Siūlo internete prekiauti receptiniais vaistais, o nereceptiniais – ir parduotuvėse

Sveikatos apsaugos ministerija siūlo įteisinti galimybę receptiniais vaistais prekiauti internetu, o būtiniausius nereceptinius medikamen...

Sveikatos apsaugos ministerija siūlo įteisinti galimybę receptiniais vaistais prekiauti internetu, o būtiniausius nereceptinius medikamentus parduoti ne tik vaistinėse. Pasak ministro Aurelijaus Velygos, įvedus platesnes vaistų pardavimo galimybes, jie taptų lengviau prieinami pacientams.

Ministro teigimu, naujovė leistų elektroninį receptą gavusiam pacientui pačiam pasirinkti: ar eiti pirkti receptinių vaistų į vaistinę, ar šiuos vaistus įsigyti internetu. Dar vienas siūlymas – galimybė kai kuriuos nereceptinius vaistus įsigyti ne tik vaistinėse – pagelbėtų staiga sunegalavusiems žmonėms. Tikėtina, kad nereceptiniais vaistais prekiautų visą parą dirbančios parduotuvės ar degalinės. 

Ministerija atkreipia dėmesį, kad tokia prekyba būtų griežtai kontroliuojama, o parduodami  tik patys būtiniausi medikamentai, pavyzdžiui, vaistai nuo skausmo ar uždegimo, antiseptiniai preparatai ir kita. Be to, siūloma leisti savo vaistines steigti poliklinikoms ir kitoms gydymo įstaigoms.


Susiję

Ekonomika 4329717929609692598

Rašyti komentarą

item