Višegrado grupės atstovai: „Šeima yra svarbiausia prigimtinė visuomenės ląstelė“

www.laisvavisuomene.lt 2018 m. kovo 28 d. Budapešte įvyko Višegrado grupės (toliau – V4) ministerijų, dirbančių su šeimos klausimais,...


2018 m. kovo 28 d. Budapešte įvyko Višegrado grupės (toliau – V4) ministerijų, dirbančių su šeimos klausimais, atstovų susitikimas. Susitikimo pabaigoje Vengrijos Žmogiškųjų išteklių ministras Zoltanas Balogas, Čekijos Administracinių reikalų ir socialinės politikos viceministrė Jana Hanzlikova, Lenkijos Šeimos, socialinės politikos ir darbo ministrė Elzbieta Rafalska bei Slovakijos Socialinių ir šeimos reikalų ministerijos generalinis sekretorius Branislavas Ondrusas pasirašė pareiškimą:

Mes, už šeimos politiką V4 šalyse atsakingų ministerijų atstovai, šiuo pareiškimu patvirtinime savo sutarimą, kad šeima yra svarbiausia prigimtinė visuomenės ląstelė, ant kurios yra kuriamos visos kitos bendruomenės ir tautos, bei dalinamės požiūriu, jog šeimos gerovė yra socialinės politikos klausimas bei tautos ateities gyvenimo kokybės garantas. Šeima yra bendras nacionalinis, europinis ir pasaulinis pagrindas, kurį privalu rūpestingai saugoti.

Kaip V4 šalių atstovai deklaruojame, kad remiame šeimų stiprinimą, kadangi šeima yra demografinių iššūkių sprendimo būdas.

Privalome patvirtinti, jog šeima kaip pamatinis visuomenės vienetas turi sulaukti apsaugos ir paramos, reikalingos tam, kad šeima galėtų pilnavertiškai atlikti savo vaidmenį bendruomenėje, o vaikai augtų pažįstamoje aplinkoje, laimingoje, mylinčioje ir supratingoje atmosferoje.

Keturios Višegrado šalys vaikus ir jaunimą traktuoja kaip esminius tvariai plėtrai ir pabrėžia šeimas remiančios politikos, kuri įgalintų jas užauginti sekančias kartas, poreikį.

Kaip ministerijų, V4 šalyse atsakingų už šeimos politiką, atstovai, remdamiesi pažinimu ir keisdamiesi gerąja patirtimi, mes dedame daugiau pastangų nacionalinio bendradarbiavimo šeimos politikos srityje skatinimui.

Višegrado grupė yra keturių Vidurio Europos šalių (Čekijos, Lenkijos, Slovakijos ir Vengrijos) forumas, kur jos dalinasi patirtimi ir ieškoti bendrų pozicijų sprendžiant regiono ir ES problemas. Višegrado grupė buvo įkurta 1991 metais.

Susiję

Europa 1273756866075484444
item