Prie Seimo vyko pensininkų mitingas dėl skurdo

Pirmadienį apie 200 senjorų susirinko prie Seimo, protestuodami prieš skurdinimo politiką, mažas pensijas ir socialinį neteisingumą. Mi...

Pirmadienį apie 200 senjorų susirinko prie Seimo, protestuodami prieš skurdinimo politiką, mažas pensijas ir socialinį neteisingumą.

Mitingo metu Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ pirmininkas Petras Ruzgus dabartiniams valdantiesiems priminė, kad į rinkimus jie ėjo su pažadu 40 eurų padidinti pensijas. Mitingo dalyviai ragino Seimo narius nepamiršti šio pažado.

Prieš Seimo susirinkę pensininkai iškėlę laikė plakatus su užrašais: „Ramūnai ir Ko, klaidas atleisime, melo – niekada. Mes už esmines reformas“, „Pabuskite. Išsilavinę pensininkai badauja“, „2020 metai: vidutinė pensija – 400 eurų“.

Mitinge taip pat raginta į „Sodros“ tarybos sudėtį įtraukti ir pensininkų organizacijų atstovą bei sukurti ilgalaikį pensijų kėlimo planą. 

Pensininkai žada vyriausybei įteikti rezoliuciją, iškeliančią reikalavimus tuoj pat nutraukti mokėjimus į antros pakopos privačius pensijų fondus iš socialinio draudimo ir valstybės biudžeto, tam tikslui skirti kaupiančiojo asmenines įmokas, nuo šių metų liepos 1-osios 20 eurų visiems senatvės pensininkams padidinti pensijasbei visiems jiems išmokėti po 60 eurų vienkartinę kompensaciją „už nusavintas pensijų lėšas į antros pakopos privačius pensijų fondus“.

Taip pat pensininkai reikalauja įsteigti ketvirtį patarėjo etato ekspertui pensininkui Seime ir Vyriausybėje.

Susiję

Ekonomika 2773450714760472909

Rašyti komentarą

item