Prancūzijos oro uoste nušautas musulmonas, pavogęs karės ginklą

Paryžiaus Orli oro uoste po incidento nušautas musulmonas, pagrobęs iš karės tarnybinį ginklą. Dėl kilusios sumaišties iš oro uosto evaku...

Paryžiaus Orli oro uoste po incidento nušautas musulmonas, pagrobęs iš karės tarnybinį ginklą. Dėl kilusios sumaišties iš oro uosto evakuoti keleiviai, skelbia BBC. Šaltiniai praneša, kad užpuolikas anksčiau jau buvo žinomas žvalgybai.

40-metis užpuolikas, policijos duomenimis, ryte nesunkiai sužeidė policininką priešingoje Paryžiaus pusėje, o paskui, grasindamas ginklu, užgrobė automobilį ir atvažiavo į Orli oro uostą. Oro uostas evakuotas, ieškant galimų sprogmenų, visi skrydžiai iki popietės atšaukti.

Policininkai pradėjo antiteroristinį tyrimą. Užpuolikas dar prieš bilietų ir saugumo patikrą parvertė karinių oro pajėgų karę, kuri patruliavo su dviem kitais kariais, ir po grumtynių atėmė ginklą. Liudininkai pasakoja, kad tada jis nukreipė ginklą į karius. Šie dar mėgino jį perkalbėti, bet kai jis pamėgino bėgti į parduotuvę ir slėptis, keliais šūviais nušovė.

Incidentas įvyko pietiniame terminale, 8:30 vietos laiku. Išplatintuose vaizdo įrašuose matyti, kaip minios keleivių laukia šalia oro uosto.

Vėliau sulaikyti užpuoliko tėvas ir brolis, bet policija pateikia tai kaip įprastą tyrimo veiksmą.

Orli esantis oro uostas yra antras pagal dydį Prancūzijos sostinėje.

Šeštadienio incidentas įvyko praėjus visai nedaug laiko po to, kaipeiliu ginkluotas vyras pasikėsino į pareigūnus šalia Luvro muziejaus. Tuomet atakuotojas buvo pašautas.


Susiję

Pasaulis 2431414306810537094

Rašyti komentarą

item