Lenkija žengia Lietuvos pėdomis ir skelbia kovą su alkoholiu

K. Radziwillas Lenkijos valdančioji partija „Teisė ir teisingumas“ (PIS) nori apriboti alkoholio prieinamumą. Svarbūs PIS politikai sus...

K. Radziwillas
Lenkijos valdančioji partija „Teisė ir teisingumas“ (PIS) nori apriboti alkoholio prieinamumą. Svarbūs PIS politikai susitiko su vyskupais Lenkijos Seime vykusioje konferencijoje „Tautos blaivybei“.

Valdančiosios partijos atstovai, tarp jų ir Sveikatos ministras Konstanty Radziwillas, sutarė, kad reikėtų apriboti alkoholio prieinamumą ir uždrausti jo reklamą, rašo portalas wiadomosci.wp.pl.

„Šiuo metu [alkoholio] galima įsigyti visur. Be to, jis yra pigus kaip niekada, o tai paskata vaikams ar nepasiturintiems žmonėms. Turime skatinti abstinenciją, nes toks yra sprendimas šiai problemai“, - sakė Lenkijos Sveikatos ministras K. Radziwillas.

Pasak jo, alkoholis Lenkijoje yra per daug reklamuojamas. „Alkoholio reklama Lenkijoje vis labiau neatitinka tarptautinio standarto. Alkoholis ir jo reklamos galimybės yra beveik tokios, kaip ir kiekvieno kito produkto. Turime tai išspręsti ir tai reikalauja tam tikrų apribojimų“, - Sveikatos ministrą cituoja portalspozywczy.pl.

Jo žodžiams pritarė susirinkę PIS politikai ir Bažnyčios atstovai. Visi draugiškai sutarė, kad reikėtų apriboti alkoholio prieinamumą - tiek ekonomine, tiek fizine prasme, taip pat uždrausti alkoholio reklamą.

„Vyresni skęsta degtinės jūroje, jaunimas - alaus jūroje. Tai skandalas!“, - sakė vyskupas Tadeuszas Bronakowskis.

Susiję

Pasaulis 4631614977094128502

Rašyti komentarą

4 komentarai

Anonimiškas rašė...

Radziwill ~ Radžvilas

Šmikiz rašė...

Iš tiesų, tai Radvila. Bet Radžvilas irgi dar viena tos pačios pavardės atmaina.

Anonimiškas rašė...

Dar vieni pamišėliai kovoja ne su gėrimu, o su alkoholiu, panaši kova su vandeniu, kad žmonės neprigertu.

Pikc rašė...

O, kokia giliamintiška "yžvalga"! Išties, tik pamišėliai gali galvoti, kad alkoholio reklamos ir prieinamumo ribojimas yra kova su gėrimu - o, va, štai visiškai blaivai (netyčinis kalambūras :D)) mąstantys žino, kad nė velnio. :D

item