Havajų profesorė: universitetai turėtų nebesamdyti baltųjų vyrų

Jungtinių Valstijų universitetuose vis labiau įsigalint politiniam korektiškumui ir vadinamajai genderizmo ideologijai, juodaodė Havajų u...

Jungtinių Valstijų universitetuose vis labiau įsigalint politiniam korektiškumui ir vadinamajai genderizmo ideologijai, juodaodė Havajų universiteto profesorė pareikalavo, kad universitetai nebesamdytų baltųjų vyrų, kurie identifikuoja save pagal savo biologinę lytį.

Piper Harron, viešojo Havajų universiteto matematikos profesorė, pareiškė, kad universitetai turėtų nepriimti į darbą baltųjų vyrų. Be to, pasak jos, tokie vyrai patys turėtų apleisti savo pozicijas, nes „realiems sprendimams reikia nebaltaodžių moterų ir transeksualių žmonių“.

Harron išdėstė savo nuomonę tinklaraštyje The American Mathematical Society. Ji pareiškė: „Jei esi baltasis vyras (identifikuoji save esant vyru ir po gimimo tau buvo priskirta vyriška lytis), tikrai turėtum atsistatydinti iš savo galios pozicijos. Taip, teisingai, prašau pasišalinti. Per sunku? Na, kaip pirmam žingsniui, bent jau išeik iš komitetų, atsakingų už darbuotojų samdymą bei mokymosi programų sudarymą, ir įsitikink, kad būtum pakeistas nebaltaode moterimi arba transeksualu. Tokių tavo departamente nėra? TAI SIAUBINGA.“

Toliau ji pareiškė, jog visi, nepritariantys tokiai idėjai, yra seksistai, rasistai ar transfobai. „Nenoriu tavęs išgąsdinti, bet statistiškai kalbant, tu esi problema. Pats tavo buvimas. Galiu pasakyti, kad geriausia tau būtų nebeužstoti man kelio. Galiu tik paprašyti pasišalinti man iš kelio“, - pareiškė profesorė, turėdama omenyje baltuosius vyrus.

Pasak jos, už darbuotojų priėmimą atsakingi komitetai turėtų „ilgai ir sunkiai pagalvoti“ prieš priimant net ir daug pasiekusį ir gerą vardą turintį kandidatą, jeigu jis yra baltasis vyras.

Parengta pagal Campusreform.org informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 5150698245676437940

Rašyti komentarą

4 komentarai

Nežiniukas rašė...

Įdomu, ar ta propesorė už juodųjų rasizmą bus pašalinta iš universiteto, ar ne?

O jei ne, tai kodėl baltųjų rasizmas tokiu smerktinu pasidarė?

Pikc rašė...

Ir kokiu būdu toks kiauras padaras sugebėjo tą prapiesoriaus laipsnį gauti?

Anonimiškas rašė...

joo,na tokie ten ir prapiesoriai .Beje, jeigu tas baltasis vyrukas,save identifikuotų kaip juodaodį,moteriškę,na dar kokiu trans,tai gal turėtų šansų?..

Pikc rašė...

O jei dar homiku... :D

item