D. Trumpas išplėtė draudimą atvykti į JAV, pridėdamas dar tris šalis

Jungtinės Valstijos išplėtė kelionių į šią šalį draudimą, jis taip pat bus taikomas žmonėms iš Šiaurės Korėjos, Venesuelos ir Čado, infor...

Jungtinės Valstijos išplėtė kelionių į šią šalį draudimą, jis taip pat bus taikomas žmonėms iš Šiaurės Korėjos, Venesuelos ir Čado, informuoja BBC.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas vėlai sekmadienį pranešė šį sprendimą. Baltųjų rūmų teigimu, kelionių apribojimai išplėsti, peržvelgus iš užsienio vyriausybių gautą informaciją.

Trys naujos šalys prisijungia prie penkių kitų su kelionių draudimais susiduriančių šalių: Irano, Libijos, Sirijos, Jemeno ir Somalio, tuo tarpu Sudanui buvo panaikinti apribojimai. Kalbant apie Venesuelą, draudimas bus taikomas tik vyriausybės pareigūnams ir jų šeimų nariams.

„Svarbiausias mano prioritetas – padaryti Ameriką saugią“, – teigė JAV lyderis.

Pirmajam D. Trumpo kelionių draudimui teko susidurti su įvairiais teisiniais sunkumais. Nors birželį Aukščiausiasis teismas iš dalies atnaujino D. Trumpo draudimą musulmonams atvykti į JAV, spalį teismas nuodugniai išnagrinės šią bylą.

Į sąrašą įtraukus Šiaurės Korėją ir Venesuelą, jis tampa nebe musulmonų draudimu, o tai reiškia, kad ne visose sąraše atsidūrusiose šalyse daugiausiai gyventojų yra musulmonai. Nauji apribojimai įsigalios spalio 18 dieną, tačiau nebus taikomi galiojančias vizas jau turintiems asmenims.


Susiję

Šiaurės Amerika 1915069033129107152
item