nesigydo. :)
Ne, rimtai, KIEK nupušus reikia būti, kad nesuprastum, kaip debiliškai su tokiais pezalais atrodai? Nenustebsiu, jei ligonėlis įsivaizduoja "gerą bajerį suskėlęs", arba dar "kiečiau" - "neonacius patrolinęs" ("ыгыгыгыгы!"). :D

stv rašė...

Užtenka vieno moralinio autoriteto ir žmonių pilietiškumo kad savo žmones išdavusi valdžia būtų nuplauta kaip mėšlas. Tai rodo šviežias Armėnijos pavyzdys.

stv rašė...

Prašau ant jo nepykti- gal AIDS serga žmogus, gal analinis vibratorius sulūžo. Visiems blogų dienų būna.

Pikc rašė...

ŠAUNIAI, pone Stasy! Kaip sako, nei pridėsi, nei atimsi. :)

stv rašė...

O man liūdna kad kad turėjusi būti normali protingų žmonių diskusija tokiu kampu pasisuka...

Anonimiškas rašė...

Tai laikai atėjo, seniau juodojo maro bijojo, o dabar baltąjį malonumo marą, visokiais būdais skatina, esmė ta pati, tik juodasis naikina greit, o baltasis naikina lėtai.

item