Andrius Švarplys. Apie senuosius ir naujuosius bebrus

Yra likęs vienas įdomus klausimas, apie senuosius ir naujuosius bebrus. Ką reikės daryti, kaip toliau gyventi, kai paaiškės, kad LRT ...

Yra likęs vienas įdomus klausimas, apie senuosius ir naujuosius bebrus.

Ką reikės daryti, kaip toliau gyventi, kai paaiškės, kad LRT tapo grupės-šutvės-arba tiesiog „šeimos“ valdoma nacionalinių pinigų įsisavinimo šėrykla?

O kad taip iš tiesų ir yra jau liudija eilė faktų: Jakilaičio „šeimynėlės“ biznis, apraizgęs LRT ir Užsienio reikalų ministeriją – faktas; beprecendentis antivakarietiškas viešų lėšų slėpimas po konfidencialiomis sutartimis – faktas; Tautos atstovybės, Seimo, arogantiškas paniekinimas – faktas; sutartinai sukeltas gynybinis furoras, nukreipiant dėmesį į seną naujieną (kad Lietuvos žemės rinkoje dėl netobulos ir nuolat besikeičiančios įstatyminės bazės vyrauja landos stambiems žemvaldžiams) – faktas; sutartys su itin aukštomis, šimtatūkstantinėmis, sumomis – faktas.

Mes, politikos apžvalgininkai, jau seniai, tiesą sakant, nuo „Spaudos klubo“ ir ypač „valstybininkų” laikų, pastebėjome LRT „klano“ bruožų – itin grubų politinį šališkumą. Bet negalėjome įsivaizduoti, kad viskas paremta tokiu materialiu pagrindu.

Grįžtant prie klausimo. Kaip reikės gyventi toliau?

Juk visas pažangusis, vakarietiškas, viešosios nuomonės formavimo elitas jau yra viešai pritaręs Siaurusevičiaus chebros platinamam smegenų plovimui. Pažiūrėkim: A.Siaurusevičius-R.Paleckis-A.Matonis-Ž.Pečiulis; E.Jakilaitis, R. Miliūtė, R.Valatka, H.Mackevičius su visom „Dvyračio žiniom“, A.Tapinas, Šarūnas Černiauskas, V.Sinkevičius (etatinis konstitucinės teisės komentatorius); delfi.lt, 15min., lrytas.lt (V.Bruveris). Turbūt kai ką ir praleidau. O kur aptarnaujantis personalas: ekspertai, komentatoriai, veikėjai iš antro-trečio „šeimos” rato?

Ir čia tik p*st! ir pasirodo, jog visas šis Elitų Elitas, kuris taip uoliai valė Lietuvą nuo komunistinės praeities užsilikusių bebrų, plojant visai išrinktajai Facebooko grietinėlei – ateities Lietuvai – patys niekuo nesiskiria nuo tų pačių bebrų! Jie gynė LRT šeryklą. Pažangioji, jaunoji, išsilavinusioji, bebrus trolinusi Lietuva, pasirodo, buvo pamauta „naujojo bebryno”.

Situacija panaši į Liberalų Sąjūdžio: mūsų vakarietiškas jaunimas taip tikėjo labiausiai vakarietiška partija, o ši, pasirodo, buvo nuo pačio viršaus persmelkta korupcija.

Nenustebčiau, kad vėliau prasidės postų trynimas ir įsisuks ta pati plokštelė: „mes to nežinojome!”, „tai skandalas!”, „aš tik kėliau klausimus dėl žemės!”. Ir taip prasidės antras durnių gaudymo raundas. Na, panašiai kaip ir su šlovinguoju Liberalų Sąjūdžiu.

Kaip toliau gyvens Lietuva? O klausimas iš tiesų rimtas.


Susiję

Įžvalgos 8153853622894435407
item