Įsigalioja naujas kompensuojamųjų vaistų kainynas

Pasak Sveikatos apsaugos ministerijos, iš beveik 2 tūkst. sąraše esančių medikamentų pinga daugiau kaip 1 tūkst. pavadinimų vaistai.  Kai...

Pasak Sveikatos apsaugos ministerijos, iš beveik 2 tūkst. sąraše esančių medikamentų pinga daugiau kaip 1 tūkst. pavadinimų vaistai.  Kai kurie medikamentai kainuos tris kartus mažiau nei iki šiol.

Pasak Sveikatos apsaugos ministerijos, jei kompensuojamųjų vaistų kainyne yra trys ar daugiau vaistų pavadinimų su ta pačia veikliąja medžiaga, jie nebegalės būti daugiau kaip dešimtadaliu brangesni nei tokiose šalyse kaip, tarkim, kaimyninėse Lenkijoje, Latvijoje ar Estijoje.

Iki šiol vaistai Lietuvoje galėjo būti iki 40 proc. brangesni nei kitur. Pasak ministerijos, neišbraukta nė viena veiklioji medžiaga, kurių kainyne yra beveik 500.

Prognozuojama, kad įsigaliojus naujam kainynui, pacientai per metus turėtų sutaupyti apie 20 mln. eurų, kuriuos anksčiau primokėdavo už vaistus. Be to, tikimasi sutaupyti ir 9 mln. Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšų. Už jas ketinama į kompensuojamųjų vaistų kainyną įtraukti naujų medikamentų.


Susiję

Ekonomika 5110526119598962843

Rašyti komentarą

item