Atviros Lietuvos fondas kviečia į diskusiją apie musulmonus Europoje ir Lietuvoje

Kovo 19 dieną, 18 valandą, Atviros Lietuvos fondas organizuoja diskusiją  „Musulmonai Lietuvoje ir Europoje“. Diskusija vyks fondo patalp...

Kovo 19 dieną, 18 valandą, Atviros Lietuvos fondas organizuoja diskusiją „Musulmonai Lietuvoje ir Europoje“. Diskusija vyks fondo patalpose, Didžioji g. 5. 

Po 2001 m. rugsėjo 11 d. įvykių JAV vakarų visuomenių požiūris į musulmonus dažnai apibūdinamas kaip islamofobija. Viešojoje erdvėje pasigirsta nuogąstavimai dėl musulmonų atnešamų pokyčių Europos ir JAV visuomenių demografinėms situacijoms. 2015 m. pabėgėlių krizės sukrėsta Europa iki šiol sunkiai atsigauna, kai kurios šalys atsisako priimti nuo karo bėgančius žmones, vertindami šiuos tik pagal jų religiją. Tačiau musulmonai Europoje gyvena jau daugiau nei šešis šimtus metų, yra lojalūs piliečiai. Atrodo, visuomenės baimes sužadina tik naujieji musulmonai” ir jų vaizdiniai, tačiau stereotipizuojama viena iš pasaulinių religinių tradicijų. Ar islamofobija turi pagrindo? Ką ir kodėl mes (ne)žinome apie islamą ir musulmonus Lietuvoje ir Europoje? 

Diskusijoje dalyvaus islamo ir žmogaus teisių ekspertai: 

VDU prof. dr. Egdūnas Račius, 2018 m. Edinburgo universitete išleidęs knygą “Muslims in Eastern Europe” (https://edinburghuniversitypress.com/book-muslims-in-eastern-europe.html)
Lietuvos žmogaus teisių centro ekspertė Birutė Sabatauskaitė
Istorikas dr. Darius Baronas
Politologas, VU filosofijos doktorantas Vytautas Sinica

Diskusiją moderuos: Atviros Lietuvos fondo valdybos pirmininkė prof. dr. Milda Ališauskienė.

Maloniai prašome registruotis http://bit.ly/diskusija-apie-musulmonus iki kovo 18 dienos.

Susiję

Vytautas Sinica 4158215344577278324
item