Škotijos įstatymų leidėjai nubalsavo už referendumą dėl nepriklausomybės

Škotijos įstatymų leidėjai nubalsavo už tai, kad šalyje būtų siekiama per artimiausius dvejus metus surengti referendumą dėl nepriklausom...

Škotijos įstatymų leidėjai nubalsavo už tai, kad šalyje būtų siekiama per artimiausius dvejus metus surengti referendumą dėl nepriklausomybės nuo Didžiosios Britanijos.

Škotijos parlamentas 69 balsais „už“ ir 59 „prieš“ palaikė Škotijos premjerės Nicolos Sturgeon iniciatyvą paprašyti britų vyriausybės surengti referendumą.

N. Sturgeon teigia, kad škotams turėtų būti sudaryta galimybė balsuoti dėl nepriklausomybės prieš Jungtinei Karalystei paliekant Europos Sąjungą, praneša BBC.

Škotijos įstatymų leidėjai dėl naujo referendumo turėjo balsuoti dar praėjusį trečiadienį. Balsavimas buvo atidėtas dėl tą pačią dieną šalia Britanijos parlamento rūmų Londone surengto teroro išpuolio, per kurį žuvo keturi žmonės ir dar dešimtys buvo sužeisti.

N. Sturgeon kampaniją dėl nepriklausomybės pradėjo pernai birželį, kai Didžiojoje Britanijoje vykusiame referendume rinkėjai nubalsavo už pasitraukimą iš ES

Susiję

Pasaulis 2129621820272016891
item