Teroristiniai išpuoliai Barselonoje ir Kambrilse pražudė 13 žmonių ir bent 107 sužeidė

Ketvirtadienį maždaug 17 val. vietos (apie 18 val. Lietuvos) laiku įžymiojoje Barselonos „Las Ramblas“ gatvėje į minią rėžęsis sunkvežimi...

Ketvirtadienį maždaug 17 val. vietos (apie 18 val. Lietuvos) laiku įžymiojoje Barselonos „Las Ramblas“ gatvėje į minią rėžęsis sunkvežimis, naujausiais duomenimis, pražudė 13 žmonių ir 100 sužeidė, 15 iš jų – sunkiai, remdamasi pareigūnais skelbia „Reuters“. Pranešama, jog išpuolio aukos – iš 18 pasaulio šalių.

Ispanijos policija išpuolį prieš turistus vienoje labiausiai lankomų vietų Barselonoje pavadino teroristine ataka. Pasak „El Pais“, neilgai trukus atsakomybę už šį nusikaltimą prisiėmė „Islamo valstybė“.

Iš pradžių buvo skelbiama, jog policija sulaikė vieną įtariamąjį. Anot pareigūnų, tai – Drissas Oukabiras. Policijai išplatinus D.Oukabiro nuotrauką, pareigūnus susirado su išpuoliu nieko bendra neturintis žmogus ir papasakojo, kad gali būti, jog dokumentus pavogęs jo brolis, o jis pats išpuolio metu buvęs Žironoje – 106 kilometrai nuo Barselonos.

Kiek vėliau policija pranešė sulaikiusi dar vieną įtariamąjį, deja, kitas buvo nušautas. Už išpuolį atsakomybę prisiėmė „Islamo valstybė“. BBC praneša, kad sulaikyti su išpuoliu siejami įtariamieji yra Ispanijos piliečiai, kilę iš Meliljos ir Maroko. Vėliau paskelbta, kad buvo nušautas dar vienas asmuo.

Vietos žiniasklaida praneša, jog du ginkluoti vyrai įsiveržė į restoraną „Luna d’Istanbul“. Išpuolį išgyvenusieji pasakoja siaubą, kurį patyrė matydami, kaip žuvusiųjų kūnai buvo tempiami per Las Ramblos bulvarą, o kiti žmonės gelbėjosi kaip išmanydami.

Įvykdyta dar viena ataka – nukentėjo 7 žmonės

Ispanijoje penktadienį paryčiais įvykdytas dar vienas teroro išpuolis. Pajūrio kurorte Kambrilse automobiliui „Audi“ įsirėžus į žmones, nukentėjo šeši civiliai ir vienas policijos pareigūnas, pranešė regiono vyriausybė. 

Policija pranešė nušovusi keturis išpuolio Kambrilse vykdytojus, o dar vienas kiek vėliau taip pat mirė nuo patirtų sužalojimų. Užpuolikai vilkėjo mirtininkų liemenes.

Vienas iš šešių nukentėjusių civilių yra kritinės būklės.


Susiję

Pasaulis 1619001569183578867

Rašyti komentarą

item