Ukrainos ministras F. Hollande'ui: nebandykite nurodinėti, kad turėtume atiduoti Ukrainos teritorijas

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as, kalbėdamas Europos Tarybos Parlamentinėje asamblėjoje, pareikalavo pirmiausia surengti ...

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as, kalbėdamas Europos Tarybos Parlamentinėje asamblėjoje, pareikalavo pirmiausia surengti rinkimus Donbase ir tik tada išvesti Rusijos okupacines pajėgas. Dalinamės Ukrainos vidaus reikalų ministro Arseno Avakovo pareiškimu dėl tokių F. Hollande'o teiginių.

***

Francois Hollande'as, Prancūzijos prezidentas, šiandien kalbėdamas Europos Tarybos Parlamentinėje asamblėjoje, išsakė dalykus, kurie yra visiškai nepriimtinti Ukrainai. Jis pareikalavo pirmiausia rinkimų Donbase surengimo, ir tik tada Rusijos okupacinių pajėgų išvedimo iš ukrainiečių žemės bei Ukrainos-Rusijos sienos kontrolės perdavimo Ukrainai. Jis nori rinkimų iškart po ugnies nutraukimo ir kariuomenių išskyrimo..!  

Kokio ugnies nutraukimo?! – tokio kaip šiandien, kai žuvo du ir sužeisti septyni mūsų kariai – būtent tuo metu, kai paskelbtas „ugnies nutraukimas“?

Pirmiausia bjaurūs Prancūzijos užsienio reikalų ministro Ayrault pareiškimai vizito Ukrainoje metu, dabar prezidentas Hollandas...

… Aš nesu užsienio reikalų ministras ir nesu diplomatas. Bet aš Ukrainos vyriausybės narys, atstovaujantis vyriausybėje antrąją pagal dydį parlamentinę frakciją „Liaudies frontas“. 

Aš vyriausybėje atstovauju tuos karius, patriotus ir savanorius, kurie aukodami savo gyvybę ir sveikatą kovoja už Ukrainą fronte – prieš pasiutusių Putino režimo šunų gaują, prieš tuos, kurie atnešė į mūsų žemę kraują ir sielvartą. Aš turiu asmeninį atsakomybės prieš Ukrainą matą. Aš mėnesius praleidau Euromaidane. Ir šitame kare prieš rusų banditus žuvo mano draugai. 

Ir aš jums, pone Hollande'ai, sakau: nebandykite nurodinėti mums, kad turėtume atiduoti Ukrainos teritorijas ir milijonus mūsų piliečių gyvybių Putino režimui tik todėl, kad jums taip atrodo patogiau! 

Ėmėtes padėti Ukrainai sustabdyti Rusijos agresiją? Jūs, kaip didžios Prancūzijos atstovas, ėmėtės demokratinės Europos vardu sustabdyti agresosių, užpuolusį Ukrainą – tai ir darykite, o ne išdavinėkite Ukrainą, išsipirkinėdami Putinui mūsų šalies dalinimu! Neišdavinėkite vulgariame politiniame turguje didžiausios Europos tautos, kuri Maidane kovojo už europietiškus bendražmogiškus idealus ir dėl to paaukojo savo geriausių sūnų ir dukterų gyvybes. 

Jūs norite, kad „rinkimai“ vyktų prie atsuktų rusų okupacinės kariuomenės vamzdžių? 

Visiškai neegzistuojant pilietinėms teisėms ir laisvėms? 

Norite, kad nepastebėtumėm kiekvieną mėnesį šimtų suluošinamų ir nužudomų karių? 

Milijonų žmonių, kurie prarado pastogę, nes banditai juos išvarė iš Donbaso? 

Kad už žudymus ir prievartavimus amnestuotumėm banditus – marionetes? 

Jūs apie tokius rinkimus? 

Ar nenorėtų Prancūzijos prezidentas prisiminti Antrojo pasaulino karo išvakarių pamokų? Prisiminti, kaip apšviestoji Europa, prieš tai, kai Hitleris ją pavergė, pataikavo agresoriui, „nepastebėjo” Austrijos ir Čekijos Sudetų krašto anšliusų, aiškindama, kad jie yra butinybė ir politinis balansas, o po to pati gavo fašistinę diktatūrą, okupaciją ir sielvartą savo žemėje?! 

Jeigu Jūsų nieko nemoko įvykiai Ukrainoje – pažvelkite į Siriją, ar Jūs atsimerksite tik tada, kai rusiškasis „hibridinis pasaulis” ateis prie pat Prancūzijos sienų? 

Jūsų pasiūlymai ir tai, kaip traktuojate karo Donbase sureguliavimą, yra nepriimtini ir įžeidžiantys bet kuriam tikram ukrainiečiui. Užleidę Ukrainą Putinui Jūs prarasite Europą, prarasite savo pačių laisvę. Neraminkite savęs iliuzijomis – įsteikite realų antiputinišką demokratinį laisvų žmonių frontą ir nepataikaukit agresoriui! 

Labai viliuosi, kad mano poziciją palaiko dauguma Ukrainos ministrų kabineto narių ir dauguma parlamento narių. 

Viliuosi, kad bešokant „diplomatinius šokius”, Jums, pone prezidente, taps aišku, kad Ukraina nesiruošia savo laisvės ir nepriklausomybės pirkti, o ruošiasi už visa tai kovoti! Ir ji tikisi draugų paramos, o ne pakeleivių išdavystės

Susiję

Pasaulis 8578036327213308270
item