L. Linkevičius: lenkiškuose pasuose neturėtų būti Aušros vartų atvaizdo

Propatria.lt nuotrauka Užsienio reikalų ministras teigia, kad naujuose lenkiškuose pasuose neturėtų būti naudojamas Vilniaus Aušros var...

Propatria.lt nuotrauka
Užsienio reikalų ministras teigia, kad naujuose lenkiškuose pasuose neturėtų būti naudojamas Vilniaus Aušros vartų atvaizdas. 

Kaip dienraščiui „Lietuvos žinios“ teigė Linas Linkevičius, nenormalu, kai tai daroma naudojant kitos valstybės vaizdus, juo labiau žinant Vilniaus krašto istoriją.

Lenkijos piliečiai gali internetu balsuoti dėl to, kaip atrodys jų naujasis pasas. Iš viso pateikta 13 grafinių motyvų, iš jų bus atrinkti šeši. Internetiniame balsavime Aušros vartų atvaizdas kol kas užima antrąją vietą. 

Sužinojus apie tokią iniciatyvą, į Lietuvos užsienio reikalų ministeriją buvo iškviestas Vilniuje reziduojantis Lenkijos laikinasis reikalų patikėtinis.


Susiję

Užsienio politika 1157110939589581637

Rašyti komentarą

9 komentarai

Anonimiškas rašė...

KOL KAS uzima antra vieta - kaip dziugu!

Anonimiškas rašė...

Aiškėja, kad ES viršūnės planuoja atsisakyti Lenkijos - geras pretekstas jos neginti ir perduoti "pilkai zonai" (po Trumpo - ir Rusijos zonai). Šiuo metu JAV su tuo nesutinka. Puikus ES manevras - atsisakius Lenkijos, ir Baltijos valstybės automatiškai perduodamos pilkai zonai. O sakė, kad nebus jokio Molotovo-Ribentropo Nr. 2.

Anonimiškas rašė...

Kas perduoda, buduli? Lenkija verzte pati verziasi. Ten tokiu nesamoniu tauzytoju kaip tu irgi pakanka

Anonimiškas rašė...

Iš tikrųjų tai draugiškas ir subtilus Lietuvos gestas, Lietuvia dera taip pat atsakyti kokia nors subtilia pagarbos ir draugiškumo išraiška. O komjaunuoliui teko nusimesti vakarietišką kaukę.

Anonimiškas rašė...

Neturetu buti naudojamas ar NETURI buti naudojamas. Skirtumas yra didelis!

Anonimiškas rašė...

Atsiprašau, pasitaisau: tai draugiškas ir subtilus LENKIJOS gestas.

Paulius rašė...

eilinė exkomsomolco, išsivertusio į eurokomsomolcą „darbo“ imitacija. Pakazuchiniai grybų karai, ignoruojant daug rimtesnes bėdas. Galima pasidžiaugti tik tuo, kad tokiais principais dirbami vyresnieji jo tovariščiai iš rytų jau sugriovė vieną imperiją. dabartiniai „vakarietiški kolegos“ griauna antrą

Anonimiškas rašė...

Blogai yra tai, kad į tokį subitlų ir, pasakyčiau, draugišką lenkų gestą yra atsakyta taip nevykusiai, kda blogesnį variantą sunku ir isivaizduoti.

cely rašė...

paskolų pasiūlymas ir projektų finansavimas

Geras draugas (-ai)
Mes esame privačių investuotojų asociacija; Mes esame
prieinama visiems, maksimali trukmė grąžinama 15 metų ir daugiau, mūsų metinė palūkanų norma yra 3%. Kreditas suteikiamas kiekvienam, kas uždirba fiksuotą mėnesio pajamų. Norėdami gauti daugiau informacijos apie paskolos pasiūlymą, prašau parašyti adresu Émail: [email protected]

NB: rimtai susilaikyti

item