D. Grybauskaitė gavo D. Trumpo laišką

Prezidentūrą pasiekė JAV prezidento Donaldo Trumpo laiškas, kuriame pabrėžiama, kad Vilnius yra patikimas JAV sąjungininkas ir partneris....

Prezidentūrą pasiekė JAV prezidento Donaldo Trumpo laiškas, kuriame pabrėžiama, kad Vilnius yra patikimas JAV sąjungininkas ir partneris.

Anot prezidentūros, D. Grybauskaitei skirtame laiške JAV vadovas vertina Lietuvos įsipareigojimą gynybai jau kitąmet skirti 2 proc. BVP, taip pat išsako palaikymą Lietuvos laisvei, nepriklausomybei ir valstybingumui.

„Prezidento D. Trumpo teigimu, transatlantiniai santykiai yra gyvybiškai svarbūs, ir JAV išlieka tvirtai įsipareigojusi NATO bei dvišaliam saugumo bendradarbiavimui su Lietuva“, - laiško turinį atpasakoja prezidentūra.

JAV prezidentas pabrėžė, kad labai vertina Lietuvos įsipareigojimą 2018 m. gynybai skirti 2 proc. valstybės BVP. Todėl ir Lietuvos palaikymas stiprinant NATO vaidmenį kovoje su terorizmu yra svarus atsakomybės pasidalijimo tarp sąjungininkų pavyzdys.

Savo laiške prezidentei JAV vadovas taip pat akcentavo tvirtą savo šalies paramą Lietuvos laisvei, nepriklausomybei ir valstybingumui. Pasak prezidento D. Trumpo, JAV ir Lietuvos žmones sieja ypatingas ryšys, kurį dar labiau išryškino Lietuvos-Amerikos bendruomenė, raginusi kovoti už laisvę sovietinės okupacijos metais.

„Prezidentas D. Trumpas teigia, kad šiandien jis didžiuojasi, galėdamas dar kartą patvirtinti JAV įsipareigojimą kurti stiprią draugystę ir sąjungininkių saitus su Lietuva“, - skelbia prezidentūra.


Susiję

Užsienio politika 2845228742689983641
item