Šimtai tūkstančių prancūzų išėjo į gatves, protestuodami prieš vienalytes „santuokas“

Sekmadienį apie 200 tūkstančių žmonių išėjo į Paryžiaus gatves, reikalaudami politikus panaikinti įstatymą, kuriuo įteisintos tos pačios ...

Sekmadienį apie 200 tūkstančių žmonių išėjo į Paryžiaus gatves, reikalaudami politikus panaikinti įstatymą, kuriuo įteisintos tos pačios lyties „santuokos“. Nuo tada, kai šalyje 2013 metais buvo įteisintos vienalytės „santuokos“, organizacija La Manif Pour Tous jau suorganizavo kelias didelio masto demonstracijas.

Žygį jo dalyviai pradėjo nuo vakarinės Paryžiaus dalies ir žygiavo link Eifelio bokšto, nešdamiesi plakatus su užrašais, tarp kurių buvo ir „Visi kartu už šeimą“ bei „2017 metais aš balsuosiu už šeimą“.

„Net kai gėjų „santuokos" įstatymas jau priimtas, mes vis tiek ir toliau protestuosime, kad parodytume, jog tai nėra gerai ir turi būti atšaukta“, - teigė vienas iš žygio dalyvių. „Šiuo žygiu norime daryti įtaką politiniams debatams, kurie vyks ateinančiais mėnesiais, artėjant prezidento rinkimams.“

Žygiu taip pat protestuota prieš surogatinę motinystę, dirbtinį apvaisinimą bei leidimą tos pačios lyties poroms įsivaikinti.

Policija areštavo kelioliką moterų iš feminisčių organizacijos Femen, kurios pasirodė pusnuogės ir bandė sužlugdyti žygį už šeimą. 

2013 metais, protestuodami prieš vienalyčių „santuokų“ įteisinimą, į gatves išėjo 1,4 milijono prancūzų. Tai buvo viena iš didžiausių viešų demonstracijų Prancūzijos istorijoje.

Parengta pagal Churchmilitant.com informaciją


Susiję

Pasaulis 8000542596570446629
item