D. Grybauskaitė remia JAV sankcijas Rusijai: vyksta ginčas tarp ateities ir stagnacijos

Propatria.lt nuotrauka Prezidentė Dalia Grybauskaitė dar kartą reiškė paramą naujoms Jungtinių Valstijų sankcijoms Rusijai. Tai D. Gryb...

Propatria.lt nuotrauka
Prezidentė Dalia Grybauskaitė dar kartą reiškė paramą naujoms Jungtinių Valstijų sankcijoms Rusijai. Tai D. Grybauskaitė sakė po Baltijos šalių lyderių susitikimo Taline su Jungtinių Valstijų viceprezidentu Mike`u Pence`u. Lietuvos vadovė sako, kad dalies Europos šalių nuomonės dėl šių sankcijų skiriasi, nes kai kurios iš jų vis dar tebeplėtoja energetinius projektus su Rusija.

„Turbūt [skirtingų nuomonių į sankcijas Rusijai – LRT.lt] skilimu nevadinčiau. Vertinčiau tai labiau kaip ekonominio vystymosi modelio pasirinkimą.

Vis dar kai kurios Europos šalys pririštos „prie vamzdžio“, kai jau yra modernesnės technologijos, yra nauji LNG terminalai. Ateityje vamzdis praktiškai neturės prasmės. Tai rodo, kad Europa vis dar konservatyvi ir stagnuoja savo vystymesi, tuo tarpu kai mes turime LNG [terminalą – LRT.lt], mes nebepriklausome nuo jokio vamzdžio, mes galime pasirinkti iš viso pasaulio geriausia kaina dujas.

Deja, Europa renkasi priklausomybę, savo rankų ir potencialo surišimą. Veikiausiai dabar vyksta ginčas tarp ateities ir stagnacijos“, – LRT RADIJUI teigė prezidentė Dalia Grybauskaitė.


Susiję

Užsienio politika 8939454562050147271

Rašyti komentarą

15 komentarų

Anonimiškas rašė...

Žodžiai gana diplomatiški, tačiau užuomina apie Vokietijos ir Co sąmoningą, nors nelogišką priklausomybės ir savo surišimo bei pririšimo pasirinkimą labai aiški.

Anonimiškas rašė...

Lietuvoje darosi įdomu – vakar stebėjau naują informacinės blokados stadiją. Grybauskaitės interviu blokavo Delfio, Lryto portalai, LNK, TV3, dar kai kas cenzūravo. Ką ji pasakė:

„Vis dar kai kurios Europos šalys pririštos „prie vamzdžio“, kai jau yra modernesnės technologijos, yra nauji LNG terminalai. Ateityje vamzdis praktiškai neturės prasmės. Tai rodo, kad Europa vis dar konservatyvi ir stagnuoja savo vystymesi, tuo tarpu kai mes turime LNG terminalą, mes nebepriklausome nuo jokio vamzdžio, mes galime pasirinkti iš viso pasaulio geriausia kaina dujas.
Deja, Europa renkasi priklausomybę, savo rankų ir potencialo surišimą. Veikiausiai dabar vyksta ginčas tarp ateities ir stagnacijos“.
Trumpo pergalė bei gana energingi bandymai ardyti Rusijos – Turkijos – Irano – Kataro –Kinijos - Š. Korėjos ašį užklupo visai nepasiruošus, todėl galutinai neparengtas ES geopolitinio paketo „perėmimas ir atskėlimas nuo Vakarų“ vyksta spontaniškai bei nekoordinuotai. Tikriausiai šiuokart gali nepavykti.

Anonimiškas rašė...

Įkišo kvailiausiems niekam nereikalingą suskilusią geldą, tai dabar sudarynia įsivaizduoja, kad rado progą pademonstruoti, jog užspaudus pigų vamzdį, turėtų pranašumą... - ir tai, jei tik ta gelda būtų neskęstanti.

Ainis rašė...

...bet kol "kvailiausi" neturėjo "suskilusios geldos" mokėjo už dujas ivanui brangiausiai europoje. Atsiradus geldai ivano lūpa susivyniojo.
O rašydams užuominą apie skelstančią geldą Anonimiškas 2017-08-01 14:56 visiškai sukompromitavo save kaip Homo sapiens.

