Prancūzijoje per metus net 45% išaugo natūralizuojamų atvykėlių skaičius

2016 m. žmonių, kuriems suteikiama Prancūzijos pilietybė, skaičius išaugo 45%, lyginant su praeitais metais. Dauguma naujųjų šalies pilie...

2016 m. žmonių, kuriems suteikiama Prancūzijos pilietybė, skaičius išaugo 45%, lyginant su praeitais metais. Dauguma naujųjų šalies piliečių - atvykėliai iš Šiaurės Afrikos. Tai atitinka valdančiosios Socialistų partijos užsibrėžtą tikslą natūralizuoti bent 100 tūkst. atvykėlių kasmet.

2012 m. tuometinis Prancūzijos vidaus ministras, dabartinis premjeras Manuelis Vallsas panaikino iki tol galiojusias griežtesnes atrankos procedūras, kurių metu buvo vykdomi patikrinimai, ar šalies piliečiais ketinantys tapti asmenys yra gerai susipažinę su jos kultūra ir vertybėmis.

M. Vallsas pareiškė, kad nori kasmet matyti bent 100 tūkst. žmonių, gaunančių Prancūzijos pilietybę. 

Kaip pranešama pranzūcų žurnale Causeur, „vieša paslaptis“, jog pastaraisiais mėnesiais departamentas, atsakingas už pilietybės suteikimą, yra tapęs „mašina, natūralizuojančia neregėtu tempu“.

2015 m. departamentas išpildė premjero Vallso troškimą kasmet natūralizuoti bent 100 tūkst. atvykėlių, iš viso jų natūralizuodama net 113 tūkst. Tačiau pranešama, kad šiais metais šis skaičius turėtų būti dar 45% didesnis.

78% asmenų, kuriems suteikiama pilietybė, yra neeuropiečiai. Daugiausia tarp jų marokiečių, alžyriečių, tunisiečių bei turkų.

Artėjant 2017 metų prezidento rinkimams, aplausos rodo, jog dabartinis prezidentas Francois Hollande'as yra vienas nepopuliariausių kandidatų Prancūzijos istorijoje.

Už jį 2012 metais balsavo net 93% musulmonų ir tai tapo viena pagrindinių jo pergalės prieš Nicolas Sarkozy priežasčių. Atrodo, jog būtent todėl Socialistų partija, artėjant naujiems rinkimams, siekia natūralizuoti kuo daugiau imigrantų.

Parengta pagal Breitbart.com informaciją


Susiję

Pasaulis 2214765295458804140

Rašyti komentarą

item