Išvykę kovoti į Siriją ir Iraką islamistai iš Švedijos vyriausybės vis tiek gauna socialines išmokas

Naujas Švedijos Finansinės priežiūros vyresnybės užsakymu Nacionalinės gynybos universiteto parengtas pranešimas parodo, kad daugybė isla...

Naujas Švedijos Finansinės priežiūros vyresnybės užsakymu Nacionalinės gynybos universiteto parengtas pranešimas parodo, kad daugybė islamistų kovotojų, iš Švedijos atvykusių kovoti į Siriją ir Iraką, gaudavo šalies vyriausybės mokamas pašalpas, praneša Švedijos televizija SVT.

Pranešime teigiama, kad apie 300 islamistų nuo 2013 iki 2016 metų apgaudinėjo vyriausybę, naudodamiesi draugais sudarydami įspūdį, kad jie vis dar yra Švedijoje, nors tuo metu buvo Sirijoje ar Irake ir kovojo teroristinėse grupuotėse, tarp jų ir Islamo valstybės gretose.

Būsto lengvatos, parama vaikų auginimui, studentų paskolos, tėvystės išmokos - visą tai gavo islamistai, kovodami Artimuosiuose Rytuose. Jų išmokas dažnai pasiimdavo tretieji asmenys ir persiųsdavo pinigus į Siriją ar Iraką.

Policijos teigimu, itin didelė problema yra su studentų paskolomis, nes islamistai dažnai apgaulingai teigia, kad į užsienį keliauja studijuoti, ir dėl to užsitikrina teisę į paskolą.

Švedijos vidurinių mokyklų ir suaugusiųjų švietimo bei apmokymo ministrė Anna Ekstrom pareiškė, kad ši problema yra „visiškai nepriimtina. Daugiau jokie valstybės pinigai nebus naudojami žmonėms, kurie užsiiminėja terorizmu. Turime nedelsiant tai sustabdyti“.

2015 metais paaiškėjo, kad iš Švedijos miesto Geteborgo kovoti į Artimuosius Rytus išvyko daugiau islamistų nei iš bet kurio kito Europos miesto.

Parengta pagal Breitbart.com informaciją


Susiję

Pasaulis 3634830555958901612

Rašyti komentarą

2 komentarai

Anonimiškas rašė...

joo.O ko čia stebėtis pašalpomis.Švedai turi integracijos programą,kuri DERADIKALIZUOJA grįžusius musulmonų kovotojus.Geras,ane-nelaikai galvažudžio kalėjime,bet siunti jį į visokius kursus,už kuriuos žinoma,kažkas gauna pinigus,kad galvažudys į paskaitėles pavaikščiotų ir pamokėlių paklausytų...

Pikc rašė...

Seubas, kokia ksenofobiška, islamofobiška beigi šeip netolerantiška ta ministrė! :)

item