Pikc rašė...

Kodėl taip iškart - "visiškai sukompromitavo save kaip Homo sapiens"? O gal jis Homo coloradicus vulgaris, o ne Homo sapiens? Tokiu atveju gi nebūtų jokio susikompromitavimo. :)

Anonimiškas rašė...

Nu jo, yra koloradikai ir liberastai. Liberastams koloradikai papiktinimą kelia. Koloradikams - liberastai. Ir tai yra faktas. Tai dabar objejaktyviai - žvelgiant iš šalies - kuo gi vieni geresni už kitus? Štai koloradikams aišku tai, o Jūs liberastai - nesuprantate to, vis mušaties į krūtinę, neva, būtumėte dievo išrinktieji iš tikrųjų. Mažų mažiausiai, Jūs apsimetėliai patriotais - esate sukčiai.

Unknown rašė...

Kuo geresni? Esmė tame su kuo esi, su kuo nori būti, su kuo buvai ir daugiau net virve atgal nenutemptų. Paragavome brandaus socializmo ir gulagų. Ačiū.

Anonimiškas rašė...

Aini, papasakok, kaip gi tą bambalį pilną sprogmenų ruošiesi apsaugoti?

Anonimiškas rašė...

algisable, tai pagal Jus, reikėjo visus kontras ne ištremti, o išnaikinti, kaip kad kadais Europos kriminalas (dabartinių amerikosų pirmtakai) išnaikino indėnus?

Pikc rašė...

"2017-08-01 18:52" - taip, yra koloradikai ir liberastai - ir jie NĖ VELNIO vieni už kitus ne geresni. Galima sakyt, jie tiesiog "dvasios ir proto broliai". Antra vertus, didžiulė klaida manyti, kad yra TIK liberastikai ir koloradikai (beje, tokiu atveju ir save patį reiktų privaloma tvarka priskirti vienai iš tų dviejų grupių). ;)

Anonimiškas rašė...

" (beje, tokiu atveju ir save patį reiktų privaloma tvarka priskirti vienai iš tų dviejų grupių)."

Pikc, suprantu, nesinori Jums apsišviesti. Jūs gi tikitės save prakišti už patriotą. Deja, mažai kam rūpi Jūsų tokie ketinimai, - už juos garsiau kalba Jūsų darbai, pagal kuriuos - Jūs kaip nuluptas liberastas. Koloradikai (t.y.: Putleris - koloradiškai šnekant) į gardą tokius linkę uždaryti. Štai todėl Jums liberastams (pagal esmę) ir nepatinka koloradikai.

Nepamirškite pasakyti "ačiū", kad padėjau išvengti nepatogumo prisipažistant, jog apsimetinėjate patriotu. Che-che...

Anonimiškas rašė...

Grįžtant prie temos. Visi girdėjome, kad tiriama trijų lietuviško kapitalo įmonių veikla Kryme. Mažiausiai vienos firmos atstovai gindamiesi teigia, kad jų veikla buvo finansuojama Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko.

Unknown rašė...

Anonimui- 1940m. rusai okupavo svetimą kraštą- Lietuvą. Staigiai prasidėjo trėmimai- vyriausybės nariai, aukštesni valdininkai, karininkai, stambesni ūkininkai, pašto viršininkai, net filotelistai buvo tremiami. Po 1940 metų trėmė masiškai, reikėjo tik kaimynui paskųsti. Mat atominės bombos gamyba reikalavo daug įvairiausių žaliavų. Tremtiniai buvo nemokama darbo jėga Sibiro šachtose. Apie tai buvo tv laida iš Maskvos.

Pikc rašė...

O, vargeli... :)
https://www.youtube.com/watch?v=h3ra9SUpHyQ&index=146&list=PLuC0mZiHfo7E3euWvBGBDmnc5AcdxNjlu

Anonimiškas rašė...

,,Atsiprašau, profesoriau, ne šunį, o kai jis jau buvo žmogus.'' ,, Tai yra - kai jis jau kalbėjo? Tai ne tas pats, kas būti ŽMOGUMI.''

item