Macrono atstovas: „Briuselis neturėtų „žeminti“ Britanijos Brexito derybose, kitaip visa ES gali subyrėti“

Prancūzijos Prezidento atstovas spaudai teigė, jog bekompromisė derybų prieiga sustiprins anti-ES sentimentus žemyne, kuriuos pakurstyti ...

Prancūzijos Prezidento atstovas spaudai teigė, jog bekompromisė derybų prieiga sustiprins anti-ES sentimentus žemyne, kuriuos pakurstyti gali vyriausiojo derybininko, Michaelio Barnierio, pozicija.

Prancūzija įspėjo kitas ES šalis, jog Britanijos baudimas tik paskatins naujas išstojimo iš ES kampanijas Sąjungoje.

Emmanuelio Macrono dešinioji ranka teigė, jog Briuselis „niekada neturėtų žeminti“ išstojančiosios narės.

Benjaminas Briveaux spėja, jog Jungtinės Karalystės baudimas tik įžiebs dar didesnį rinkėjų palaikymą euro-skeptiškoms partijoms artėjančiuose rinkimuose.

En Marche! parlamento frakcijos narys, kuris taip pat yra ir partijos atstovas spaudai bei artimas Macrono sąjungininkas savo pastebėjimus išsakė Anglo-amerikiečių spaudos asociacijai Paryžiuje.

Jis teigė: „Mūsų pozicija yra paprasta. Negali būti jokių klausimų apie kieno nors baudimą kai kalba eina apie Brexit.“

„Tai būtų pats blogiausias dalykas, kuris gali nutikti ir, aš manau, tai sustiprintų anti-europietiškus sentimentus daugelyje šalių, kuriuose metų bėgyje mes turėsime rinkimus.“

Bet taip pat jis pabrėžė, jog eurokratai turi būti griežti, užtikrinant jog ir Theresa May nesuskaldys ES vienybės derybų metu.

Griveaux sakė: „Bet koks bandymas išsirinkti sau naudingas sąlygas („cherrypicking“), „kai lieka užtikrinta viena laisvė, bet kitos ne“, negali būti net svarstomas“.

„Negali būti dvišalių sutarčių su skirtingomis valstybėmis. 27 valstybių stiprybė slypi tame, jog jos turi vieną atstovą, šiuo atveju Michaelį Barnierį, kuris derybas vykdo visų 27 valstybių vardu.“

Griveaux išsakė savo pastabas po to, kai buvo pranešta, jog apie 12 valstybių-narių planuoja maištą prieš beveik bekompromisę derybų liniją, palaikomą Paryžiaus ir Berlyno.

Charlesas Grantas, Europos reformų centro direktorius, teigė, jog daugelis ES šalių yra nepatenkintos šios poros ir Europos komisijos siūloma „siaura ir nelanksčia sutarties apimtimi, kurią jos nori pasiūlyti Britanijai“.

Versta ir thesun.co.uk


Susiję

Pasaulis 4585480874389819142
item