SAM vyriausybei teiks projektą dėl vaistų kompensavimo tvarkos

Sveikatos apsaugos ministerija vyriausybei teikia projektą, kuris, pasak ministro Aurelijaus Verygos, leistų vaistus atpiginti trečdaliu....

Sveikatos apsaugos ministerija vyriausybei teikia projektą, kuris, pasak ministro Aurelijaus Verygos, leistų vaistus atpiginti trečdaliu. 

Ministrų kabinetui bus siūloma svarstyti, kad į kompensuojamųjų vaistų kainyną būtų įtraukiami tik tie vaistai, kurių kaina Lietuvoje nėra dešimtadaliu didesnė nei pigiausių vaistų kainos vidurkis kaimyninėse šalyse.

Pasak Sveikatos apsaugos ministerijos, vaistų kainos Lietuvoje neadekvačiai didelės. Skaičiuojama, kad jei būtų priimta naujoji tvarka, gyventojai per metus sutaupytų 20 mln. eurų, o Privalomasis sveikatos draudimo fondas apie 10 mln. eurų.

Vaistų gamintojų asociacija sako, kad įsigaliojus Sveikatos apsaugos ministerijos siūlymui dalis pacientų turėtų keisti gydymą ir dėl to patirtų nepatogumų ar sveikatos būklės pablogėjimų. Ministerija teigia, kad priėmus pakeitimus gali šiek tiek sumažėti vaistų pasiūla, tačiau pacientų interesai dėl to neturėtų nukentėti – brangius šiuo metu rinkoje esančius vaistus pakeistų kitų gamintojų pigesni vaistai.


Susiję

Ekonomika 6893267373109111383

Rašyti komentarą

item