YouTube imasi aktyviai kovoti su „neapykantos kalba“

Google pradeda kol kas didžiausią kampaniją prieš tai, ką vadina „ekstremistiškais“ portale YouTube patalpintais vaizdo įrašais. Portal...

Google pradeda kol kas didžiausią kampaniją prieš tai, ką vadina „ekstremistiškais“ portale YouTube patalpintais vaizdo įrašais.

Portalas Bloomberg gavo naujas kompanijos Google valdomo portalo YouTube gaires, kuriose aprašomos priemonės kovai su „neapykantos kalba“ ir „potencialiai kontroversiškais ar įžeidžiais“ vaizdo įrašais.

Tarp gairėsi numatytų priemonių yra įspėjimai vaizdo įrašų žiūrovams, tokių įrašų reklamos blokavimas ir sąlygų sudarymas, kad juos būtų sunkiau surasti portalo lankytojams.

Gairėse nurodoma, jog „neapykantos kalbą“ skleidžiantys vaizdo įrašai bus blokuojami, o „potencialiai kontroversiškiems ar įžeidiems“ vaizdo įrašams bus išjunginėjamos tam tikros funkcijos.

Tarp vaizdo įrašų, kuriuos ruošiamasi cenzūruoti, nurodomi ir tokie, kuriuose vaizduojamas „kurstomasis religinis ar viršenybinis (angl. supremacist) turinys“.

Savaitę prieš šių gairių pasirodymą YouTube apribojo prieigą prie daugiau kaip 900 evangelisto Michaelo Browno vaizdo įrašų įvairiomis krikščioniškomis temomis. Viename ir vaizdo įrašų vaizduotas interviu su buvusiu Kukluksklano nariu, o dabar juodaodžių protestantų pastoriumi.

Šių metų gegužę YouTube pašalino organizacijos Centras medicinos progresui (Center for Medical Progress) įkeltą slapta konferencijoje apie abortus nufilmuotą vaizdo įrašą. Youtube taip pat pašalino ir šio vaizdo įrašo kopiją, įkeltą portalo LifeSiteNews, teigiant, kad jame vaizduojamas „netinkamas turinys“.

Birželį pašalintas dar vienas LifeSiteNews įkeltas vaizdo įrašas, kuriame nufilmuota kaip maža mergaitė stebi beveik nuogą vyrą, šokantį gėjų parade. Priežastis, kurią Youtube nurodė pašalindama šį vaizdo įrašą, buvo ta, kad juo esą seksualizuojami mažamečiai, nors jis kaip tik stengėsi parodyti, kaip šį dalyką daro LGBT judėjimui priklausantys asmenys. Tuo tarpu Youtube nepašalina iš tikro mažamečius seksualizuojančių vaizdo įrašų, tokių kaip šis, kuriame vaizduojami tėvai, mokantys savo vaikus masturbuotis.

Už gyvybės apsaugą nuo pradėjimo akimirkos ar šeimos apsaugą kovojančios organizacijos bijo, jog greitai joms bus prilipdyta „neapykantos kurstytojų", rasistų ar neonacių etiketė.

Parengta pagal Bloomberg.com ir Lifesitenews.com informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 4926465517163198111
item