Kanadoje penkiamečiai bus privalomai mokomi apie homoseksualumą

Kanados Kvebeko provincija neseniai nusprendė įvesti privalomas pamokėles apie homoseksualumą visų amžiaus kategorijų vaikams. Kaip i...

Kanados Kvebeko provincija neseniai nusprendė įvesti privalomas pamokėles apie homoseksualumą visų amžiaus kategorijų vaikams.

Kaip informavo CBC News, nuo 2018 m. rugsėjo mėnesio vaikai „gaus trumpą paaiškinimą apie kūdikio atsiradimą“. Jau penkiamečiai bus „informuojami apie tai, kaip kiaušialąstė ir spermatozoidas yra reikalingi embriono atsiradimui bei supažindinami su skirtingais šeimų tipais, įskaitant ir homoseksualias šeimas“. Taip pat jie išmoks sąvokų, vartotinų apibūdinant moterišką ir vyrišką kūną, įskaitant ir tokias sąvokas kaip penis, vagina, sėklidės.

McGill universiteto profesorė Lisa Trimble, besispecializuojanti lytiniame švietime, teigia, kad šią informaciją vaikams būtina perteikti tam, kad „šie galėtų apsisaugoti nuo seksualinio išnaudojimo ir prievartos“.  Švietimo ministras Sebastienas Proulxas argumentavo, kad labai svarbu, jog vaikai išmoktų apie brendimą prieš pradėdami su juo eksperimentuoti. Taip pat jis pareiškė, kad 13-14 metų paaugliai turėtų išmokti apie sutikimą dėl lytinių santykių, seksualinę agresiją ir „pozityviai žiūrėti į prezervatyvų naudojimą“.

Britų Kolumbijos, Albertos ir Ontarijo provincijos irgi ruošiasi panašios lytinio švietimo programos įdiegimui. Jie seka Kvebeko, kuris šį ugdymą iki kitų metų antrojo semestro pradžios, padarys privalomu visose savo 3 111 mokyklų, pavyzdžiu.

Kvebeko mokytojų profsąjungos prezidentas Denis Simardas pasisakė prieš šį edukacinį planą, tarp kitų motyvų nurodydamas ir tai, kad mokytojai nėra pasiruošę dėstyti tokio tipo turinio.


Susiję

Šeimos politika 5362187792438562261
item