ES siūlo mažinti finansavimą Lietuvai

y-news.lt Premjeras Saulius Skvernelis  Briuselyje susitiko su Europos Komisijos pirmininku Jean-Claude Juncker bei kitais atsakingai...


Premjeras Saulius Skvernelis  Briuselyje susitiko su Europos Komisijos pirmininku Jean-Claude Juncker bei kitais atsakingais eurokomisarais ir pristatė Lietuvos poziciją dėl naujosios ES daugiametės finansinės programos.

EK praeitą savaitę patvirtino 2021–2027 metų daugiamečio biudžeto projekto detalesnį pasiūlymą. Per šį laikotarpį regionų plėtrai Lietuva iš ES gaus 6,901 mlrd. eurų. Tai 7,9 proc. mažiau nei dabartiniame septynerių metų biudžete.

Susitikimo metu EK pirmininkas J. C. Juncker sutiko, kad naujajai ES finansinei perspektyvai ir biudžeto korekcijoms įtakos turi Didžiosios Britanijos pasitraukimas iš Bendrijos, tačiau tikino, kad į mažų ES šalių narių interesus vis dėlto bus atsižvelgta. Jis pasiūlė sudaryti darbo grupę, kuri padėtų dar papildomai pasiderėti dėl naujojo ES biudžeto prieš galutinius susitarimus.

„Pagrindinis mūsų rūpestis – ženklus Sanglaudos ir Bendros žemės ūkio politikos finansavimo mažinimas. Taip pat aktualus Ignalinos AE, infrastruktūrinių projektų, sienų apsaugos, kaimynystės politikos finansavimas.  Džiaugiuosi, kad pokalbiai su eurokomisarais  ir ponu J.C. Junkeriu buvo labai šilti ir konstruktyvūs, buvome išgirsti ir esame nusiteikę konstruktyviai siekti progreso derybose dėl naujojo Sąjungos biudžeto“, – teigia Premjeras S. Skvernelis.

Susiję

Demokratija ir valdymas 5488966525088184409
item