Per teroristinį išpuolį Stokholme žuvo 4 žmonės

Penktadienį po pietų Stokholmo centre sunkvežimis įvažiavo į žmonių minią. Švedijos policija patvirtino, kad iš viso žuvo 4 žmonės, dar 1...

Penktadienį po pietų Stokholmo centre sunkvežimis įvažiavo į žmonių minią. Švedijos policija patvirtino, kad iš viso žuvo 4 žmonės, dar 15 buvo sužeisti. Šalies premjeras Stefanas Löfvenas įvykį įvardijo kaip teroro ataką.

Kaip praneša policija, įtariamasis užpuolikas yra Uzbekistano pilietis. Užgrobtas sunkvežimis į pėsčiuosius įsirėžė penktadienio popietę Stokholmo centre prie prekybos centro. Sunkvežimyje rasti ir nedetonuoti sprogmenys.

Švedijos vidaus žvalgybos agentūros vadovas nurodė, kad šis asmuo anksčiau buvo patekęs į specialiųjų tarnybų akiratį.

Švedijos saugumo policijos (Sapo) vadovas Andersas Thornbergas sakė, kad suimtas „įtariamasis nefigūravo mūsų naujausiose bylose, bet anksčiau jis buvo mūsų bylose“.




Susiję

Pasaulis 8562437461469200780

Rašyti komentarą

1 komentaras

Pikc rašė...

Didžiai stebėtinas beigi netikėtas įvykis (beje, VISIŠKAI nesusijęs su islamu ar imigracija, jeigu ką) - ypač atsižvelgiant į tai, kokia veiksminga ir rūsti tolerantiškoji žuvėdų policija: https://plus.google.com/118198014712853689988/posts/34pT9bX9Moq (žr. vaizdo įrašą).

item