Masinė imigracija lemia dramatišką Italijos visuomenės demografinę kaitą

Vis mažėjančio gimstamumo ir masinės imigracijos kombinacija lemia, jog jei tendencijos išliks tokios pačios, migrantai Italijoje jau 206...

Vis mažėjančio gimstamumo ir masinės imigracijos kombinacija lemia, jog jei tendencijos išliks tokios pačios, migrantai Italijoje jau 2065 metais sudarys daugiau nei 40 proc. visų gyventojų.

Organizacija Centro Machiavelli praneša, jog 1964 metais vienai moteriai Italijoje teko 2,7 vaiko, tuo tarpu dabar tenka vos 1,5 vaiko ir nepanašu, kad ateityje šalis gali pasiekti kartų kaitai reikalingą 2,1 vaiko rodiklį.

Šių metų pradžioje Italijoje gyveno 5 milijonai migrantų - tai 25 proc. daugiau nei 2012 metais ir net 270 proc. daugiau nei 2002 metais. Tuo metu migrantai sudarė vos 2,38 proc. Italijos gyventojų, o dabar sudaro jau 8,33 proc.

Net ir tarp gimstančių vaikų Italijoje šiuo metu gimsta daugiau migrantų vaikų nei vietinių italų atžalų. Todėl nestebina, jog visada didesniu gimstamumu pasižymėjusius Italijus pietus dabar lenkia šiaurė ir ypač Lacijaus regionas, kuriame didžiausia migrantų koncentracija,

Centro Machiavelli skaičiuoja, kad jei išliks dabartinės tendencijos, 2065 metais pirmos arba antros kartos migrantų Italijoje bus 22 milijonai - daugiau nei 40 proc. visos populiacijos.

Koks staigus demografinis pokytis vyksta Italijoje, galima suprasti atsiminus, jog dar 2001 metais migrantai šioje šalyje sudarė vos 1 proc. visų gyventojų.

Centro Machiavelli specialistai taip pat atkreipia dėmesį, jog nerima kelia tai, kad imigracija į Italiją daugiausia vyksta tik iš kelių šalių, o tai paprastai lemia „uždarų, homogeniškų bendruomenių, negalinčių integruotis į šeimininkų visuomenę, formavimąsi“.

Parengta pagal Centromachiavelli.com ir Breitbart.com informaciją

Susiję

Pasaulis 8432820480346556259

Rašyti komentarą

1 komentaras

O čia patarimas Lietuvai. Gūglinam : rašė...

Išgelbėtų nykstančią Lietuvą: kodėl mes jų bijome?


item