Vokietijos žemė krikščionišką tapatybę akcentuos kryžiais vyriausybės pastatuose

www.bernardinai.lt Naujai prisaikdintas Bavarijos premjeras vienu pirmųjų savo žingsnių nusprendė žemės jurisdikcijai priklausančiuos...


Naujai prisaikdintas Bavarijos premjeras vienu pirmųjų savo žingsnių nusprendė žemės jurisdikcijai priklausančiuose pastatuose įtvirtinti krikščionišką tapatybę. Kaip skelbia „Deutsche Welle“, Markusas Soderis, priklausantis Krikščionių socialinei sąjungai, antradienį paskelbė, kad nuo birželio 1 dienos kiekviename viešajame pastate privalės kabėti kryžius. 

M. Soderis argumentuoja, kad taip bus aiškiai išreikšta bavariškoji tapatybė ir krikščioniškosios vertybės. Jis pats asmeniškai kryžių jau pakabino Bavarijos kanceliarijoje, Miunchene.

Bavarijos premjeras argumentuoja, kad jo sprendimas nepažeidžia konstitucinių nuostatų dėl religinio neutralumo, nes kryžius šiuo atveju yra ne religinis, o bavariškosios tapatybės simbolis. 

2016 metų duomenimis, 50,5 proc. Bavarijos gyventojų laikė save katalikais, o 18,8 proc. – protestantais.

M. Soderio sprendimas, tiesa, galios tik Bavarijos vyriausybei priklausančiuose pastatuose.

Bernardinai.lt - Interneto dienraštis

Susiję

Europa 272373063264276016

Rašyti komentarą

7 komentarai

Pikc rašė...

Bernardinai "kukliai" nutyli, kad ta Krikščionių socialinė sąjunga - alach-babachų importuotojos merkelienės bendražygiai, o kryžių kabinimo akcija skirta balsų iš AfD perviliojimui. ;)

Anonimiškas rašė...

nesutikčiau, bent jau "importo" klausimu nuomonės koalicijoj skiriasi.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Bet "importo priešininkai" vis dėlto SUDARĖ koaliciją su "importo entuziastais", taip padėdami pastariesiems išlikti valdžioje. Ko verti pasisakymai, jei darbai liudija priešingai? Ir, beje, jeigu jau jie taip prieš nelegalų "importą", tai turėtų būti bendraminčiai su AfD - bet juk eina PRIEŠ juo? Man jie kažkuo primena libkonus Lietuvoje - tie irgi skelbiasi esą didūs patriotai, medžiodami patiklesnių pensininkų ir šiaip naivuolių balsus - o kokia jų reali veikia?

Anonimiškas rašė...

joo,gali būti ir taip.Pajuto iš kur vėjas pučia ir suskubo persiorientuoti.

Anonimiškas rašė...

Ar tiesa, kad iš CDU į AfD perėjo nemažai CDU intelektualų? Jei taip, galimas kiek sudėtingesnis, racionaliai apskaičiuotas politinės kombinatorikos procesas - greičiausiai relią sitauciją Vokietijoje ir galimas tendencijas aiškiai mato ir suvokia ne tik AfD ir jų elektoratas.

Pikc rašė...

Matyti realią situaciją ir tendencijas, aišku, gerai - tik štai klausimas, kas po to? Ar siekiama spręsti iškilusias problemas, ar tiesiog ta situacija pasinaudoti savo partijos populiarumui didinti ir rinkėjų balsams pritraukti? Mano akimis žiūrint, tas kryžių kabinimas yra tokio paties lygio viešųjų ryšių/reklaminė akcija, kaip parodomasis liberastų stojimas į Šaulių sąjungą Lietuvoje. Arba jei kokie nors tomeševskinių separatistų koalicijos partneriai iškeltų reikalavimą ant visų pastatų valstybines vėliavas iškabinti.

Petras Šidagis rašė...

Drąsa, kurios mums labai trūksta. Be Jėzaus Kristaus vargu ar įmanomas mūsų valstybingumas, kuris prasidėjo karaliaus Mindaugo Lietuvos krikštu..

item