A. Landsbergienės mokykla organizuoja paramos abortams, homoseksualų ir transeksualų „teisėms“ eiseną

Sausio 21 dieną Vilniuje Karalienės Mortos mokykla, kurios steigėja yra Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirminin...

Sausio 21 dieną Vilniuje Karalienės Mortos mokykla, kurios steigėja yra Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininko Gabrieliaus Landsbergio žmona Austėja Landsbergienė, organizuoja eiseną „Sister March Vilnius“. Ši eisena yra tą pačią dieną įvairiose pasaulio šalyse vykstančių eisenų „Women's March“ dalis. Joje dalyvauti savo Facebook paskyroje kviečia ir darželių tinklas „Vaikystės sodas“, kurio generalinė direktorė taip pat yra A. Landsbergienė.

Nors socialinio tinklo Facebook renginio puslapyje esančiame aprašyme rašoma, jog renginiu tiesiog siekiama atkreipti dėmesį į smurtą prieš moteris ir vaikus, neslepiama, kad „Sister March Vilnius“ idėja yra įkvėpta Vašingtone vykstančios eisenos „Women's March“ bei yra visame pasaulyje tą pačią dieną vykstančių šios akcijos palaikymo eisenų dalis. O šios akcijos internetiniame tinklalapyje anglų kalba rašoma: „Paskutinės rinkimų kampanijos retorika įžeidė, demonizavo ir grasino daugeliui mūsų - įvairių statusų imigrantų. Musulmonai ir įvairių kitų tikėjimų žmonės, taip pat žmonės, identifikuojantys save kaip LGBTQIA, čiabuviai, juodaodžiai ir rudaodžiai, neįgalieji, seksualinių nusikaltimų aukos ir mūsų bendruomenės kenčia ir yra išsigandusios.“

Taip pat pridedama: „Moterų teisės yra žmogaus teisės, nepaisant šių moterų rasės, etniškumo, religijos, imigracijos statuso, seksualinės tapatybės, gender išraiškos, ekonominio statuso, amžiaus ar neįgalumo. [...] Mes privalome sukurti visuomenę, kurioje moterys - taip pat ir juodaodės, čiabuvės, nepasiturinčios, imigrantės, neįgalios, musulmonės, lesbietės, sutrikusios seksualinės tapatybės ir transeksualės - būtų laisvos ir turėtų galimybę rūpintis savo šeimomis, kad ir kaip šios šeimos sudarytos.“ [čia ir kitur paryškinta propatria.lt]

Tinklalapyje pateiktame moterų teisių sąraše yra ir „reprodukcinės teisės“, kurios tuoj pat apibūdinamos ir kaip teisė į neštumo kontrolę, lytinį švietimą ir visiškai neribojamus abortus. Be to, „Women's March“ yra generalinė Planuotos tėvystės organizacijos, JAV atliekančios per 300 tūkstančių abortų kasmet, partnerė, o eisenose neleidžiama dalyvauti moterų organizacijoms, remiančioms gyvybės apsaugą nuo pat jos pradėjimo akimirkos. Kaip atskira teisių rūšis išskirtos ir „LGBTQIA teisės“, apimančios „gėjus, lesbieties, biseksualus, sutrikusios seksualinės tapatybės, transeksualus“. Taip pat pridedama, kad „turime turėt galią kontroliuoti savo kūnus ir būti laisvi nuo gender normų, lūkesčių ir stereotipų“.

Galiausiai, į žmogaus teisių sąrašą įrašomos ir „imigrantų teisės“, pareiškiant, jog „tikime imigrantų ir pabėgėlių teisėmis nepaisant jų statuso ar kilmės šalies. Tikime, kad migracija yra žmogaus teisė ir kad joks žmogus negali būti nelegalus“. Be to, tokia renginio data pasirinkta būtent todėl, kad eisenomis siekiama protestuoti ir prieš naujojo JAV prezidento Donaldo Trumpo išrinkimą. Taigi, „Sister Marches“ eisenos visame pasaulyje žinomos kaip eisenos, palaikančios neribojamus abortus iki pat gimimo, lytinį švietimą, genderizmo sklaidą, homoseksualų bei transeksualų „teises“, nelegalų gyvenimą svetimoje šalyje ir protestuojančios prieš Donaldo Trumpo išrinkimą JAV prezidentu.

Karalienės Mortos organizuojamos eisenos Vilniuje aprašyme visų šių dalykų nėra, o renginio organizatoriai pareiškė, kad: „Kadangi pats renginys pasisako už žmogaus teises, visame pasaulyje dalyvauja labai daug organizacijų su savo žinutėmis ir savo konkrečiu akcentu. Už kiekvienos organizacijos kiekvieną žinutę visame žmogaus teisių temos kontekste bei jos interpretaciją mes nesame ir negalime būti atsakingi; o tai, kokią žinutę siunčiame mes, MES puikiai žinome ir, manome, geriausia ir būtų mūsų klausti, o ne interpretuoti“. Vis dėlto pagrindiniame „Women's March“ tinklalapyje anglų kalba yra pateikta skaičiuoklė, kiek žmonių visame pasaulyje jau žygiavo šiose eisenose, o į šį skaičių bus įtraukti ir Vilniuje žygiuosiantys žmonės. Be to, tinklalapyje tiesiai pareiškiama, kad „daugiau nei 60 miestų ir 32 šalys žygiuos, išreikšdamos solidarumą su planuojamu žygiu Vašingtone“. Taigi, net jei asmeniškai nepalaiko „Women's March“ propaguojamų teisių į neribojamus abortus, lytinį švietimą, laisvą „lyties“ pasirinkimą ir nelegalų gyvenimą svetimoje šalyje, „Sister March Vilnius“ dalyviai savo eisena išreikš pritarimą visoms šioms „teisėms“, nes pagrindiniame „Women's March“ tinklalapyje bus įskaičiuoti į jų palaikytojų sąrašą. Be to, šiame tinklalapyje nedviprasmiškai pasakoma, kad eisenos visame pasaulyje išreiškia solidarumą su Vašingtono eisena, o „solidarumas“ reiškia palaikymą Vašingtono eisenos tikslams.

Ar etiška vaikus įtraukti į tokias akcijas, neinformuojant jų tėvų ir pačių vaikų apie tikruosius šių eisenų tikslus? Ar žmonės, dalyvausiantys eisenoje Vilniuje, žino, kad savo dalyvavimu protestuos prieš demokratiniuose rinkimuose išrinktą naująjį JAV prezidentą, kad parems nelegalią imigraciją, „teisę“ į neribojamus abortus iki pat kūdikio gimimo bei teisę laisvai susikurti savo „gender tapatybę“, pasirenkant vieną iš keliasdešimt „lyčių“? Galiausiai, ar Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Gabrielius Landsbergis, debatuose su Ramūnu Karbauskiu prieš rinkimus pasakęs, kad pritaria teiginiui, jog žmogaus gyvybė prasideda nuo jos pradėjimo akimirkos, pritaria tokiems savo žmonos Austėjos Landsbergienės įkurtos mokyklos renginių tikslams Lietuvoje propaguoti idėjas, niekaip nesutampančias su oficialia TS-LKD partijos ir absoliučios daugumos Lietuvos gyventojų pozicija?



Susiję

Pažangos ideologija 2449725340124525857
item