Vokietija šiais metais tikisi sulaukti 300 tūkstančių migrantų vien dėl šeimų susivienijimo

Vokietijos vyriausybė paskaičiavo, kad vien dėl vadinamųjų šeimos susivienijimo taisyklių, leidžiančių į šalį atvykti joje jau esančių mi...

Vokietijos vyriausybė paskaičiavo, kad vien dėl vadinamųjų šeimos susivienijimo taisyklių, leidžiančių į šalį atvykti joje jau esančių migrantų artimiesiems, šiais metais į Vokietija turėtų atvykti iki 300 tūkstančių papildomų migrantų.

Vidaus reikalų ministerija paskelbė, jog per šešis šių metų mėnesius suteikė prieglobstį 90 tūkst. migrantų ir tikisi, kad iki metų galo priims dar 180 tūkstančių. Tai pakankamai mažas skaičius, lyginant su 2015 metais, kuomet prieglobstis buvo suteiktas maždaug milijonui migrantų.

Tačiau laikraštis Die Welt informuoja, jog į šiuos skaičius neįeina migrantai, atvykę į šalį dėl šeimos susivienijimo taisyklių, leidžiančių atsigabenti savo artimuosius. Atsakydamas į Die Welt užklausą, šalies Federalinis užsienio reikalų biuras informavo, kad dėl šio proceso šiais metais į šalį atvyks dar 200-300 tūkstančių papildomų migrantų.

Nors Vokietija jau sustabdė šeimų susivienijimo galimybę daugeliui naujų atvykėlių iki 2018 metų kovo, pareigūnai vis dar susiduria su milžinišku kiekiu seniau į šalį atvykusių migrantų paraiškų.

Parengta pagal Welt.de informaciją


Susiję

Pasaulis 9159405365507949350

Rašyti komentarą

1 komentaras

Kiemsargis rašė...

Puikus pavyzdys Lietuvai ,ką daryt , kad neišnyktume. Ane? Plačiau čia dar: Išgelbėtų nykstančią Lietuvą: kodėl mes jų bijome?


item