Ryan T. Anderson. Kodėl transseksualų tarnyba yra nesuderinama su kariuomenės realybe

Trečiadienį JAV prezidentas Donaldas Trumpas pranešė , jog nutraukia savo pirmtako Baracko Obamos prezidentavimo kadencijos pabaigoje pri...

Trečiadienį JAV prezidentas Donaldas Trumpas pranešė, jog nutraukia savo pirmtako Baracko Obamos prezidentavimo kadencijos pabaigoje priimtą sprendimą leisti transseksualams tarnauti JAV kariuomenėje.

D. Trumpas savo socialinio tinko „Twitter“ paskyroje rašė, kad pasikonsultavęs su generolais ir karo ekspertais, nusprendė, jog JAV Vyriausybė neleis transseksualiems asmenims tarnauti JAV kariuomenėje. Prezidentas sprendimą grindžia tuo, kad kariuomenė turi sutelkti dėmesį į pergalę ir negali būti apsunkinta didžiulėmis medicinos išlaidomis ir trikdžiais, kuriuos kariuomenėje sukeltų transseksualūs asmenys.

Įstatymas, kuriuo B. Obamos administracija atvėrė kelią transseksualams tarnauti JAV kariuomenėje, turėjo įsigalioti nuo liepos 1 dienos. Tačiau JAV gynybos sekretorius Jamesas Mattisas paskelbė nukelsiantis įstatymo įsigaliojimą 6 mėnesiams, kad būtų išsiaiškinta, ar įstatymas suderinamas su kariuomenės esme ir misija. Ginkluotųjų pajėgų misija yra laimėti karus ir apginti savo tautą, todėl personalo politika pirmiausiai turi prioritetizuoti kariuomenės pasirengimą ir kritinių situacijų tikslus.

Paskutinis D. Trumpo pranešimas, jog kariuomenės atsivėrimas asmenims, kurie save laiko translyčiais, yra neįmanomas, grąžina JAV kariuomenę į iki šiol galiojusią tvarką, kurią B. Obamos administracija pakeitė kadencijos pabaigoje.

Nesunku suprasti nuogąstavimus, kad prezidento B. Obamos sprendimas įteisinti transseksualių asmenų tarnybą kariuomenėje buvo politizuotas, pagrįstas genderizmo ideologija ir naudojo kariuomenę novatoriškos socialinio teisingumo kultūros propagavimui: transseksualumo ir kontroversiško lyties sutrikimo traktavimo normalizavimui.

Deja, 41 proc. save transseksualiais laikančių asmenų bando nusižudyti. Palyginus šią statistiką su 4,6 proc. likusios populiacijos atstovų, tai – milžiniškas skaičius. Asmenys, kuriems atlikta lyties keitimo operacija, nusižudyti bando 19 kartų dažniau. Taip pat asmenys, save suvokiantys kaip transseksualius, daug dažniau už likusius kenčia nuo psichologinių ir socialinių problemų, pavyzdžiui, nerimo, depresijos, narkotinių medžiagų priklausomybės. Ši statistika privalo būti įvertinta kariuomenės misijos kontekste.

B. Obamos sprendimas ignoruoti šią realybę bei transseksualius asmenis, ir taip statistiškai patiriančius ženkliai didesnę savižudybės riziką, pastatyti į kone labiausiai stresą keliančia erdvę – kovos lauką – yra nerūpestingas.

Net ir tie, kurie nepritaria mano nuomonei dėl transseksualių asmenų, turėtų pripažinti, jog šis B. Obamos sprendimas dėl transseksualių asmenų kariuomenėje turi rimtų praktinių keblumų. Pateikiu kelis apmąstymus.

Tarnaujančių asmenų privatumas privalo būti saugomas. Tai reiškia, kad nei vienas karys, įskaitant ir translyčius, neturėtų naudotis kitos lyties asmenims pritaikyta infrastruktūra, pavyzdžiui, tualetais, persirengimo kabinomis, dušais, kareivinėmis ir t.t. Atsižvelgiant į kariuomenės patalpų pobūdį, neaišku, kur transseksualūs asmenys gyventų.

Visi kariai visą laiką privalo būti pasiruošę kovai. Tačiau transseksualūs kariai, kuriems atlikta lyties keitimo operacija, privalo reguliariai lankytis gydymo įstaigose ir dalyvauti hormonų terapijoje, todėl nėra aišku, kaip toks asmuo galėtų būti dislokuojamas kur reikalinga.

Visiems kariams turi būti taikomi tie patys fizinio pasirengimo standartai, kurie atitiktų jų biologinę lytį, o ne subjektyvią lyties raišką. Vyrams, kurie save laiko moterimis, neturėtų būti taikomi žemesni fizinio pasirengimo standartai nei kitiems vyrams. Fizinis pasirengimas turi atitikti kūną ir taip būtų efektyviausias mūšyje.

Mokesčių mokėtojų kariuomenei skiriamos lėšos neturėtų didėti dėl transseksualių asmenų terapijos. Didėjančios išorės grėsmės ir reikalingo atsako akivaizdoje, kariuomenės resursai negali būti perskirstomi translyčių asmenų terapijai apmokėti – net eiliniai amerikiečiai neaprūpinami bazine sveikatos apsauga.

Kariuomenės medikų, kapelionų, vadovaujančių pareigūnų ir karinės tarnybos kolegų medicininiai sprendimai, sąžinės ir religijos laisvė turi būti gerbiami. Nebent ir kol nebus rastas būdas gerbti visas paminėtas sąlygas, šių asmenų tarnyba neturėtų būti trikdoma.

Versta iš Dailysignal.com


Susiję

Ryan T. Anderson 6258672822979970820
item